Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#241632 Spade Előzmény: #241613

".honnan szedte össze hozzá ez ember a szövegmintákat..lenne "

.

Azt ne mondd baker h ezt is kopiztam :), ezek a döccenések amit kiemeltél abból adódnak a legtöbb esetben h az ember ir valamit aztán átfogalmazza de az átfogalmazást nem viszi korrektül végig mert kicsi az ablak meg kevés az ideje :)...

.

A kopzás is képvisel gondolatot, mert nem mind1 h mit copyzol és h hova copyzod, a gondolatot meg a létrejött egész képviseli., de mindegy én eztr vallom , és soha az életben nem akadtam fenn ha valaki kopizott, mert sztem nem ez a lényeg. De nem gond ha valaki másképp látja

#241618 Euroman Előzmény: #241539

ERM-II. be sem léptünk be, akkor meg milyen eur-ról beszélt itt bármelyik politikus...letteket, litvánokat sem negedték be, szlovákoknak is csak szerencséjük volt, mert jól összeálltak a dolgaik...aki Gyurcsánynak hitt, az megérdemli....2006 óta hivatalosan is tudjuk, hogy állandóan hazudik, akkor 2008-ban miért dőltek be neki...egyébként minden politikus hazudik...Berlusconi még a törvényeket is a maga igénye szerint alakítja, német politikusok kormány költségre mennek nyaralni...hadd ne folytassam....az eur már 2006 őszén is volt 280....aki 250 alatt szállt be hitelbe, anak NULLA a realitásérzéke....mégis mit gondolt, hogy tartósan ott marad? Aki meg 270-280 között, annak alig volt kilengés, illetve a 2008 tavaszi-nyári szárnyalást adta vissza a 2009 téli eséskor...nagyjából nullszaldó...

#241613 Ibiza Előzmény: #241605

"..honnan szedte hozzá ez ember össze a szövegmintákat.."

látod erről beszéltem..ez kocsmailag ..honnan szedte össze hozzá ez ember a szövegmintákat..lenne :)

nem gond a kopi.. csak nincs benne saját gondolat.

#241605 Spade Előzmény: #241569

Nézd Ibiza én egyáltalán nem látom problémának a kopizást, más részéről sem. Ez egy bonyolult szöveg, amibe ha az ember beletesz 1-2 elütést totál értelmezhetetlenné és ph@szsággá válik. A lényeg a megformált gondolat nem pedig h honnan szedte hozzá ez ember össze a szövegmintákat, és nem ez internetről copyztam az h hogy került az internetre az egy másik kérdés. És persze ez egy szabályozási modell (van több más is) amit leirtam, amit az élet idővel biztosan meghalad, lehet éppen most...

#241574 NightLord Előzmény: #241503

Ne felejtsd el, hogy gyengülő forint mellett csökken a vásárlóerő, csökken a háztartások elkölthető jövedelme, ez pedig a kereskedelemben ill. a szolgáltatói szektorban vezet munkahelyek megszűnéséhez. Vagy olyan (bér)infláció alakul ki, ami kioltja a más szektorok esetében esetlegesen jelentkező kedvező hatásokat.

Az egymásnak ellenható folyamtok miatt nem hiszem, hogy hasraütés szerűen ki lehetne jelnteni, hogy pont a 275-285 közötti árfolyamsáv lenne ideális a gazdaságnak.

A piac úgyis eldönti a kérdést, a gazdaság meg majd alkalmazkodik.

#241569 Ibiza Előzmény: #241551

:) látod másképp fogalmazol ha nem kopizol...jobbak a saját gondolatok..nyílván nem kell egyetértened gazdasági kérdésekben..de az így van és kész kinyilatkoztatások nem túl sikeresek..főleg mivel a meglévő gazdasági elméletek recsegve-ropogva dőlnek össze mostanság..

#241565 Spade Előzmény: #241551

(a térfigyelést valóban csinálhatják de meg kell semmisiteniük idő múlva és semmiképpen se tehetik internetre)

.

nem engedte szerkeszteni, szal a térfigyelést valóban csinálhatják de meg kell semmisiteniük idő múlva és semmiképpen se tehetik ki az onnan kivágott egyedi képet az internetre)

#241551 Spade Előzmény: #241527

Érdemi információ volt Ibiza, nyugfodj meg :) és én értem is amit irtam ha Te nem is :),

és hogy haszna van-e az attól függ, leirtam mitől....

A szofisztikéált nem a bonyulult párja volt , azt irtam mondhatnám és ez a magyarban nem egyezik meg a magyarul (humorosan) kifejezéssel illetve annak a komplementerével....

És itt megjegyzem h a képmáshoz való jogban se volt igazad csak futnihagytalak :), mert én tudom h mit mondott az ombudsman, és az h csinálják a felvételekt (a térfigyelést valóban csinálhatják de meg kell semmisiteniük idő múlva és semmiképpen se tehetik internetre) az nem jelenti azt h jogszerüen is teszik paparazzi...szal keress amagad házatáján :)

#241539 Spade Előzmény: #241512

igen köszi :)

.

Amúgy abban nincs igazad, h mindenki tudta h az eurobevezetés dátuma nem igaz oszt jónapot, mert ez több esetben pl. gyurcsány szájából elhangzott választási igéret volt, amire joggal alapozhattak a Zemberek. Annyira joggal h van egy olyan kategória h biztatási kár (amit már a Rómaiak is ismertek és szankcuionáltak) . Ezen az alapon gyurci perelhető kártérítésre (és nem védemé szerintem az állami felelőtlenség sem mert ezt az igéretet nem mint állami tisztviselő tette) . Mondjuk egy érdekes precedens értékü dolog lenne ezt megfutni. Aki erre alapozva beperelné azt bizony kártérítés illetné gyurci magánvagyonából, ami pillanatok alatt eltünne emiatt. Csak ugye mindenki x@rik bele a saját dolgába is....pedig a jogokat ki kell harcolni semmit nem adnak ingyen...és akkor majd érvényesül is.

