Pedig a szemtanúk egybehangzóan egy dinnyefejű macskáról számoltak be.:)))))
Pedig a szemtanúk egybehangzóan egy dinnyefejű macskáról számoltak be.:)))))
Vágom. :)
De a hasábburgonyát nem főzik, inkább sütik, így a példa akkor most sántít, vagy nem hátköznapi? :DDD
Most kaptam a Wachoviából
"Ma elszokott a SVP-nk es a head of global markets.
Korabban lelepett egy nagy tech fuhrer es meg korabban botrany kozte az infrstru vezetoseg."
Ezek jó hírek! Vagy mégsem?
Egy hétköznapi példa:
Asszony elmegy bevásárolni, vesz mindent, ami az ebédhez kell.
Rántott hús lesz hasáb burgonyával.
Elkezdi pucolni a krumlit.
Ahogy nekilát, van közte rossz, fagyott, barna is.
Gondolkodik rajta, hogy pucolja e tovább, megfőzi, hátha jó lesz készen?
Nem, gondolkodás nélkül kidobja.
Csak az egészséges klumlikat főzi meg, nem kockáztat, azért, hogy a végeredmény ehető, és fímon leszen.
Remélem érhető volt :)))
JP! Nem hiába kiabáltunk a pf-en, hogy JP kománkat vissza!
Igen ezt én is értem, de gyakorlatban nagyon nehéz alkalmazni azt a tételt, ami nem csak itt, de az élet bármely területén fontos: egy nehéz szitu után emeltfővel felállni, elfelejteni minden negatív élményt, és csak tanulva belőle, tisztán az eljövő felé figyelve folytatni.
Nehéz, de kell ezt gyakorolni, mert ha nem, akkor jönnek az újabbnál-újabb érzelemből, indulatból meghozott döntések.
Én már többször azt fontolgattam, itt kellene abbahagyni, de azt gondolom, valamit elkezdtem, sokat tanultam, és minden bizonnyal fogok is még. Egy megfutamodás lenne. Ez már nem csak a pénzről szól.
Görcsös ragaszkodás. Az már néhány tetemesebb bukó után , az emberben benne van. Hogy miként fogja föl, és viszonyúl folyamatosan ehhez a homo ludens, ez dönt majd a további lehetőségek mikénti kihasználásához, vagy elbaltázásához.
Igen, kialakulhat egy ugyanolyan szenvedély mint a nyerő-automatásoknál. Nyerni, és visszahozni a bukót. Görcsös ragaszkodás.
:)
Intenzív. :D
Most eléggé kimerült, és csalódott, stb vagyok, de ennek csak én vagyok az oka, és a tanulságokat kell keresni, ami részben meg is van.
Nem. Pedig akár tök egyszerünek is tünhet, mert amikor bejön egy speka, akkor meg kell érteni, hogy nem mindennapi alkalom volt.... márpedig minden nap, nincs rá alkalom újra és újra megismételni a bravúrt. Bargain Hunterek előnyben , puk-tum!! A "na még egy kicsit" ..." és még egy kisebbet is"... " na és még egy mégkisebb nyerőt csak" motivációju kisérletek, egyszrüen párhuzamosan szemléletes egy heroinfuggő mindennapjaival , aki úgy szokik rá mégjobban a szerre, hogy közben meg csak le akar szokni róla.
jó fejlesztő, csak kicsit sok a tréning.. :))
Két szépen hozó nap busás profitját vesztettem el ma, egy hülyeség miatt. OTP shortnyitás.
Nem a bukó a bosszantó, - mert remélhetőleg kiheverem pár nap alatt,- hanem az, hogy a vonat meg elszáguldott mellettem, míg én egyre csak azt gondoltam, ennyire gyorsan nem mehet, csak megáll egyszer!!! És meneteltem szembe vele. Nem állt meg.
Nevetségesnek érzem magam.
A tőzsde jó személyiségfejlesztő is.
ez nagyon igaz... olyan mélyütést éltem át, hogy még mindig számban keringenek a golyóim... egy darabig ezt nem felejti a trader. Higgadtságot visszaszerezni a legnehezebb...
Lehet a Mol fogja azt csinálni, amit a tegnap még a tőzsdére, a BUX-ra értettem. Hidd el Herceg, nagyon rossz érzés szenvedni. Lehet már ujjnyi vastag börkeménykedés a talpadon, szitává lőhettek, az elefánt csorda átgázolhatott rajtad, a bivaly csorda nem különben, a medve szedhetett már széjjel ... az asszony karmolását már meg sem érzed mindezek után .... de a tőzsdén a pofon, az pofon. És ha egyszer megvolt, akkor mindig érzed ahogy suhog feléd az éterben :-)
Phylás topikban ma nyiltakozott. Többet én sem tudok.
MOLlal mi a bajod? Humet lesz a következő duplázó, ő áll hozzá legközelebb. :)
JP.
Tudsz valamit buxiról?
Ki gondolta volna, hogy puskaporral oltják a tüzet , még ma ?! :-)
Persze csak poziból mertem károgni, mert ha bejön amit mondok, akkor igazzá lett. Ha nem, akkor profit van :-) Na de ennyire, és ilyen rövid időn belül ?! Van újra egy kis tőketartalék amiből bukhatok , sorozatan is , ha kell ..., az élet meg megyen tovább :-)
Ma OTP-ben volt egy-egy feelingem, hogy azt a papirt úgy szórták mint ha nem is az ővéké lett volna. De aztán tovább emelkedett. 5 héten belül duplázott. Ha jól számolom ,egy mini AAA duplázás után, a második duplázós papper az idén. A küvetkező 80-100%-osat emelkedő papper már talány. Ugyhogy blue-nak vettem Molt, és majd meglátjuk. De máris nem tetszik amit csinál.