Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

ha 260-250 közé megyünk tartósan

#214371 Suby66

max sajnos mindketten borulunk egy bazi nagy summát...

én ledolgozom, melóval vissza tudom hozni (de akkor már nem térek vissza a tőzsdére, max felbérelek valakit). te?

ui. ma voltam a dokinál, magas a vérnyomásom (stressz). szedni kell 3 különböző bogyit...sztem ez a lényeg (az egészség). így a mai EURHUF long sikerem sem "édes" győzelem.

Re: sok kicsi long...

#214369 Suby66 Előzmény: #214367

nagyon bull a magyar piac napok óta, így nehéz a medvét meglátni

de (ahogy a mondás szól) csak amikor levadásszák az uccsó macit is, akkor fog korrigálni - mindig ez az ábra

ui. én hozzáadom - levadásszák az uccsó bizonytalan macit (mert minek ragad benne, miért nem rak rövid stoppot, ha bizonytalan, nemdebár?)

uui. szal én továbbra is medve vagyok a HUFfal kapcsolatban, mert szerintem maxisumák van (ez már sajnos nem racionalitás kérdése nálam, egyszóvál én nem vagyok ebben kompetens, mert hiszem, hogy a valutánk xarabb, mint az EUR)

Re: sok kicsi long...

#214367 Euroman Előzmény: #214363

ezt én is pontosan így gondolom....bár a buxon kívül ma egyetlen európai tőzsde sem remekelt, hogy az ázsiaiakról ne is beszéljek, bár az még egy másik történet....ezt a mai emelkedést az eü reformra fogni azért hülyeség, mert akkor a futik már hajnalban is pluszban lettek volna, és ázsia is ment volna....délután történhetett valami, amit én nem tudok mindenesetre ny-eu tőzsdeindexek ott vannak ahol az év elején, mi 12.43 %-kal feljebb...éves teljesítménynek is nagy, nemhogy 12 hét alatt....azt hiszem nekem kellene belépnem, rögtön esne minden....eladnám 2,5 milla veszteséggel az eur-t, aztán, mindjárt bukhatnék ugyanannyit vagy többet a bét-en...azt hiszem a shortosok megköszönnék, ha belépnék.

sok kicsi long...

#214363 Suby66

napközben dolgom volt...

de közben eladtam az egyik EURHUF longom 1,6 HUF nyereség :)

262 körül visszaveszem (rövid stoppal).

a másik EURHUF longom az "tartósabb" (265 feletti)

szal én várom, hogy egy kicsit lecsituljon ez a bull dühöngés, amit 3 hete megy szakadatlanul

ui. változatlanul nem sikerült 265 felett tartani az EURHUFot, elég rossz jel rövidtávon...szal most a hét végéig a 270 sztornó (sztem), mert ahoz min. 2-3 pirosgyertyás nap kellene

Re: 265 felett kisüt a nap :D

#214361 Euroman Előzmény: #214359

köszönöm, hogy válaszolgatsz az írásaimra....elméleti síkon jól el lehet velem beszélgetni, mert sokat olvasok és mindenről van véleményem....a gyakorlati kivitelezés során 2008 őszén olyan súlyos sérüléseket szenvedett a rendszer, hogy azóta folyamatosan üzemképtelen....sajnos bármiről akarok dönteni, rögtön azok az iszonyatos napok és veszteség jut eszembe, és inkább hagyok mindent a fenébe...ha még egyszer azt át kellene élnem, nem biztos hogy a szervezetem kibírná.

#214359 Euroman Előzmény: #214327

egyébként igazad van, én az elmúlt 5 évben tényleg rengeteget lassultam...nem ismerem fel a jó lehetőségeket, túl későn veszek és ha sikerül is jól venni (bármit), azt rossz ütemben adom el....kezdetben jól ment, mondjuk az első két évben, de azóta romlik a teljesítményem....egyfajta agytornának szántam ezt, mert a munkám semmilyen szinten nem köt le, és teljesen meg nem akarok elhülyülni....végülis sikerélményt is kerestem, mert ezenkívül semmilyen más nem volt, és jelenleg sincs az életemben...olyan lettem mint egy rossz robot, aki mindent begyűjt, de semmilyen végterméket, vagy csak selejtet állít elő.

