Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: nincs cím

#228484 El Kebir Előzmény: #228462

március 24. várakozás +1,3M ; tényleges +7,3M

erre az adatra indult meg 87$-ig.

Release Date Actual Forecast

Apr 7, 2010 2.0M 1.0M

Mar 31, 2010 2.9M 2.4M

Mar 24, 2010 7.3M 1.3M

Mar 17, 2010 1.0M 0.6M

Mar 10, 2010 1.4M 1.9M

Mar 3, 2010 4.1M 1.2M

Feb 24, 2010 3.0M 1.8M

Feb 18, 2010 3.1M 1.5M

Feb 12, 2010 2.4M 1.4M

Feb 3, 2010 2.3M 0.4M

nem rossz ez az adatsor :)

#228462 Roller Előzmény: #228447

Nos,mint mondtam én még nagyon tanuló vagyok. Sok mindent nem értek még.Mi mivel van összefüggésben.

Én tuti vettem volna,ha időben tudom az adatot. Kicsit furcsa az,hogy meglepőnek titulálták a csökkenést. Egy korábbi cikkben írták már,hogy csökkenés várható. Amiért én mindenképpen venném a csökkenő készlet miatt az az,hogy a Föld kőolaj készlete véges. Ha nekem csökkenne a raktárkészletem egy olyan termékből,ami egyszer elfogyhat vagy tartanám vagy megemelném az árat. Ami egyre ritkább az nagyon megdrágulhat.

A korábbi készletek nem voltak ellentétesek(bár nem emlékszem minden egyes bejelentésre).

Az volt,hogy vártak valamit,de nem olyan mértékű lett,mint gondolták.

Most viszont csökkenés volt és nem az,hogy pl.5% növekedés helyett csak 4,5%

A dollárral meg össze sem vetem,hisz külön utakon jár.

És azt sem hiszem,hogy 70-80 dollár között lenne tartósan,mert az jó az araboknak.

És 80-85dollár mert így meg versenyképes a konkurens energiahordozókkal szemben.

A reális 60-150 között és mindenki játszadozhat kedvére.

Még hogy tökéletes olajár! Ha-ha!

#228447 Amatoregy Előzmény: #228444

Igen.

Az előző hat hétben meg a növekvő készletek hírére először leesett, majd kilőtt 1 usd-t, ha visszanézed.

Akkor nem csökkeni kellett volna?

Vagy az usd gyengült az olaj emelkedett, ha az usd erősödött az olaj akkor is emelkedett.

Ha ilyen egyszerű lenne, akkor már az olajból mindenki gazdag lenne.

Ha visszaolvasol, heti, havi pivot pontokon visszateszt nélkül ment át az elmúlt hónapokban...

#228444 Roller Előzmény: #228438

Én pont úgy értelmezem,hogy ha csökken a készlet növelni kell a kitermelést,nagyobb a kereslet és ez felhajtja az árat. Ha előbb tudom a hírt,azonnal all in! (időben teljesen egybeesik a hírrel)Én is ha tudnám,hogy vinni fogják a termékemet,akkor adhatom magasabban is,hisz van rá kereslet.

A tegnapi dollár gyengüléssel meg magyarázhatnak bármit,de eddig meg azt mondták,hogy a dollárral együtt mozog. Azért abban egyetértünk,hogy tuti spekuláció az egész. Vagy a grafikonok tudják a jövőt!

#228438 Amatoregy Előzmény: #228407

Szerintem speki. 2 honap után vegre csökken a készlet, erre majdnem uj csucsra mennek. Pozi nélkül 80-ra várom.

#228367 Balázs István Előzmény: #228353

Viszont legalább nem szakadt be erre a hírre...:))

Hisz a fürdőkádjaik is olajjal vannak tele, mégis mindig emelkedett a készlethírek után is, simlis banda ez...)

#228298 Roller Előzmény: #228279

Azé benne vagyok egy devizapárban.De annál remélem bejön,amit szeretnék.

Idén kezdtem tőzsdézni,így még nagyon zöldfülű vagyok. Az elején nagyokat buktam,de nem adtam fel. Akkor leszek király a saját szememben,ha nullára hozom az egyenlegem és az még messze van.

Most próbálom hanyagolni ezt a fekete szutykot.Majd holnap meglátjuk mi lesz.

#228289 Balázs István Előzmény: #228236

Gratula a shortzáráshoz, én is sajnálom, hogy elmulasztottam a longot, most meg már úgy döntöttem inkább majd a short, egy kis kivárással...

#228279 Amatoregy Előzmény: #228273

akkor nyomj egy shutdown és pihen.

Tapasztalat, hogy egy nyerő széria után az ember hajlamos azt hinni, hogy ő a király.

Hétfőig be se kapcsold a gépet. Néha én is tartok ilyen szüneteket, vagy hosszúra veszek valamit (máshol...)

#228273 Roller Előzmény: #228268

Jelentem kiszálltam az olajból! Minden pozim pluszban zárva! Na ilyen se volt még! Csak most nem tudom merre megy. A mai emelkedés nagyon nagy volt szerintem visszakocog egy kicsit. Tanácstalan lettem,így pozi nélkül.

#228236 Amatoregy Előzmény: #228231

Pénteken lejár a határidő. Én 80-ra vártam le, hogy long legyen. Tegnap (ha olvastad, rbbj-vel majdnem napi min-en zártuk a shortokat.)

Csak már nem volt idő longba fordulni...

Azt se tudom, hogy mi lett az adat...