Regisztráció Elfelejtett jelszó

LIBERALIZMUS

Re: Liberalizmus

#250380 Wall street Előzmény: #250337

Mondjuk az is baj, hogy átveszik egymástól, sőt talán még óvodában is, mert ott is káromkodhat a gyerek, azt is otthon hallhatja a szüleitől, de a gyerek nem úgy értelmezi, mint a felnőtt, el nevetgélezik rajta , mert viccesnek találja, nem tudja miket mond, mivel még kicsi ! De ezt ne értsd félre, én nem a húgodra utalok !

középiskola, hát ezt inkább hagyjuk, nem fejteném ki a véleményem inkább , nem szólok semmit, már nem akarok konfliktusba keveredni itt senkivel !

#250337 KawaBazsy Előzmény: #249688

Hát ezzel most egyet értek. És az a poén, h ez nem csak itthoni probléma, kint pl Angliában még jobban el vannak kurvulva a fiatalok, s még rájuk szólni sem érdemes, mert van vmi spec telefonszám, amin feljelentenek, aztán magyarázkodhatsz a rendőrnek angolul. Kint volt nálam anyám, a buszon ki volt akadva, h úgy üvöltenek, mint a majom csorda, de még a helyiek sem vállalták a konfliktust. Nálam meg nem egyszer kellett elzavarni a középiskolásokat, h ne az ajtóm előtt piáljanak, hangoskodjanak, meg cigizzenek, s a szép szó nem is elég nekik. Mondjuk nem kell messzire menni, a húgomnak is a fejére nőttek a gyerekei, a sógorom meg kint dolgozik, ritkán tudja letörni a szarvukat.

#250290 Wall street Előzmény: #250287

Szerintem itt hülyeség a médiát okolni, tulajdonképpen meg nem is értem, hogy miért a médiát kell hibáztatni :), de mindegy !

#250259 Wall street Előzmény: #249835

Én ismerek ilyent, akinek a szülei elég ritkán vannak otthon, mondjuk az anyukája napi 8 órában dolgozik, de az Édesapja kint van külföldön és 2-3 hónaponként jár haza, fiatalabb mint én, de az meg van nevelve, szót fogad meg minden, tanul rendesen, szerény nagyon :) ! A gyerek az úgy viselkedik, amilyen példát lát a szülőtől, szerintem .

Re: Egy idevágó Popper-idézet

#249968 matgab Előzmény: #249846

Ja, akkor nem ártana ha kitekintenél a "békaperspektívádból", már bocs, nem megbántani akarlak, de szerinted az átlagmunkavállalóra az igaz, hogy csak a mohósága miatt dolgozik?

Szóval amúgy tele van az embereknek a dunyhája lóvéval , csak a mohóságuk kergeti őket a munkába...

Hallottál te már nettó 100ezres fizetésekről? Igen a versenyszférában, mint bolti eladó, pénztáros, recepciós, szalagmelós, raktáros stb.stb. Nem csak tanácsadókból és felső- középvezetőkből áll a világ.

A vidéki bérekről meg nem is beszélve (nem Debrecen-Szeged-Győrre gondoltam, hanem mondjuk Jászberényre, Ózdra, vagy Békéscsabára).

#249847 rbbj11 Előzmény: #249835

van olyan eset is, amit te mondazs..de én hiszem, hogy a túlnyomó többség megtehetné, hogy a gyerekére több időt szánjon, és pl. "elkurvulását" megelőzze, de nem teszi. És ráfogja a munka kényszerére...valójában a mohósága és a torz értékrendje az ok...

#249846 rbbj11 Előzmény: #234048

na, ebbe nem megyek bele, már csak azért se, mert nem ebbe a topicba való.

