Szerintem:
Fidesz: 58%
MSZP: 17%
Jobbik: 15%
MDF: 2%
SZDSZ:2%
LMP: 4%
3% a banké, sok kicsi talán annyit elvisz, bár csodálkoznék nem lenne libsi párt, mert bejuttatják őket vhogy 5% körül...
Szerintem:
Fidesz: 58%
MSZP: 17%
Jobbik: 15%
MDF: 2%
SZDSZ:2%
LMP: 4%
3% a banké, sok kicsi talán annyit elvisz, bár csodálkoznék nem lenne libsi párt, mert bejuttatják őket vhogy 5% körül...
lehet, de mind az ismeretségi köröm, mind a stat. szerint a fiatalok körében egyértelmű a sokkal nagyobb támogatottság. Mszp-nek meg idősebbek körében.
Sztem a jobbik szavazóbázisa rengeteg tökátlagos ember. 18-70 évig, 8 ált-tól diplomásig.
Akik nem hülyék, tudják, hogy aki odakerül, az kísértésbe esik előbb utóbb.
De: reménykednek, hogy talán nem annyian és annyira mint elődeik.
S még jobban reménykednek, hogy mindemellett tesznek vmit az átlagemberekért is.
Sztem erről szól a jobbik jelen története.
szerk: természetesen vannak a csak menetelni vágyók is
Csak annyit mondok, a logika a tőzsdén se használható, nem igaz? :) Szóval nyugodtan kockáztathatott a 7000 Ft-ért. A másik verzió is nagyon valószínűtlen, hogy közszolgáknak eszükbe jutott, milyen jó lenne már lejáratni a Jobbikot, és kiprovokálják, hogy a lehazudott elveszett igazolvány helyett, amit maga Morvai ismer el interjúban, hogy nem vesztette el mégse, szóval hogy vmiért EP-igazolványt lobogtat. Na ne már...
A radikalizálható, naív embereket általánosságban írtam, akinek nem inge, ne vegye magára, nyilván sok kivétel van, de őket is átverik szvsz.
De elég elmenni néhány gyűlésükre, hogy kik a hangadók, és a legnépszerűbbek a 18-25 korosztályban, akik omene nem éppen a bölcsesség...
Érdekes véleményeket olvasok...
Ha az ember el akar menni szavazni:
MSZP - Szerintem a szót is kár rájuk áldozni, meg kell nézni, mit tettek az elmúlt 8 évben.
SZDSZ (MDF) - Homokosok és szipusok gyülekezője
LMP - Semmit nem lehet róluk tudni
Fidesz - Orbán Úr már volt a politika minden szegletében, éppen ott szokott tanyázni, ahol nincs konkurenciája. Anno volt ő liberális európai vezető, aztán jobboldali-polgári, jelenleg pedig igencsak baloldali húrokat penget. Hogy csak az 1 milla új munkahelyről beszéljek. De szólhatok a vizitdíjról is, amit normális országokban a jobb oldal be akar vezetni, és a bal oldal ellenzi.
Jobbik - Amit jelenleg látok. Egy radikális párt, melybe pont ugyanúgy beépülnek volt MSZMP-sek, mint bármelyik egyéb pártba, ezért is nem soroltam fel a többiben sem őket. De itt legalább még aznap lemond a szóvívő, nincs szerecsenmosdatás. A kerékbilincs ügy pedig vihar egy pohár vízben. Hogy miért?
a). Ott a PM, ha nagyon akarta volna, elmondhatta volna, ott volt hivatalos ügyben, mint képviselő.
b). A kerékbilincselés egy mocsok dolog, sosem értettem vele egyet.
c). Ahogy megismertem Kriszta asszonyt eddigi hozzászólásai alapján, el nem tudom képzelni, hogy 7 000 Ft.-ért besározná magát és a pártját 2 héttel a választások előtt. Aki ezt elhiszi róla, az magyarázza el, hogyan lehet ő oktató a közgázon. Mert ilyet még 8 elemivel sem csinál az ember.