#214356 rbbj11 Előzmény: #214349

akkor rosszul volt megvälasztva az a 4-5 instrumentum ;) Kp-t vagyis devizät felül lehet sulyozni a pf-edben, és akkor legaläbb nem enne most a räk, mert a többi hozna vmit

#214354 rbbj11 Előzmény: #214349

mtelekom mélypontján a välsägban fél pénzt se ért...szoval elég volatilis jószág még ö is

#214349 Euroman Előzmény: #214327

hát azt hiszem inkább az mtelekom lesz, mert külföldi papírba nem merek fektetni...semmit nem tudok róla, így döntést hozni még nagyobb felelőtlenség....mtelekom egyszer amikor olcsó lesz, aztán évente kinyögi az osztalékot, aztán annyi...volt időszak amikor 4-5 instrumentumban volt a pénz, de az sem volt sokkal jobb, mert amit az egyik hozott, annyit a másik elvitt, és nagyon sok mindenre kellett figyelni...a valuta korábban többször jó volt, pl mikor járaiék idején egyszer hirtelen még kamatot is kellett emelni a gyengülés miatt, bár akkor még nem szabadon lebegett, hanem egy sávon belül, tehát amikor alul volt all int kellett nyomni, és csak várni, hogy felmenjen a sáv tetejébe....elmúlt időkben 2008 október, 2009 március, április vége, november eleje jó volt...ezzel igazán még nagyot nem buktam, ezért esett erre a választás...és igazság szerint 203-as usd, és 190 fölötti chf esetén az eur-nak is most 280 fölött kellett volna lenni február tájékán, ha nem pont a görögökkel van a gáz....mikor decemberben betáraztam előttünk volt az ukrán választás, a tél az esetleges gázválsággal, hátunk mögött egy akkor 9 hónapos rally, és a januárok amúgy is gyengék szoktak lenni....egyetlen szélsőérték sem jött be, ezzel meg nem számoltam...2008 őszén egy csomó embert- aki sosem tőzsdézett, és minden vagyonát ide akarta hozni - lebeszéltem az otp-ről, mert veszteségben rossz döntést hoztak volna...hát tavaly tavaszig lehet, hogy áldották a nevem, de azóta már biztosan nem....de szerintem ők sem ülték volna ki....ez a világ leghülyébb dolga, várni a semmire...olyan mintha egész nap ülnék a klotyón, mert egyszer hátha kell...

#214327 rbbj11 Előzmény: #214324

ennek megfelelö portfolio és stratégia kell neked a jövöben, ha ezen túl vagy.

vannak pl. ilyen konzervativ "nagypapis" rv-k is, amiket välsäg se mozdit meg:

JOHNSON & JOHNSON

ezt csak azért emlitem, mert elsö körben azt gondolnä az ember, h. pont egy ilyen befektetönek semmilyen rv. nem valo. De a viläg palettäja széles :)

#214324 Euroman Előzmény: #214314

a nasdaq ahogy nézem már ott van, ahol 2008 szeptemberében, nyarán, vagy 2008 januárjában volt, tehát az egész válságot ledolgozta....ez a pénznyomda extrém dolgokat kreál....ez számomra ismeretlen, mert az én "munkásságom" alatt ilyen pénzbőség nem volt, tehát bár mindig vágytam az örök longra, de az nekem sosem jött be, mert máskor mindig volt erősebb/gyengébb korrekció...tehát ez a helyzet számomra érthetetlen, mert érthetetlen cselekmények és pénztömegek mozgatják általam nem ismert irányokba...kvázi az elmúlt egy év az összes korábbi ismeretemet megkérdőjelezte, és most azt sem tudom, hogy az az igaz, vagy ez....mondjuk én egy konzervatív és az élet egyetlen területén sem tud flexibilis fószer vagyok, a korábbi tapasztalásaim alapján hozom döntéseimet és a jelenben mindent fenntartással fogadok...a jövőről meg fogalmam sincs.

