Nincs GAp!!!
Szerintem lehet.
Görögország megkapta a segélycsomagot, az euro el kezdett erősödni egy nagy gappel.
Lehet kacsa, de remélem long lesz..
USAt is lehet azért ütötték le, hogy olcsón kapjanak a hír előtt. Nem tudom mire jó ez a leminősítgetés állandóan. Hobbyt csinálnak belőle.
Az az igazság, ha nem csinálják meg a pánikot, akkor nem tudnak erőt generálni a további emelelkedésnek, mert shortosok csak kellenek a repítéshez. 200as KT elárulja, hogy a határidősök szétütnék a piacot, ütik is, de prompt nem adja magát. Miért is adná?
Majd meglátjuk reggel mi lesz.. Minden esetre tény, hogy mi kisbüfik szívunk mindig..
szerintem nagyjából ott kezdünk ahol bezártunk,nem lesz down,péntek volt a szopatás,meg is vettem a dax esést jól:)
elvileg holnap emelkedik,és onnan nem lessz messze végre az új csúcs :) reméljük
Olaj sem rossz..
http://www.postimage.org/image.php?v=aVbRYXJ
A héten benzin emelés idehaza..
SP le van ütve annyira, hogy tudjon emelkedni holnap..
Yo8!
Tudom, hogy nem bux kép.. de az első fecske péntek óta :)
Az SNP500, Dow Jones és Dax futuresekkel milyen időszakokban lehet kereskedni? Mikortól érdemes figyelni, hogyan alakulnak?
Hazai piac
Ismét egy változatos és volatilis hetet tudhatunk magunk mögött köszönhetően a véget nem érő görög drámának, mely némileg kezd átterjedni más országokra is. Az S&P Görögországot immáron a befektetési kategóriát el nem érő szintre sorolta vissza, de leminősítette Portugáliát és Spanyolországot is. A görög mentőcsomag mérete is várhatóan a korábbiaknál jelentősen nagyobb lesz végül. A vállalati gyorsjelentések a várakozásoknak megfelelően továbbra sem tudtak érdemi lendületet adni a piacnak. A jövő hét nem csak görög probléma esetleges lezárása szempontjából lehet döntő fontosságú. A jövő héten számos makroadat érkezik, elsősorban a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatsor lehet kiemelt szerepű.
A görög hírek kapcsán kialakult esés távolról sem okozott érdemi károkat a piacon, amennyiben az EU részéről valóban gyors válasz érkezik elvileg hamar visszaépülhetnek a veszteségek. Fenntartjuk azonban véleményünket, mely szerint az e hét pénteki USA GDP adatra és a jövő hét végi munkaerőpiaci adatra adott együttes piaci válasz lehet döntőa következőnagyobb mozgást illetően, addig maradhat a volatilis mozgás az európai hírek függvényében. A GDP adatra adott reakció egyelőre mérsékelten negatív. Amennyiben a várakozásoknak megfelelően jó munkaerőpiaci adatra is profit taking lenne a válasz, az rövid távú trendfordulót jelezhet és érvényesülhet a "Sell in May and go away!" effektus.
Az S&P indexben a 1200-1225-ös sáv megerősített ellenállás felfelé, de az 1250 is keményebb dió lehet. Érdemi hangulatromlásról és trendfordulóról csak akkor beszélhetnénk, ha a 1150-es szint elesne, de már a 1175 elesése is figyelemre méltó lenne. 1200 feletti szinteken továbbra is profit realizáció ajánlott az előző kitörésre nyitott pozíciókon.
Még a múlt hét pénteki és hétfői erősödésének köszönhetően a hazai piac viszonylag távol volt a kritikus támasz szintektől, melyek törése veszélyt jelenthetett volna a görög pánikban.
Az OTP-ben ez a 6800 körüli szint, a 7300-7400 azonban többszörösen megerősített ellenállás, bármely pozitív korrekcióban ennél tovább várhatóan nem jut anélkül, hogy a kinti piac ne küzdje le említett ellenállásait felfelé. 7000 felett továbbra is profit realizálást ajánlanak a Raiffeisen szakértői. A MOL-ban a 19000-19500 masszív támasz szint, melynek elesésére nem számítunk elsőkörben. Felfelé 20300 körül voltak ellenállások, melyeken átküzdötte magát, a forgalmat is figyelembe véve azonban semmiképpen sem erős a papír, alapvetően semlegesnek lehet érdemes maradni.