Szóval én, ha elmegyek egyáltalán szavazni, mindenképpen új erőre fogok. Mert a régiek számomra mind lejáratták magukat. Emellett nem tartom magam radikalizálható, naív embernek. Persze te rbbj, nyilván jobban tudod.
pedig a radikális változás valóban sok területen szükséges lenne. De az ember ember marad, és lám saját érdekeit nézi elsősorban.
Más. Ilyen is van, meglepett.....:
Sztem is. S így átverik az őket támogatókat, akik valóban radikális változást akarnak. Nekem is jó pár Fideszes ismerősöm szavaz a Jobbikra, csak nehogy csalódás legyen a vége.
http://vastagbor.blog.hu/2010/03/26/ugy_tunik_morvai_hazudik
Már szerintük is hazudik Morvai
Ennyi. Jó az egész cikk, összesítve van Morvais hazugságokkal együtt. Nagyon szkeptikus voltam a Jobbikot illetően, de tök egyértelmű most már, hogy semmi mások nem ők, mint az ilyen radikalizálható, naív emberek beetetéséből álló új (ERŐ helyett)koloncvadászó csoport. Szeretnének ők is egy nagy kanállal a húsosfazékból. Aki most sem látja, vak.
Igen ! Osztom a véleményed !
Wall Street !
Egyre több nyugdíjas szimpatizánsunk van !
50 év fölött is van már egy jelentős réteg aki ide fog szavazni !
Szedtem az ajánlószelvényeket... Láttam amit láttam....
Na megyek ! Üdv !
Azért az idősek sem hülyék. Ismerek olyan idős embert, aki eddig mindig a Fideszre voksolt, ezúttal a Jobbikra fog, mert elege lett a Fideszből is.
Én is megyek Tróger :D
Olyan nagyon várom már, hogy láthassam Morvai Krisztinát, no meg a többieket is :D
Továbbra is reménykedem az 50 százalékban !
A fiatalok közel 80 % a jobbikra szavaz, a 30 év körüliek egy része Fidesz, de akik észhez tértek ugyancsak Jobbik és vannak az ennél idősebb korosztályúak hát igen, Ők az MSZP-re voksolnak, vagy a Fideszre. A 70 év feletti korosztály, vajon azok tudják egyáltalán kire szavaznak ? :D, nem nagyon vannak tisztában dolgokkal :) !
De bírom az ilyet...
Mert úgy állunk itt mint a fidesz már egyből valaki csal, nyomja a szavazatokat kamuregekkel.
Kisherceg ! Ti úgy is látjátok a dolgokat...
Kérlek nézz már bele valaki szavazott e többször kamureggel ? Ha igen, tiltsd ki innen ! :)
Ezekbe a politikai topikokba jó ha 15-en beírogatunk... Ezzel szemben szavaztak már vagy 50 en vagy mennyien. Úgy tűnik aki nem politizál itt a fórumon, azok is színt vallanak.
Na megyek készülni ! Ma lesz Egerben a Jobbik nagy kampányrendezvénye 7-től a sportcsarnokban. Menni kell előtte berendezkedni.
Ja, ha valaki Eger környéki és érdekli, az 7 órára nyugodtan jöjjön el a sportcsarnokba :)
Az én tippem:
FIDESZ: 60 %
JOBBIK: 20 %
MSZP: 12 %
LMP: 4 %
CIVIL MOZGALOM: 2 %
MDF-SZDSZ: 2 %
Jobbik TV - Szegedi Csanád: a Fidesz és az MSZP megfutamodik a vita elől !
Sem az MSZP sem a Fidesz politikusai nem vállalták a vitát a Jobbikkal a Politológushallgatók Országos Szövetsége két napos konferenciáján. Novák Előddel a fideszes Kubatov Gábor nem állt ki érveket ütköztetni, míg a pártvezetők vitájára a meghívottak közül egyedül Szegedi Csanád ment el. Mint kijelentette: felháborító, hogy pont a Fidesz, amely kétharmados győzelemről álmodik, nem hajlandó kiállni a magyar fiatalok elé, s elmondani, mit akar kezdeni az országgal. Az érthető, hogy az öreg kommunista Kovács László elvtárs nem volt hajlandó eljönni, és a fiatalok szemébe nézni. Az ő helyében ezt senki nem is tudná megtenni. Szeged Csanád kifejtette: nagyon sajnálja, hogy a Fidesszel nem vitatkozhatott egyebek mellett a politikus- és a cigánybűnözésről, a munkanélküliségről, illetve az állástalan diplomás fiatalokról.
