Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#209815 _pda_ Előzmény: #209658

jó móka a windsurf, főleg, h nem kell a működtetéséhez benzin :))

a jetteseket nem csípem különösebben de ez inkább a hazai viszonyokra vonatkozik, szerencsére itthon nem randalírozhatnak kedvükre

persze tisztelet a kivételnek ;-)

nyáron kevés jobb vizimókát tudok elképzelni

http://www.imagebam.com/image/b321ef72068015

azt elárulom, h nem én nézelődök a vízben ;-)

és ha még ebben a formában tudsz utazni, számomra ez a legnagyobb királyság:

http://www.imagebam.com/image/f199f072068016

ezek a dolgok már számora is archívok, talán majd idén lejutok a vízpartra de Horvátország prolongálva egy jódarabig a lakóautó meg főleg :((

oszt egy pillanat alatt …

#209752 Suby66

oszt egy pillanat alatt el is durrant 283ig - emléxel? :)

#209717 Euroman Előzmény: #209715

na ezek a gecmarekek már kezdik a holnapi illikvid piac miatt 265 és alá húzogatni....tisztára mint okt 23-án....

#209715 Euroman Előzmény: #209679

Arra ott a barkácsolás, amit lehet, mindent magam csinálok, és egész szépen is sikerül. De ez csak szabadidős hobby. A zsé keresés meg a főcsapás lenne.

#209713 Euroman Előzmény: #209660

Egyrészt ezek az utak még a tőzsdeileg sikeres időkben (2005-2006) volt, másrészt mindkettő last minuteban. Osztrák irodában, bécsi indulással, félpanzióval darabja 4-500 eur-ból kijött, az olasz útban Ferrara, Ravenna és San Marino is benne volt ebben az árban. Mallorcán nem, mert az drága, de ott sikerült egy Kati nevű hölgyet találni, aki most 20 éve oda ment férjhez (vagány, mert Barcelonába levitte a kocsiját és kompon átvitte Mallorcára, minket 2 héttel a harmadik gyerekének szülése előtt vezetett 40 fokban) és ő a magyarokat kedvezőbb áron viszi. Kocsi bérlés drága, bringa, robogó elmegy, jetski méregdrága, mert a spanyol törvények szerint partról nem indulhatsz, egy motorcsónak kivisz a kikötőből egy stégre és onnan mehetsz a nyílt tengeren. Én is kihagytam,de a szervező jól beszélt németül, tőle tudom. 15 perc ezért az egész hercehurcáért 2005-ben kb 16.000 huf lett volt átszámítva. Ugyanez ugyanakkor a horvátoknál 100 kuna volt, ami kb 3300 huf volt. Ők csak az idővel csaltak, de mikor lecsesztem őket. egy hét után az utolsó napon engedtek egy extra kört menni ingyen.

#209679 matgab Előzmény: #209658

bár nem olvastam végig, de én azt mondom továbbra is , hogy sajnálom Euroman-t mert nem találja a belső lelki békéjét.

Ezt ideig óráig feledtetheti egy kis sport, de alapvetően boldogtalan.

Talán kellene valami célt keresnie magának, amiben sikerélménye lehet, és kifejezetten nem anyagi sikerélmény, hanem valódi siker, öröm, és boldogság.

#209660 rbbj11 Előzmény: #209658

kinek nem az a legszebb része.... :)

Hát most bocsi Euroman, de a maradék sajnálatom is elszállt :)))

#209658 Euroman Előzmény: #209535

Szia!

Örülök, hogy Te is szörfözöl. Én a 90-es évek elején tanultam meg, amikor külföldön voltam ösztöndíjas. Összespóroltam az árát, aztán profi oktatótól megtanultam, még az egyetem szervezésében. Abból már csak a deszka van meg, a többit már le kellett cserélni. (Cipót, vitorlát megette a nap, a vitorla miatt meg az árbocot és a bumfát is le kellett cserélni.)

Most egy pár éve családi okokból nincs időm és lehetőségem csinálni, de a ha lesz, akkor veszek egy starboard-ot, ez rövid, de nagyon széles, és igen stabil.

Külföldi nyaraláskor még csinálom, de tengeren inkább jetski (ülő és álló), parasailing meg a banánozás megy. Mallorcán és Riminiben jó szörfözni, mert sekély a part, könnyű indulni és kikötni. Ráadásul Riminiben elég konstans a szél, és minden nap 12 és 13 óra között megjön. Mikor legutóbb voltam 42 fok volt árnyékban és 28 fokos volt a tenger. Bárcsak már nyár és szabi lenne...az év legszebb része nekem.

#209542 KawaBazsy Előzmény: #209535

Hehe, én 7 év után hagytam ott az állásom, én is igen meguntam már, pedig jó állás volt, jó zsozsóval. Akkor mentem ki Londonba, s megvolt, amit akartam, az tényleg nagy váltás volt. Persze ha lenne családom, ezt nem tudtam volna megcsinálni. Vmit vmiért.

