Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plus500 trader

Re: első lecke

#209571 Amatoregy Előzmény: #209569

Cac40, olaj, gaz, arany etf. A lista alján. Nincs lejárata, a kereskedési ido az arupiaci etf esetében usaval egyezik. De emiatt ebben van gap-es nyitas. Ja és a cukor. Ezekben adremalin is van. Demozz benne.

#209569 Medved Előzmény: #209559

"Nem az volt a baj (elsődlegesen) hogy rövid időtáv alapján kereskedtél. Hanem, hogy megdupláztad a pénzed és nem raktál stoppot."

De, raktam stoppot minden esetben. Ha nem raktam volna, akkor a 3eFt sem maradt volna meg!

A gond az, volt, hogy egymás után vagy 3szor minden látszat ellenére a kötésem ellen mozgott az árfolyam (hirtelen, és nagy intenzitással).

Az aranyon kívül, ahol kicsi a lekötés 2.xxx és a spreed is, nem találtam mást. A Forex lenne pedig jó, mert az legalább 24órás. (csak 19-20 órától tudtam vele foglalkozni)

Azt sem értem, hogy sok esetben csak ülök előtte, és nem történik semmi, vízszintesen mozog a chart. (Van valami indikátor a plus500-on, ami megmutatja, hogy mennyien kötnek pozit az adott időben?)

#209559 Amatoregy Előzmény: #209545

Én ebben nem foglalnék állást. Van aki 5 perces pozit vesz fel, van aki naposan, van aki heteset. A plus500-ban magas a fenntartási költség és ezért nem célszerű hosszabb pozikat tartani. (Kivéve néhány index short, ahol kamatot kapsz).

Nem az volt a baj (elsődlegesen) hogy rövid időtáv alapján kereskedtél. Hanem, hogy megdupláztad a pénzed és nem raktál stoppot.

Ugyanakkor 3000 Ft tőke esetén egy arany pozi 2.xxx letét igénnyel elég kockázatos csak rövidre lehet.

Két megoldás van:

- teszel még hozzá (mondjuk 10 E Ft-ot) vagy,

- keresel olyan instumentumot, ami 3000 Ft tőke esetén is hagy neked némi mozgásteret (nem sok ilyet fogsz találni....)

Van aki 10 pip után itt kiszáll, viszont 10-100 lot-ot köt, van aki 100 pip potenciális lehetőség alatt be se száll..

Ezt neked kell eldönteni...

Arany mellett szól, hogy kisebb a letétigénye és spreadja mint az ezüstnek és nincs lejárata...

#209545 Medved Előzmény: #209534

2 hete még annyit tudtam a tőzsdéről, hogy "VAN" - (igaz, most sem sokkal többet!)

Volt eddig vagy 15 kötésem a kapott 3000Ft-al. (Élesben izgalmasabb - nekem a demo nem az igazi (a 3 millióból demóban könnyű 30-at csinálni, élesben a 3ezerből 30ezret sokkal nehezebb))

Valóban, ahogyan átgondoltam a tegnap esti kötéseimet, az lehet a baj, hogy kizárólag csak a rövid távra koncentráltam (5, 1 perces grafikon). Én mindenáron Long-ot kötöttem, a nagyobb időtávok, viszont Short -on voltak!

Tehát a nagyobb időtávval megegyezően szabad\érdemes kötni? A nagyobb időtávval megegyező irányt választani, majd ezen belül finomítani az időzítést, a kötési pillanatot az 5-1 perces grafikonokkal?

Minden ötletet és javaslatot szívesen veszek. Átolvastam sok-sok anyagot a daytrade -vel kapcsolatban.

Így: az MACD-Stohastik- és RSI indikátorok együttállásánál indítok pozit.

Legközelebb több idősávot is megpróbálok összenézni.

Üdv!

#209539 Rowan Előzmény: #209527

Fogd fel pozitivan

tulajdonképpen ingyen tanultál valamit

én fizetni szoktam érte :SS

#209534 Amatoregy Előzmény: #209527

Idötáv? Amit nézel. Nehogy azt mond, hogy 5 perces? Ha a tökéd 30 %-a van poziban akkor ne napos trendekben gondolkodj.

első lecke

#209527 Medved

Megvolt az első leckém a tőzsdézéssel...

A 3eFt-ról felmentem 6eFt -ig, (mi ebben a nehéz?)

majd vissza buktam 3eFt-ra (nyereségem nulla)

Mindet arannyal csináltam, először szépen ment, aztán pedig sorra mindig zuhanni kezdett az árf., pedig az indikátorok szépen mutatták az emelkedést!!!???

valamit elrontottam...

ja és én mindig magyarul…

#204140 papundekli

ja és én mindig magyarul írok nekik észrevételeket, s válaszolnak is kisebb nagyobb fogalmazási hibákkal,de legalább magyarul.:))

pl most is mint hetente …

#204138 papundekli

pl most is mint hetente egyszer 16.30 és 16.35 között a földgáz qrva nagyot esik.mindig ebben az időpontban persze nem tudni melyik nap,e héten ma, esik másodpercek alatt nagggyyyooon sokat, s utána már csak lefelé megy aznap,így szép summát lehet keresni vele,persze gép előtt kell ülni.minden nap 14órától kezd mocorogni a földgáz,s érdemes figyelni.a 16.30-1635ös nagy mozgások mindig shortra mennek ki.

igen, általában a nagy b…

#203237 papundekli

igen, általában a nagy befektetők stimulálják főleg short jön be,bár 0.01-kor induló arany vétel-eladás legkisebb elmozduláson mindig kifut,sajna sok tőke kell hozzá,hogy legyen vmi haszon is,de a földgáz még ami 0.01-es vétel-eladás,s 14,14.30,15.00 vétel-eladás is ki szokott menni nekem,persze nem egyből,de tartalékolni kell tőkét,hogy ha tré van akkor kibírja a tőke,míg bemozogja a beállított vétel-eladást.

Re: nincs cím

#203150 lackok Előzmény: #203134

Az jó hír. Még a prémium díjakon kéne csökkenteni mert íg gyakorlatilag csak shortolni érdemes a futurest náluk.

Beszéltem Valériával,egy…

#203134 papundekli

Beszéltem Valériával,egy plus500 as kapcsolattartóval.folynak a megállapodások,lesz magyar nyelven ügyfél megállapodás,s Magyarországon is lesz kapcsolattartó stb.

#202928 Rowan Előzmény: #202926

akkor velem van valami baj

sooqon sem látom, meg fxproban sem

pedig a szemüvegemet is feltettem :))

tegnap volt egy érdekes …

#202922 Rowan

tegnap volt egy érdekes gyertya EURUSD-ben 11:47-kor

az árfolyam szépen emelkedett, aztán a plus500-on volt egy leszúrás 1.3500 körülről 1.3460-ig.

Ez a gyertya fxpron nem volt.

no comment

#202910 Amatoregy Előzmény: #202868

Nem dob ki. Szerintem:

demoz még egy kicsit,

olvasd el az instrumentum részleteit

nyugisabb, kisebb spreadú és letét igényü terméket -pl arany- válassz

#202868 Medved Előzmény: #202864

Szerintetek, mit csinál a rendszer, ha estére ott hagyom és nem zárom a pozit. (csak 23h -ig megy az ezüst)

A kapott 3000 -ből elszámolja a prémiumot, vagy kidob?