ez ellen a mocskos Slota ellen fel kéne már lépni...provokátor!
http://index.hu/kulfold/2010/03/26/tombol_nem_keszul_szlovakia_ellen_a_magyar_hadsereg/
" "Felszólítom az összes szlovákot, hogy legyünk óvatosak. Nem tudom, mi ébreszti fel Szlovákiát, hogy elkezdje védelme megerősítését" – harsogta keddi sajtóértekezletén a magyar- és romaellenességéről elhíresült Slota. Azt állította, hogy a szlovák hadsereg vezérkara, a vezérkari főnök és a hadsereg egész parancsnoksága alkalmatlan. Véleménye szerint a szlovák hadsereg - kivéve a zsolnai ezredet - harcképtelen.
A koalíciós pártelnök megismételte korábbi állításait: a magyarok célja Dél-Szlovákia politikai autonómiája, ezt a területet népszavazással akarják majd elszakítani Szlovákiától, megismétlődne a koszovói példa."
Ok, akkor legyen a szűrő minimum 100 hsz. Ennyit már csak nem gyárt a kisiparos.. :-)
Úgy gondolom, kevés a modern kori D. Titusz. :) És persze sarkítottam, azóta utánagondoltam jobban, van abban igazság, amit írtál a felelősséggel kapcsolatban. De bizonyos kérdésekben erről én is így nyilvánulok meg: pl. közel ingyenes magyar egyetemi képzést nem kéne leendő külföldieknek biztosítani, pontosabban ha valaki utána ebből külföldön profitál, és nem fizet haza tartósan adót stb-t, akkor fizesse meg utólag. Vonatkozik ez mindenek előtt a drága orvosi képzésekre...
De én mégis azt mondom, úgy kéne az ország működjön, hogy ne erkölcsi okokból akarják támogatni az állampolgárai, hanem mert otthon kell érezzék magukat a legjobban. És akkor megint ptt vagyunk, h. mégiscsak az a jó, ha az önző szemlélet "ellenére" is maradnak ;)
Az én biol-i tudásom és képzésem szerint (talán nem jó az oktatási rendszerünk) egyedi mozgatórugók vannak, és nincs közösségi DNS-készlet stb...kivétel ugyebár az államalkotó rovarok, akiknek sajátos evulociós stratégiájuk van. Az ember nem ilyen, az országok stb. alakulatok nem genetikailag meghatározottak, nem hiába beszélnek "magányos tömeg"-ről, az emberi faj nem erre termett. Amennyiben bizonyos területen mégis a közösségi érdek kerül előtérbe, annak semmi más oka nincs, mint hogy a tagok többségének egyedi önző akarata érvenyesül a kisabbséggel szemben.
Egyébként a rovaroknál állami szinten felosztott minden, de biol-i képesség szintjén is. Ha pl. nálunk se szaporodna minden ember, talán nálunk is máshogy lenne. :) De mivel mindenki képes utódokat nemzeni, meg úgy minden más gen-i adottságunk matt is, mi eredetileg nagycsalád alkotó közösségeket hozunk csak létre, és csak azok érdekeit nézzük, akik velünk szoros gen-i rokonságban vannak. Ezt persze utólagos kultúrális hit meg meg filozófia jelentősen felülírhatja, ezért más az ember, mint a többi állat.
haggyuk az ip-ket, ha vki normálisan csinálja, akkor végigmegy a neten található 1millió proxyn :)
Amúgy lehet berzenkedni ellene, de -sztem- ez nem is annyira rossz stratégia. Az emberek szeretnek a nyerő felé húzni. Avagy elfordulni az esélytelentől. Ha sokan, sok helyen azt látjhák hogy mennyire megy a jobbik, akkor ennek lehet hozadéka.
Más kérdés, hogy a netes szavazások alkalmával igen jól teljesít. Itt mintha felülértékelt lenne. De hát ez nem is reprezentatív minta.
tipp:
58% fidesz,
21% jobbik,
19% mszp
2% lmp