Regisztráció Elfelejtett jelszó

Államcsőd - pro & kontra

Re: A hely, ahol élned kell...

#253 gentlemanus Előzmény: #244

Szia Waszeitung!

Légy szives ide rakd már fel, hogy lássák a többiek is.

Ha ez így van, abból oltári balhét kell csinálni!

#244 Waszeitung Előzmény: #228

Szia Gentle!

Ha gondolod holnap bescanelem a szórólapot és elküldöm privibe vagy felrakom vhová holnap,egy A4 oldal 2 oldalán nyomtatva...

"Illegális ivóvíz vételezés ellenőrzési és eljárási dija 20e ft+áfa"

"A vízmérő megkerülésével,kiiktatásával,a mérés befolyásolásával ivóvizet vételezni tilos"

Olvasatomban ez azt jelenti ha nem a közmű vizét iszod akkor törvényt sértesz...vagy én látok rémeket?

Államcsőd

#236 gentlemanus

Ami az államcsődöt illeti, vannak pro- és kontra érvek is, hogy ez bekövetkezhet-e.

Pro érvek mentén mindenképp meg kell említeni, hogy az anarchiában sokkal jobban tudnak/tudnának egyesek halászni a zavarosban, ahogy ez történt Dél-Afrikában, Argentínában, stb.

Viszont, ami miatt nem hiszek az államcsődben, annak oka az, hogy itt egy övezet tagja vagyunk. Kimondhatjuk nyugodtan: a világ sorsa Magyarországon múlik. Ha az EU elengedi a kezünket, akkor atomot dob saját magára, mert biztos, hogy visszük akkor magunkkal az Közép-európai régiót, ami a stabilabb nyugatot is le fogja tarolni. Ha EU is totál eldől, akkor végképp befellegzett a világgazdaságnak, mert akkor gyakorlatilag négy nagy motorjából már három leállna.

Meglátásom szerint itt a mostanihoz hasonló végletekig történő kiszipolyozás, eladósítás, kiárusítás fog menni, de kötelet fognak dobni, hogy meg ne fulladjunk éppen.

#228 gentlemanus Előzmény: #151

Szia Waszeitung!

Erről a vízvételezési dologról mesélj már nekem egy kicsit részletesebben, légyszi.

Azt akarod mondani, hogyha a saját tulajdonomban lévő telkemen úgy döntök, hogy a saját vizemet iszom, a saját fúrott kutamból, vagy ha van pénzem arra, hogy alternatív fűtési technológiát, tehát geotermikus energiával megvalósított fűtést valósítok meg, akkor kijön a fószer és beleugat a dolgomba? Akkor, amikor a saját tulajdonomat képező ingatlanomon hajtom végre ezt a beruházást? Na ez a legnagyobb képtelenség lenne, amit az utóbbi időben hallottam.

#154 Kissherceg Előzmény: #151

Hali,

Én úgy tudom, hogy a szélerőmű kvótákat már felvásárolták és azt adják esetleg el. Az üzletben főleg érdekelt GYF, Kapolyi és még egy ember. Nyugat Mo-n pörögnek a kerekeik bőszen :) Szóval ezért nehézkes, tiszta verseny van a piacon :)Egyébként meg sztm nem elég hatékony, főleg az itthon használt technológia. Vannak modernebbek is, de azt nem alkalmazzák.. :(

#151 Waszeitung Előzmény: #54

Én a szélről hallottam ezt,hogy eladták a fejünk felől (?),számomra hihetetlenül hangzik de talán ha szélerőművet akarsz építeni kb 2 év az engedélyeztetés,és külföldi cég végzi,miért ennyire bonyolult ez,és hol van ilyenkor legalább pár politikus aki hazafinak érzi magát?Bács-Kiskunban most kaptunk tájékoztatót hogy jönnek ellenőrizni a vízfogyasztásmérőt,egyéb (!) vízvételezést,rossz lenne az államnak ha a föld mélyén lévő kincsért nem fizetne az ember ha fúrott kutat használ.....

