Átkeresztelünk matgabhercegre... :-)
Átkeresztelünk matgabhercegre... :-)
ezt az egy szart vettem, nem is emelkedik, verje meg az ég:)))
Május 12.-én Q1 jelentés.
Vágás után majd rövidesen elkezdődik a bennfentes beárazódás, ha felfelé indulunk, akkor jó lesz ez.
Most beszorították mint humetet vagy a phylt szokták.
Azokban kicsi, ebben nagy gazemberek homokoznak.
Az kemény 10%os emelkedést jelentene, amit mostanság nem láttam a telkóban...
semmit, nem foglalkozom vele, 820 fölött adnék, és ennyi...
Szerdán reggel nyit ki -74Ft-al kevesebben....szerintem is lesz valami meglepi, nagyon behatárolták......
tojok rája :)
Ha most vágnák akkor 730-on nyitna az meg egy szép kis támasz is! :)
805-ön várakozik egy pár delikvens 290K darabbal, lehet tőle vásárolni, tessék, csak tessék!
érdekes lenne, reggel kinyit majd -74 Ft-al, és aznap le is dolgozza. Lesz itt meglepi akkor...
:-)
Elbizonytalanodtál, ugye?
Remeg a kezed? :-)
Erre megy ki a játék...
Szvsz...
Yessssssssss!
Rohadtul lent tartják ezt a papírt. Kevésbé hiszem, h az az ok, h tudnak vmit. Nagyon látszik, h nem akarják, h menjen. Bár esni sem akar..
ejhaj, ez így érdekes lesz...
Itt az újabb kamatdöntés!
A várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatcsökkentésről döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn.
A döntés eredményeként a magyar irányadó kamat szintje újabb mélypontra 5,25 százalékra csökkent.
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=443458
Jól beszorították szegény telkót....várjuk a kamatvágást...
Ezennel ünnepélyesen leminősítem ezt a szart az Atya, a Fiú és a Szentlélek, az Erste, a Nomura, Goldman meg az össze b*zi nevében.
Mosmá mehetünk fel:DDD
Ez az osztalék dolog mindenkinek más jelent:
Akinek NYESZ számlája van, az niylván még a szelvényvágás előtt szabadul tőle, hisz nekem 0% az áfonyám, viszont 10% az oszi adóm.
Ha valakinek áthozott vesztesége van az előző évekről az is inkább talán eladja, hisz a biztos nyerő a nyerő (ha csak nincs hatalmas nem realizált nyerője mondjuk OTP-n).
Ha valaki amúgy hagyományos számlán "játszik" az inkább veszi az osztalék előtt, hiszen 20% helyett csak 10% adót fizet és osztalék után dobja el a papírjait, hogy adót tudjon optimalizálni.
A nagyok viszont az alapkezelők, azokat nem tudom miként reagálnak, hogyan adóznak, de ha jól emlékszem hazai cégeknek az osztaléknyereség az adóalap csökkentő tétel tehát ők a 10%-ot fogják fizetni. Nem is tudom, hogy van -e a cégeknek áfonya fizetési kötelezettségük.
Nem tudja valaki, hogy adózási szempontból a cégeknek mi lesz az előnyös?
attól függ mi számít rövidtávnak? van akinek a dt, van akinek pár hét/hónap... sokan úgy vettünk bele, hogy szelvény vágás után adunk neki min 1hót, majd azután döntünk az eladásról... vagy ha hozza várt eredményeket, akkor akár még hosszabb távra, pl nálam a rövid táv 1héttől kezdődik... szóval, hogy kinek mi a buli saját egyéniségéhez mérten dönti el :)