Re: Ma_03.12_törpe blog

#209536 _pda_ Előzmény: #209524

melóztam a héten a budaörsi metroban, kongott az ürességtől, ott voltam reggel 7-től kb délig, katasztrófa

normál esetben a pénztáraknál kígyózó sorok szoktak lenni, most 4 pénztáros tartott a "frontot", persze egyiknél sem voltak 2-nél többen jellemzően

#209535 _pda_ Előzmény: #207522

szerintem nem vagy egyedül ezzel

a mindennapi robottá válló munka kiöli az emberből a lelket

én is 11 éve csinálom ua-t, utállom már kellőképpen, DE nem lehet abbahagyni, főleg ebben az időszakban, mert éhen döglik az ember és ott a család is.

szóval ez így elég undi de nem tudsz kilépni a mókuskerékből

ennyi ideig még nem dolgoztam soha 1 munkahelyen, gyakorlatilag a zseton az egyetlen motíváció, illetve az elég kötetlen munkavégzés

a szabadidővel kapcsolatban is hasonló tevékenység, a tengerparti verzió meg főleg bejönne, mert a winsurf a kedvencem, bár sajnos az utóbbi két évben nem álltam rá a deszkára :((

az a baj, h nem látszik a kiútból semmi

én sem vagyok már 2 éves, és amióta az eszemet tudom, mindíg azt hallottam, h húzzuk meg még a nadrágszíjat pár évre, utánna jobb lesz

szerintem már annyit húztuk, h a gerincünkre van hurkolódva

szóval ez így gáz

persze gyarapodtunk közben anyagilag de nagyon megkínozzák az embereket a zsetonért

nem tudom, h valaha eljut-e ez az ország életminőség szempontjából egy jó átlagosnak tekinthető NyUE színvonalra, h egy nyári nyaralás, monduk repülővel egy kellemes helyre beleférjen a családok éltébe

Ma_03.12_törpe blog

#209524 Euroman

Na ma sem történt megint semmi. Azért kicsit paráztam, hogy a nagy örömködés közepette benyomják 265 alá (mint október 23-án), de ez nem következett be. Igaz menni sem ment sehová.

Délutáni bevásárlás során azt tapasztaltam, hogy az általam meglátogatott 2 hipermarket kifejezetten üres volt, a korábban szokásos "vegyünk 6 tonna kaját" fílingnek nyomát sem láttam. Szürke arcú, üveges tekintetű, rossz kedvű emberek tologattak meglehetősen üres bevásárló kocsikat. Kokárdát még nyomokban sem láttam, ellenben a húsvéti csokinyulak hegyekben álltak. A máskor kurrens terméknek számító húsoscsontból is hegyek voltak, ellenben a 9 Ft-os zsemle nullára futott. Hiába "Sukoróból semmire sem emlékszem, Cavinton kell elvtársak" Libajnai jól elkúrta: ha 5 Ft-tal olcsóbb a zsemle, akkor máris hiánycikk. Nagy a nyomor!

Az esti híradóban is elmaradt a "vidéki wellness szállodák 99%-os kihasználtsággal mennek" buta szleng. Ez egyrészt azt jelenti nekem, hogy Pesten várhatóan nem lesz semmi box, másrészt az üdülési csekk adóztatása, és a rendkívül "olcsó" üzemanyag megtette a hatását.

Bravó elvtársak, jól megcsináltátok! Remélhetőleg IMF-től kaptok jó zsíros állást.

#208398 Euroman Előzmény: #208308

Sajnos ennek semmi hatása sincs, sőt ha vágnak még mindig erősödni is szokott a huf...én már nem értek semmit....csak azt tudom, hogy 2008 ősze óta bármit veszek az vagy esik/zuhan, vagy stagnál, miközben minden más emelkedik....már megint a 267 is sok neki...most már annyira bizonytalan vagyok, hogy ha lenne huf-om se mernék ezen a szinten venni...kb 2 hét múlva lesz lehetőségem egy keveset venni 260-on, de biztos hogy 1-2 napon 1-2 huf/eur haszonnal kiszórom...az az 1-2.000 huf lesz, ha lesz egyáltalán az első 2010-es keresményem. Fasza lesz....5 hónap alatt ennyi, ha egyáltalán meglesz.

Na úgy néz ki márciusban…

#208308 Roller

Na úgy néz ki márciusban negyedet vágnak a kamaton.Azt nem tudom melyik a jobb,hogy kivárnak és nyáron egy felet,netán többet vagy elaprózzák.

#207522 Euroman Előzmény: #207423

Igazad van, én depressziós is vagyok. Volt erre is példa a családban. Nagyon rosszul érzem magam itt, egyik nap ugyanolyan semmilyen mint a másik, semmi örömömet nem lelem benne. Szerencsére jól alszom, úgyhogy arra a napi 8 órára nyugalmam van. Ha hétvégén 10-et alhatom és még az idő is szép, hogy kimehetek a kertbe, vagy bringázni olyankor néha még jól is érzem magam. A hétköznapi "mókuskerék" egyáltalán nem köt le, fásultan futom mindennap ugyanazokat a köröket.

Talán ha egy jóval naposabb, kellemesebb klímájú tengerparti nagyvárosban (pl. Barcelona, bár most ott is havazik) élhetnék, egy kicsit talán a kedvem is jobb lenne. Fognám a székem, és kiülnék a Barcelonetta-ra, egész nap nézném a tengert.

Nekem a válság előtt a pénzpiacok hozták az egyedüli sikerélményt, mostanság még az sincs.

Erre is jó ez a fórum, hogy itt szabadon nyavajoghatok, nem "piszkítok-offolok" be vele más fórumokat.

Re: Járj nyitott szemmel....

#207455 Amatoregy Előzmény: #207421

egyetértek. És véleményem szerint nagyon abba az irányba halad.... :(

Mivel valójában nem is bukott, mert van kp-e. Ez még nem realizált veszteség...

#207423 Euroman Előzmény: #207301

Én az euro összeomlásától nem félek, mert egyrészt azért pár száz millió eurot használó ember haragudna, míg egy itt működő bank bedőlése max. egy pár százezer, esetleg milliónyi embert érintene, akiknek ráadásul az érdekérvényesítési képessége is gyenge, hisz a pszáf biztosan nem védené meg....max befagyasztanák a betéteket, ha sokan ugrálnak. Látjátok most egy relatíve kis szövetkezeti pénzintézet dölt be, aztán ez is mennyit elvitt a kormány vis major alapjából.