BOE legalább vesz aranyat, hogy a fontnak teremtsenek egy kis értéket. Dollárral komoly gondok lesznek, viszont UK-t kifogja finanaszírozni? Sztm angolok dolga sem egyszerű. EU lassan reagál, rugalmatzlan ügyintézés, elhúzódás várható.
BOE legalább vesz aranyat, hogy a fontnak teremtsenek egy kis értéket. Dollárral komoly gondok lesznek, viszont UK-t kifogja finanaszírozni? Sztm angolok dolga sem egyszerű. EU lassan reagál, rugalmatzlan ügyintézés, elhúzódás várható.
szerintem is összetettebb, nem is értek ezzel az állításoddal egyet.
hát, menekülni? Egy olyan ország devizájába, aminek a lufi gazdasága először kezdett összeomlani? Szerintem lufi ország lufi pénzzel, ami pénz még mindig túlértékelt. Persze ha a többi is kuka lesz, akkor a legkukábbak közt még előléphet e legkevésbé kukává....Bár akkor már miért nem a CHF???? Szerintem az inkább lehetne menekülő deviza. Vagy akár JPY. AUD, CAD is sokkal jobb, csak hát azok nem léphetnek elő szerintem ilyen pozícióba, amiről beszélünk.
Nekem CHF a tippem és a kedvencem értékmegőrzésre.
Ahol kirobbant a válság legelőször, és időben kezelték ott lesz leghamarabb vége. De ez ennél kicsit összetettebb.
A GBP-nek talán még lesz egy kicsi, de nagyon kicsi köre lefelé. A dollár előbb utóbb gyengülni fog, hasonló mértékben, mint ahogy a fontot agyonverték. Az eurozónában még jócskán gond lesz, amikor a britek már kezdenek kilábalni a válságból. A GBP lesz egy darabig a menekülő deviza. Fél- egy év szerintem.
én meg vacaknak tartom a gbp-t. És nem látom, miért kéne felértékelődjön. Pedig nem tőled hallom ezt először.
Vegyetek most angol fontot, a legjobb befektetés szerintem hosszú távon. Lehet, hogy lesz még a GBP/USD 2,5/1 hamarosan.:)
Ide nem lehet,a blogba tettem. Sztm állandó félreértések forrása az eltérő stratégiákból következő hsz-ek egymásra vonatkoztatása,tisztára,mint egy rajzfilm....Ugyanannak a képnek a különböző nagyítású részleteiről zajlik a párbeszéd,ráadásul színes szemüvegekben ülünk és gyakran erről nem is tudunk..és toljuk az élőadás közvetítését.Lenyűgöző!Páratlan!(vagy nem...)
"csak"...
Na ja, sok mindent eldöntött ott az állam...én szkeptikus vagyok középtávon a döntései tartósságában.
Valóban lesznek túlélő bankok, de azok vajon innen valaha még feljebb értékelődnek? Miért ne maradhatna 5 euro alatt a citi a köv. 10 évben?
Óhatatlan, hogy ne olvadjon be fillérekért egy nagy bankba. A mi kis politikusaink minden esélyt eljátszottak arra, hogy bármiféle ellenállást kifejthessenek, +nemzeti értékek+ védelmében. Ez cinikus akart lenni,
Csak az a baj, hogy Csányi és a slepp nem gatyában menekül.
Lesznek túlélő bankok. A Citi már ilyen, mióta az állam eldöntötte, hogy törzs-részvényesíti a mentő csomagja egy részét. Csak a további hígítás veszélye kérdéses még.
Én azért akkor, mert pár nap múlva már más lesz a neve.
én meg lehet, hogy épp akkor már nem :)
Mindenesetre nekem is szimpibb bármilyen szektor, mint a bank.
az eltérő időtávok miatt is elég különbözőek a meglátásaink, ami érthető is.
:)) Tetszik a logika. De még lesz lentebb szerintem minden. És én az angol, auszi, dél-afrikai, brazil bányarészvényekre kacsingatok majd, ha megéri venni.
Tavaly, amikor sz OTP-t leküldték valami mások által elképzelhetetlen TA szintre, talán 2800, akkor mindenki azt mondta ez az alja. Most is azt mondom, hogy 800-nál én is veszek.
Hát nekem meg több hét, de inkább hónap az időtávom (persze a stop gyakran rövidít) Ezért néhány hétig izgulok, aztán hetekig csak számolok.:o)