Regisztráció Elfelejtett jelszó

Beszélgetések Elliottról - Május

Re: nincs cím

#245770 Cimballi Előzmény: #245756

Az ördög a részletekben van, vagyis igyekezzetek mindig úgy megválogatni az Elliottról szóló forrásotokat, hogy azok

- pontosan

- túlzott egyszerűsítések nélkül

- és a lágy (nem matematikai) aspektusokkal együtt tartalmazzák az elméletet.

A BetBulls az utóbbi kettőnek nem felel meg, de legalább nincsenek benne komoly tévedések az Elliott ciklusa cím és a „kereskedési jelzések” alcím között.

A Kecskeméti könyv Elliottra vonatkozó részét messze, de nagyon messze kerüljétek el. Például a „Szabályos Elliott-ciklus" című ábrán a 28. oldalon 10 kinyilatkoztatás szerepel, melyből 9-nek semmi köze Elliott szabályrendszeréhez. Tévedés, hiba. A legsúlyosabb közülük, hogy "egy második hullám az első emelkedésének legfeljebb 38,2%-át veszti el". Helyesen a szabály úgy hangzik, hogy LEGFELJEBB 100%-át és a legritkább esetben 38,2%-át. Van azért egy kis különbség!

Azért húzom fel ezeken magam, mert úton-útfélen megkapom, hogy Elliott elmélete nem működik. Ezzel a magyar nyelvű szakirodalommal tényleg nem.

A legjobb lenne eredetiben Elliott műveit olvasni, de az tényleg kicsit hosszadalmas lenne, mert ráfért egy kis Prechter-i összerendezés.

Azért hoztam létre a blogomat, hogy Elliott végre magyarul is elérhető legyen, mert eddig tényleg mentség volt, hogy nincs forrás hozzá.

Re: folytatódik

#245700 Kissherceg Előzmény: #245699

van, ingyenesen letölthető ebookokat szedegesd lefele elliot waveről. Alapokat pedig blogon tanulgassuk:) Én is azt teszem

Re: folytatódik

#245699 Koffein Előzmény: #245695

Reggel már olvastam, pontoztam is :D

Nagyon jó, kezd tetszeni ez az Elliotosdi, a blogot is át kéne nyálaznom, hogy valami rám is ragadjon belőle.

Egyre már rájöttem, nem lesz könnyű megérteni :S

Jah jut eszembe, van valami könyv, vagy anyag (pdf), amit ki lehetne nyomtatni ezzel kapcsolatban?