Ma nagyon megállt a pörgés benne...
nem tudom valami furfangot érzek a közgyűlésre.. kevesebb osztalék.. akvizíció (ezt nem szereti a piac)
Kicsit levittem az átlagomat, 800-on kiszálltam, 793-on vissza...
Hosszú-hosszú idő után:
netto +360000 db becsült intézményi vétel.
Célozzuk meg akkor azt a 1050-1070-et. :-)
Már ha olyan szépen berajzoltad....
Pár nyugis hét következik....nem vagyok mostanában ehhez szokva. Pénzkeresés helyett jöhet a munka:)
hm...merész gondolat.Sztem 840nél vége. De ahhoz is kell neki még 2 hét. Ha nem igy lesz, sajnälni fogom a longjaimat... :( Na, eddig egyszer nem jön be az m-faktor...
Ahol remélem el is fogadják a javaslatot.
Az beindíthat egy szép kis rallyt ami felvihetné at árat kb 850-900-as szint közé.
"Az Igazgatóság a 2009. gazdasági év után részvényenként 74 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.
Az osztalék kifizetésének javasolt kezdő napja 2010. május 7. Az Igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2010. április 30-án értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek."
T+3 nap miatt ápr. 27-én teljesült vételednek kell lenni, ekkor leszel 30-án a részvénykönyvbe jegyezve.
A csökkenés pontosan a szelvényvágás miatt van, hiszen aki 28-án vásárolna a papírból az már nem részesül az osztalékból, tehát másnap pontosan az osztalékkal kevesebbet ér a papír.
A legfontosabb az, hogy jelenleg mindez javaslat. Ápr. 7-én lesz közgyűlés.
Vagyis: osztalékos rv-t legkésdőbb 04.27-ig kell megvenni és 30-án még nálad kell legyen?
Nekem egy adott napon bírtoklás, egy adott napot jelent. Ha azon a napon nincs rv-d, akkor nem feleltél meg az előírásoknal, ergó nem jár osztalék. Olyat el tudok képzelni, hogy ezen a napon lévő rv-ket már előtte 3 nappal meg kell vegyed, de nálad kell legyen a kiírt napon is. Az árfolyam csökkenés lehet nem a vágás miatt van, csak egyszerűen leesik az ára?
"A Magyar Telekom 2010. április 7-én tartja az éves rendes közgyűlését, 2010. április 27., kedd lesz az a nap, amikor a tőzsdén utoljára lehet osztalékért részvényt venni." by Babics Egon
A T+3 napos elszamolas miatt kell hogz a kritikus nap elott 3 nappal legyen nalad a papir.
Már nem emlékszem, én is itt másoktól kérdeztem tavaly, h. min. 5 napon át kell-e birtokolni, de úgy emlékszem, azt mondták, nem. Csak 29-én csekkolták, kinek volt 24-én - talán.
Én mivel minden évben az előtte lévő rövid idejű beárazásra spekizik, mint az idén is történik, nem tudom biztosra.
"Az osztalékfizetés kezdő időpontja 2009. május 7. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2009. április 29. A 2008. évi osztalékra jogosító Magyar Telekom részvényt utoljára 2009. április 24-én lehet vásárolni a Budapesti Értéktőzsdén. "
Ez eleve nem érthető számomra. 24-e és 29-e között vett részvény már nem adott osztalékot? 29-én akkor olyan rv-t kellett bírtokolni, ha osztalékot akarsz, amit 24-e előtt vettél, de nálad van még 29-én is?
http://www.telekom.hu/befektetoknek/magyar_telekom_reszveny/osztalek
Ha megnézed a chartot, mindig már az osztalékos nap elött vágtak
sztem vmelyik időpontod rossz. Fejből nem emlékszem, mikor mi volt. De mindig úgy van, hogy x. nap, amikor utoljára meg lehet venni osztalékra jogosító rv-t, és ez a lényeg, semmi más. Ezt követő napon nyitott réssel lenn, tehát az első olyan napon, mikor már nem lehetett osztalékra jogosító részvényt venni.