#241527 Ibiza Előzmény: #241506

a szokásos okoskodás..kopizás..érdemi mondanivaló nélkül..

semmit nem cáfoltál amit írtam...

az import összetételét

a közvagyon leértékelődését

és azt a magasabb eurnak több a gazdasági kára mint pár széles féle kókler személyes haszna.

én vállalkozom..gyártok..exportálok-importálok .. nem fejben gazdálkodom..tudom mi hova hat.

csak jelzem a szofisztikált kifejezést nem a bonyolultra használják.. a kocsmai beszélgetés azért jó mert lényegre törő egyszerűsített..kilátszik ha csak menőzik valaki.

#241506 Spade Előzmény: #241276

Na azé jussunk túl a kocsmaasztal okoskodáson :)

A pénzkínalat/gazdaság szabályozása egy nagyon bonyolult mondhatnám szifiszikált modell. De mi a jegybank feladata ? Nyilván nem érdekli első szabályozási szinten h mik az ingatlanok euroban kifejezett értéke, de ez jól is van így, hogy miért az hosszabb elemzést igényelne de ezt hagyjuk. Hanem ugye a célja az árstabilitás .Az ingatlanok értékéről majd gondoskodik a Balassa Samuelson hatás.

Mit jelent az hogy a jegybank az ársatabilitást örzi ? Az árstabilitás nem más mint a belső egyensúly/infláció. A belső egyensúlyra hat a gazdasági növekedés, az abszorbció, az árfolyam, az export kereslet rugalmassága az export kínálat rugalmassága, az import kereslet rugalmassága és az import kínálat rugalmassága, és persze ugyanez igaz a belsőre is de a belső alapesetben a külső komplementere.

A leértékelés javít az exporton (igy növeli a termelést, így ha az abszorbció változatlan nőhet a fogyasztás, így a gazdaság kimozdul a deflációból): A) ha az exportkínálat rugalmatlan (nem növelhető a volumen – a devizabevétel nem változik) és az importkínálat rugalmatlan (külföldi exportőr árat csökkent – devizakiadás csökken). B) ha az exportkínálat rugalmassága végtelen (az export végtelenül növelhető az új áron) és az importkínálat rugalmassága végtelen (az import deviza-ára nem változik), valamint az exportkereslet árrugalmassága + az importkereslet árrugalmassága nagyobb mint 1.

Tehát hogyne lenne az árfolyam jó eszköz a szabályozásra, nagyon is az, nem véletlenül ütik az euro zónát amiatt h az euro bevezetésével az országoknak kiesett az eszköztárából az egyik legfontosabb szabályozó eszköze.

#241505 Nemletezik Előzmény: #241383

Ezért nem érdemes még bevezetni az eurót. Meg aztán a Mastrichti-i kritériumoknak sem felelünk meg jó ideig szerintem. A bevezetéskori árfolyam más tészta.

#241503 Nemletezik Előzmény: #241332

A vásárlóerő-paritás azt mutatja, hogy melyik pénznemben ér többet a pénzem ha árut és szolgáltatást veszek. Alapvetően életszínvonal mutató. A gond, hogy nem veszi figyelembe az adott ország versenyképességet. A reálérték kifejezést rosszul használtam, amire gondoltam az az árfolyam amely mellet vonzó a forint alapú befektetés. Gondolj bele, gyenge forint melett több tőke folyik be ami jótékony hatással lesz a növekedésre és egy idő után helyreáll a vásárlőerő-paritás is immár már nyugat európai életszínvonalon. A felzárkozó országoknál szerintem ez járható út. És én is csak egy 285-275 árfolyamra gondoltam. Annál magasabb árfolyamnak már több a negatív hatása mint a pozitív.

#241383 Ibiza Előzmény: #241295

ne feledd 300as eurnál 10%al leértékelődött az egész ország ingatlan és közművagyona..a forintbetéted..mert át kell számolnod eurra..ha pedig ezen az árolyamon vezetik be akkor ez örökre így maradt.

Re: to: minden "volnabüfinek"

#241337 Amatoregy Előzmény: #241328

Tudom.

De pont ezért igaz amit írtam. 320-as euro eladási árral nem futnál nagy kockázatot.

Mint ahogy a bankok se futnak...

#241332 NightLord Előzmény: #241295

Mit nevezel reálértéknek egyébként? Mert a vásárlóerő-paritás pl az euróval szemben 180Ft környékén van.

#241325 Amatoregy Előzmény: #241323

Ami igaz is. Japánban ezért a többség öngyilkos lenne, ha ilyeneket hibázik..

#241324 Amatoregy Előzmény: #241318

Pontosan erről szól az etikai kódex is. A bankok vállalják, hogy 60 napon belül nem módosítják a szerződéses feltételeket/illetve 60 nappal előtte tájékoztatják az ügyfeleket.

Egyébként meg most 275 a közép. Szóval nem tudom, hogy mit képzelsz magadról, hogy 275 helyett 320-ért akarod nekem adni az eurót!

Rajtam akarsz meggazdagodni! Te uzsorás!

Ugye érted az analógiát!

Valaki aki kitalálta a kódexet nem volt tisztában a piaci folyamatokkal... Ezért a bankok akkora laufot hagynak mindenben, hogy megfeleljenek a törvényi elvárásoknak.

Egyébként nem emlékszem olyan hírre ,hogy valakit fegyverrel fenyegettek volna, hogy vegyen fel hitelt....

:D