A Magyar Telekom már osztalék nélkül forgott szerdától, a várakozásoknak megfelelően a 720-725 körüli fontosabb támasz szintekre esett le, melyek egyelőre kitartottak. Jelenleg ez a kulcstámasz, miután amennyiben ezek a szintek elesnek, jelentősebb tér nyílhat lefelé technikailag (675-ig akár). Ezért fontos a stoppok elhelyezése ezen fontos szint alá! Kedvező hangulatban 750-ig lehet tér.
A Richter számára, amely jövő hét vége felé teszé közzé gyorsjelentését (lásd. Company Update, 2010.04.29.) továbbra is a 42000-44000-es sáv az irányadó, érdemi változás nincs az Egis-ben sem, továbbra is korábbi lokális csúcsával küzd, ezek érdemi áttörése egyelőre nem valószínű, ennek megfelelően marad a 21000 forint feletti profit realizálásra adott ajánlásunk - írja a Raiffeisen heti elemzése.
Be fogják tenni a következőt.. Ha az első nem sikerült, majd a másik fog. Feltéve, hogy nem megint a saját kormányuk a tettes :-)
Ha NYC-ben felrobban az a bomba, akkor a holnapi irány kicsit egyértelműbb lehetett volna!
Azért örülök, hogy senki sem sérült meg.
Kíváncsi voltam hogy a gdp adatra mi lesz a reakció,gyakorlatilag az adat megeggyezett a várttal,a piacot mégis beadták,csak nem tudom eldönteni hogy erre vagy a Gs-ra,és TA szerint is kinn fontos szint alatt vagyunk....szval idáig megvettek mindent,jót rosszat,most semlegesre is adnak vagy GS kavart be,ez lenne az eldöntendő kérdés....
Amúgy egyre több kinn a váratlan borítás,egy héten belül kettő is volt,kinn,nekem kezd az az érzésem lenni hogy idáig ha hosszra játszottál nem bukhattál vele,pár nap alatt kihevert a piac mindent,mostanság jön az az időszak amikor shorttal nem nyúlhatsz mellé,csak ez a mocsok bux tartja magát,de gondolom azért tartják mert itt ha esés lesz akkor azt nagybetűvel fogják írni,szval lássuk a jövő hetet,de ezt a pénzégetést már piszkosul unom én is.
Kezdenek jönni a rossz hírek,olyan szinten van gebasz mindenhol hogy én kezdem látni a lefelét,innen mehetünk buxban lefelé símán 20e-t,míg a felfelé 20e-t nem nagyon látom,tudom annyiszor mondtuk már ezt,de most már én is azon gondolkodom hogy a hosszútávú short pozi lehet a megfelelő megoldás...
A görög megmentésről annyit, hogy mindenki tudta, hogy megmentik, be is következett. Ebből még para is lehet, hogy jönnek a többiek is segélyért.
Nekem a görög hír nem sokat mond, nem tudok vele mit kezdeni.
Viszont a Goldman, csúnya lett.
Ja és hogy most se maradjuk bankcsőd nélkül ismét van néhány.
Én tartom magam ahhoz a meglátásomhoz, hogy most csak pénzt lehet égetni. Nagyon nehéz ésszerűen poziba lépni.
Ha eltalálod akkor nyersz, ha nem akkor pénzt égetsz.
Nekem ebből elegem lett. Már nem is elemzek, még magamnak sem.
Abban viszont egyetértek, hogy pszicho minden.
Mondjuk boillinger közép fölött vagyunk, 20,21, 50MA fölött..
sok rosszat nem látok, de ha ütni akarják a piacot, akkor bármit láthat az ember, ha ellene mennek erőszakkal.
Ugye kérdezheti az ember, hogy ki nem sz@rja le Goldman 10%os esését? engem nem igazán érdekel, de a pszciho viszi a világot, az ellen nem tudok mit tenni.