De hogy érzékeld, mennyire tévúon jársz: én 1 percet sem dolgoztam a "szabadpiaci szférán" kívül :)))) Párt szférában meg nem is éltem gyakorlatilag :) De annál jobban ismerem a mohóság szemléletét, amikor nem elég 1, nem elég 2 autó, nem elég az úszómendencés ház sem már, és nyomja a napi 13 órát, mikor semmi szüksége nem lenne már napi 4re se, mert annyi pénz csücsül a szla-ján...gyerekeinek viszont annál nagyobb szükségük lenne rá...

#249835 matgab Előzmény: #249688

Az meg az ország vezetőinek a felelőssége, hogy olyan fizetések, munkarendszabályozás legyen az országban, hogy az emberek ne mosott sz@rként érjenek haza 10 ra meló után (+1-1 óra közlekedés), mert 1 óra alatt nem lehet gyereket nevelni.

#249689 Wall street Előzmény: #233178

" Kisebb testvéremnek köszönhetően tudom mi megy az ilyen 15-18 évesek szórakozóhelyén manapság.... " nem kell oda engedni és nem megy oda !!

#249688 Wall street Előzmény: #233178

Már bocs hogy bele szólok, de Én nem ( csak ) a médiát hibáztatnám hogy ennyire elkurvulnak a mai 15-18 éves lányok, hanem sokkal inkább ez mind a szülők felelőssége is, mert hogy ha egy szülő, nem bír a gyerekével, már ilyen fiatalon nem tud neki parancsolni, akkor ott már nagyon nagy gond van és nem hinném hogy ez mind a média műve lenne, tudni kell egy gyereknek parancsolni ! legalábbis engem így neveltek, ill. nevelnek a szüleim. Szerintem itt csak azokat lehet manipulálni, befolyásolni, aki hagyja magát !

#234055 KawaBazsy Előzmény: #234048

"Nincs olyan állás, vagy csak minimális számú, ahol te 4-kor leteheted a lantot és 8-9-kor kezdesz (és még jól is keresel, azaz nem kell plusz munkát bevállalnod valahol)."

Izé.. van, csak otthagytam 7 év után, hogy kimehessek Londonba.. :-)

#234048 matgab Előzmény: #233722

Érdekességképpen Izrael, aki a világon a liberális eszméket terjeszti a saját hazájában igencsak szigorú politikát folytat. Abszolút nem kezeli liberálisokhoz méltóan a kisebbségeket (vagy többséget), és igen szigorúan rendpárti.

"a mohóság miatt dolgoznak éjjel-nappal a szülők, és lexarják a gyerekük fejlődését".. Valami azt súgja nekem, hogy te még soha nem dolgoztál az az állami-párt szférától vagy az állami megrendelésektől mentes "szabadpiaci" szférában mondjuk 1 évnél többet...

A való élet nem erről szól. Nincs olyan állás, vagy csak minimális számú, ahol te 4-kor leteheted a lantot és 8-9-kor kezdesz (és még jól is keresel, azaz nem kell plusz munkát bevállalnod valahol).

Na ez tipikus liberalista személet! El sem tudja képzelni, hogy mások nem olyan kiválasztott poziciókban vannak, mint ő maga, akinek az állami csecs szopásán kívül más dolga nincs is, azt meg 4-6 órában...Ne vedd személyeskedésnek, úgy általában mondom a liberalisták többségére.

Egy szülő sem azért szo.patja magát a munkahelyén sokáig, mert utálja a gyerekivel tölteni az időt (azaz nevelni őket).

#233722 rbbj11 Előzmény: #233717

Pontosan. A liberális hatások a magyar szolgatársadalommá degradálódott társdadalmat valóban szétverték, és az ellenségkép megszűnése is hozzájárult ehhez, ami ugyebár mindig a szokásosnál jobban összetartja a közösségeket. Ehhez járul az, hogy ált. a mohóság miatt dolgoznak éjjel-nappal a szülők, és lexarják a gyerekük fejlődését. Ennek meg semmi köze a liberalizmushoz, mert senkit nem lehet arra kényszeríteni, h. normális legyen és nevelje a gyerekeit.