#214315 rbbj11 Előzmény: #214309

lehet, rosszul gondolom, de én nem lätom a "befektetési stratégiádat". Eleve az sztem azzal kezdödik, hogy egy nagyobb vagyon esetén nyersanyagba, részvénybe, állampapírba és cashbe, de ott se mindegy, melyikbe fektetünk (kockázatbírásnak megfelelö sulyozässal)). Nekem rég a CHF a favoritom, mert öt lättam safe haven-nek. Nagy vitáim is voltak, még dlph-val is, az ältala erösödésre itélt, sztem meg szarkupac GBP-röl. Egyelöre bär nem tudom miért pontosan, de valoban brutäl erösödik a frank.

Amit csak mondani akartam, mindent euroba, mert jönnek vmi välasztäsok, hät ez sztem nem stratégia, meg nem okos befektetés, csak szó szerint egy ötlet, ami vagy bejön vagy nem. Ezt meg lehet jätszani kis pénzzel, mint itt sok kismokus teszi sztem a forumon, de nem egy komoly megtakarítással. Annál ennél sokkal több kell, ha tartósan profitot akarsz elérni. Es ne mond, hogy de hät néha bejött... mert te magad mondtad: x évre visszamenöleg végül vonal alatt massziv bukóban vagy, csak a bukókból sikerült lefaragni. Ne haragudj a kritikäért, épitö szándékkal irtam le.

#214314 Euroman Előzmény: #214307

most hihetetlenül dühös vagyok, és ha sikerül nullán vagy valami haszonnal eladni, az sem fog semmi örömet okozni....ha belegondolok, hogy esetleg egy olyan konstrukcióban lenne, ahol kényszer-eladni kellene...hát ebbe bele sem akarok gondolni....ha veszek is, csak kis mennyiséget fogok, és mini haszonnal repül is...nekem csak a pörgés és az izgalom való, ez a bezártság nem...saját magam fogja lettem, ezt jól elqrtam.

#214309 Euroman Előzmény: #214307

az biztos, hogy így lesz...én még egyszer bármi másra csak akkor váltom, ha extrém olcsó lesz, mint pl. 2008 nyarán, vagy muszáj, lesz, mert belépünk az eur zónába...ekkora szopás még 2009 októberében sem volt, mert akkor nem sokat időzött lent, hamar visszament....most meg már itt hokizik 2 hete, választásokig már szinte semmi idő, úgyhogy ez az elképzelés nem fog bejönni

#214307 rbbj11 Előzmény: #214300

de légy következetes, és olvasd ezt vissza, ha kiszabadulsz belöle ;)

#214300 Euroman Előzmény: #214063

hát ez egy kész nyomor....én nem már nem is tudom mit szóljak...ha belegondolok, hogy akár még egy fél évet, évet is várni kell, hogy egyáltalán a névérték visszajöjjön....én még soha nem ültem ki semmit, csak olvastam, hogy más csinálta....hát ez nekem nem való, őrjítő ez a reménytelenség....ha egyszer sikerül visszaváltani, megy az egész szar vissza a széfbe, azt rohadjon meg ott.

#214063 rbbj11 Előzmény: #214059

nálam ez forex, tartosan nem värom a 260-at...de välasztäsok elöt még...

#214059 Sumér harcos Előzmény: #214038

legyen úgy,

részemről,tőkém jól felosztva,semmi forex...mondjam azt mindkét irány jöhet...

várom a fejleményeket....

továbbra is figyelem ugyanilyen módon USD-t is