#62 Posthumus Előzmény: #54

Egyszerüen nem megy ki a fejemből. Van egy Osztrák bank, példáúl A raffiesien bank. Devizahiteleket folyósit ugyfeleinek, különböző ingoságok megvételhez finanszirozásskép. Aztán beüt egy ilyen deviza krach, már-már veszélyben a bank törzstőkéje a sok rossz adós miatt, és akkor jön egy bankjegy nyomdász , példáúl a Német állam, és azt mondja, hogy megmentelek téged te raiffesien .... Rafi meg nagy ivben tojik az ügyfeleire, és piszokúl szemérmetlnűl kiszámolja a devizaváltozásokat az ügyfél terhére, nem törődve azzal, hogy igy válik méginkább fizetésképtelenné, viszont , ha már megvan a Német őrangyal, akkor szemrebbenés nélkül besepri magának az ingóságokat amiket a fizetésképtelenné vált ügyfelek nem birnak tovább visszatörleszteni. A bank, a "segitő hátterével" (természetes, hogy adófizető pének azok is, legföljebb egy másik állam adópénzei ) és valahogy ki back-kel huzamosabb ideig is,ha kell, az ingóságok viszont a banki vagyont dagasztják. És akkor jön az az ökör-eszes Simor , MNB elnök, és azt mondja, hogy ilyen devizapiaci helyzetekben egy jegybanknak nem feladata a devizahiteleseken segiteni. Ekkora , hatalmas lúzert. Hogy a hazugság ennyire magaslatán legyen, csak egy Simor András hiányzott a MNB elnöki székébe. Fölháboritó. Ez az ember, nem tud a holnapig sem ellátni , szemüvegén keresztűl ?

#54 Kissherceg Előzmény: #34

Egyetértek, hogy ez a kormány a hátralévő idejében az ország javainak további kizsákmányolására fog fókuszálni. Sajnos, ha jók az információim akkor a vízlelőhelyek jó részét felvásárolták és egy részük már külföldi tulajdonban van. Vicc, hogy az ország értékeinek felét teszi ki az infrastruktúra, már pedig arról sok jót nem lehet elmondani itthon. Véleményeddel sajnos mélységesen egyetértek. Ki lehetne tenni az országhatárba, hogy készlet leárusítás 50-70%os akciók.

A hely, ahol élned kell...

#34 Krumenaker

A válság már a nyakunkon, csak a legfrissebb makroadatokat, hogy mekkora a gond, még nem ismerjük.

A mi helyzetünk azért rosszabb, mert van egy széjjelbukott kormányunk, ami a túlélésért kűzd. Nem a következő választások megnyeréséért, ami normális lenne, hanem olyan szintű parlamanti jelenlét eléréséért, amivel le tudja szavazni a következő ciklusban a vezető politikusainak mentelmi-jog felfüggesztését, a büntetőjogi felelősségrevonást. Nomármost ez a kormány, a hátralévő szűk egy esztendőben, nem fog semmi olyan intézkedést meghozni, ami szükséges lenne, és ami természetszerűleg tovább csökkentené a népszerűségét. Ezeket az intézkedéseket szépen meghagyja a következő kabinetnek, Orbánéknak, szívjanak majd ők. Ha elfogy a tavaly kapott IMF-hitel, és bekacsint az államcsőd, fel fog markolni újabb hitelt. (Osztogatni is kell ugye a népnek valamiből még a választások előtt...) Aki azt gondolja, hogy nem fogunk további hitelt kapni, hiszen már nincs mit gyarmatosítani rajtunk, nincs semmink, az téved. Még van például földünk, ivóvízkészletünk, hatalmas geotermikus tartalékunk, széndioxid-kvótánk. Ezt mind el lehet adni, és bizony lesz rá vevő, mert ezek stratégiai értékek, nem holmi papírok (részvények, kötvények, igérvények). Szóval könnyebbek leszünk némi termőfölddel, energiával, viszont kapunk cserébe a nyakunkba 40-50 milliárd euro adósságot.

Ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak, nem az államcsődöt.

Re: Vélemény

#24 Kissherceg Előzmény: #23

Az ország helyzete nem az elmúlt egy hónapban omlott össze, ennek a hírhadjáratnak is megvan az oka. Kiváncsi vagyok bejelentené a svájci AGM, hogy elérte a 20%os tulajdonrészt otpben mennyire folyna tovább a csődárazás :))Média azt fúj, amit fújatnak vele sztm. OTPbe ma bevásároltam.

Vélemény

#23 kelvin

Ajánlom figyelmetekbe az a cikket: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=110486&p=1

Nem tudom merre megy az ország, de ha így folytatódik nagyon meg fogjuk szívni.A tőzsdén már látszik a menekülés, de majd ha mindenki beijed. A támaszok meddig lesznek támaszok, emelkedés, vajon mikor jön?Főleg hogy még nincs itt az igazi válság, a java csak azután jön.

Mindent bele fiúk!!!