Egy idevágó Popper-idézet

#233717 Netmaster

"Pszichológiai kísérletek egész során bizonyították be, hogy ha például egy diákcsoportot tekintélyelvűen nevelnek, majd hirtelen átállnak a liberális-demokratikus nevelési módszerekre, akkor a csoport nem demokratizálódik, hanem megőrül. Elveszti a normatíváit, az orientációs pontjait, megbolondul attól, hogy mindent lehet. Nem tudom, nem az-e a legnagyobb baj a rendszerváltással, hogy elveszett a határ az „ezt lehet” és az „ezt nem lehet” között. Manapság egy képviselő mondhatja a másiknak a parlamentben, hogy hazaáruló, Mikszáth idejében ilyesminek halálos párbaj lett volna a következménye, és valaki ott maradt volna a páston."

http://hvg.hu/hvgfriss/2010.16/201016_popper_peter_pszichologus_az_ember_akkor_ke

Talán ez a probléma, röviden összefoglalva.

#233309 matgab Előzmény: #233262

nem, arról tehet a liberalizmus, hogy az érdekvédelemre képes közösségeket szétvereti. Mint pl. a szakszervezeteket.

Ezért az alkalmazottak nem tudnak érdeket érvényesíteni, ezért sokáig maradnak bent és sokat dolgoznak, már aki dolgozik, mert ugye, ha 8 emberrel el lehet végeztetni 10 ember munkáját, akkor mindjárt lesz 2 munkanélküli is.

tehát akik dolgoznak, azok este 6-7-8 körül érnek haza és semmi energiájuk nem marad gyereknevelésre, főleg, ha még a házimunkákat is el kell végezni. Ilyenkor marad a szellem kikapcsolása, a legegyszerűbb módon, TV bekapcs.

Közben a gyerek délután 1-3 körül hazamegy és jó esetben tanul 4-ig, 5-ig. Akkor bekapcsolja vagy a szgépet, vagy inkább a tévét, megszokásból , szocializációból (ugye ezt látja a szüleitől is). És délután vannak a legganéjabb, legagyatlanabb legbutítóbb műsorok, amivel szennyezik az ifjúságot.

Persze a mi korunkban délután inkább még lementünk mondjuk focizni. Egyrészt a köztévé akkor focimeccseket (ráadásul élvezhető meccseket közvetített) és azt a mintát értékrendet követtük, másrészt ingyenesek voltak és egész jó állapotban voltak a pályák.

Ma egy pálya órabérleti díja több ezer forint óránként! Ami meg nem fizetős és még megmaradt a régi rendszerből, azok meg a karbantartás hiánya miatt már életveszélyesek.

Szóval ezért ilyen girhesek és neveletlenek, illetve nagy általánosságbank totálisan elkanászodottak a mai tizenévesek, mert a szüleik bérrabszolgák, nincs idejük energiájuk nevelni őket, az iskolákban minden nevelési eszközt kivettek a tanárok kezéből (most már azon vitatkozunk lassan, hogy lehet -e rúgdosni a tanárokat?), és a média meg ontja a rossz példákat a gyerekeknek, meg a pénz mindenhatóságába és fogyasztói társadalomba való hitet.

Ami meg ezt szépen alátámasztja az a liberalizmus azon nézete, hogy mindenki azt csinál amit akar.

Lehet az ember munkanélküli, vagy dolgozhatja magát halálra, nevelheti a gyerekét a család 1 fizetésből, a média meg adatja a mocskát, a sportpályás meg szedheti a bérleti díjakat.

Minden mindennel összefügg. Viszont ezek a dolgok így nincsenek rendben, nem normálisak.

#233262 Netmaster Előzmény: #233210

Nem hiszem, hogy az Aktív ideje alatt sokan dolgoznának, és amúgy is általános probléma, hogy a családtagok nem foglalkoznak eleget egymással és a családdal. Arról is a tévé tehet, hogy az emberek elvétve vesznek kezükbe könyvet?