Cac40, olaj, gaz, arany etf. A lista alján. Nincs lejárata, a kereskedési ido az arupiaci etf esetében usaval egyezik. De emiatt ebben van gap-es nyitas. Ja és a cukor. Ezekben adremalin is van. Demozz benne.
Cac40, olaj, gaz, arany etf. A lista alján. Nincs lejárata, a kereskedési ido az arupiaci etf esetében usaval egyezik. De emiatt ebben van gap-es nyitas. Ja és a cukor. Ezekben adremalin is van. Demozz benne.
"Nem az volt a baj (elsődlegesen) hogy rövid időtáv alapján kereskedtél. Hanem, hogy megdupláztad a pénzed és nem raktál stoppot."
De, raktam stoppot minden esetben. Ha nem raktam volna, akkor a 3eFt sem maradt volna meg!
A gond az, volt, hogy egymás után vagy 3szor minden látszat ellenére a kötésem ellen mozgott az árfolyam (hirtelen, és nagy intenzitással).
Az aranyon kívül, ahol kicsi a lekötés 2.xxx és a spreed is, nem találtam mást. A Forex lenne pedig jó, mert az legalább 24órás. (csak 19-20 órától tudtam vele foglalkozni)
Azt sem értem, hogy sok esetben csak ülök előtte, és nem történik semmi, vízszintesen mozog a chart. (Van valami indikátor a plus500-on, ami megmutatja, hogy mennyien kötnek pozit az adott időben?)
Én ebben nem foglalnék állást. Van aki 5 perces pozit vesz fel, van aki naposan, van aki heteset. A plus500-ban magas a fenntartási költség és ezért nem célszerű hosszabb pozikat tartani. (Kivéve néhány index short, ahol kamatot kapsz).
Nem az volt a baj (elsődlegesen) hogy rövid időtáv alapján kereskedtél. Hanem, hogy megdupláztad a pénzed és nem raktál stoppot.
Ugyanakkor 3000 Ft tőke esetén egy arany pozi 2.xxx letét igénnyel elég kockázatos csak rövidre lehet.
Két megoldás van:
- teszel még hozzá (mondjuk 10 E Ft-ot) vagy,
- keresel olyan instumentumot, ami 3000 Ft tőke esetén is hagy neked némi mozgásteret (nem sok ilyet fogsz találni....)
Van aki 10 pip után itt kiszáll, viszont 10-100 lot-ot köt, van aki 100 pip potenciális lehetőség alatt be se száll..
Ezt neked kell eldönteni...
Arany mellett szól, hogy kisebb a letétigénye és spreadja mint az ezüstnek és nincs lejárata...
2 hete még annyit tudtam a tőzsdéről, hogy "VAN" - (igaz, most sem sokkal többet!)
Volt eddig vagy 15 kötésem a kapott 3000Ft-al. (Élesben izgalmasabb - nekem a demo nem az igazi (a 3 millióból demóban könnyű 30-at csinálni, élesben a 3ezerből 30ezret sokkal nehezebb))
Valóban, ahogyan átgondoltam a tegnap esti kötéseimet, az lehet a baj, hogy kizárólag csak a rövid távra koncentráltam (5, 1 perces grafikon). Én mindenáron Long-ot kötöttem, a nagyobb időtávok, viszont Short -on voltak!
Tehát a nagyobb időtávval megegyezően szabad\érdemes kötni? A nagyobb időtávval megegyező irányt választani, majd ezen belül finomítani az időzítést, a kötési pillanatot az 5-1 perces grafikonokkal?
Minden ötletet és javaslatot szívesen veszek. Átolvastam sok-sok anyagot a daytrade -vel kapcsolatban.
Így: az MACD-Stohastik- és RSI indikátorok együttállásánál indítok pozit.
Legközelebb több idősávot is megpróbálok összenézni.
Üdv!
Fogd fel pozitivan
tulajdonképpen ingyen tanultál valamit
én fizetni szoktam érte :SS
Idötáv? Amit nézel. Nehogy azt mond, hogy 5 perces? Ha a tökéd 30 %-a van poziban akkor ne napos trendekben gondolkodj.
Megvolt az első leckém a tőzsdézéssel...
A 3eFt-ról felmentem 6eFt -ig, (mi ebben a nehéz?)
majd vissza buktam 3eFt-ra (nyereségem nulla)
Mindet arannyal csináltam, először szépen ment, aztán pedig sorra mindig zuhanni kezdett az árf., pedig az indikátorok szépen mutatták az emelkedést!!!???
valamit elrontottam...
ja és én mindig magyarul írok nekik észrevételeket, s válaszolnak is kisebb nagyobb fogalmazási hibákkal,de legalább magyarul.:))
pl most is mint hetente egyszer 16.30 és 16.35 között a földgáz qrva nagyot esik.mindig ebben az időpontban persze nem tudni melyik nap,e héten ma, esik másodpercek alatt nagggyyyooon sokat, s utána már csak lefelé megy aznap,így szép summát lehet keresni vele,persze gép előtt kell ülni.minden nap 14órától kezd mocorogni a földgáz,s érdemes figyelni.a 16.30-1635ös nagy mozgások mindig shortra mennek ki.
Végül is pozitívan zárt a pozim az ezüsttel: kb. +50%
igen, általában a nagy befektetők stimulálják főleg short jön be,bár 0.01-kor induló arany vétel-eladás legkisebb elmozduláson mindig kifut,sajna sok tőke kell hozzá,hogy legyen vmi haszon is,de a földgáz még ami 0.01-es vétel-eladás,s 14,14.30,15.00 vétel-eladás is ki szokott menni nekem,persze nem egyből,de tartalékolni kell tőkét,hogy ha tré van akkor kibírja a tőke,míg bemozogja a beállított vétel-eladást.
Az jó hír. Még a prémium díjakon kéne csökkenteni mert íg gyakorlatilag csak shortolni érdemes a futurest náluk.
Beszéltem Valériával,egy plus500 as kapcsolattartóval.folynak a megállapodások,lesz magyar nyelven ügyfél megállapodás,s Magyarországon is lesz kapcsolattartó stb.
akkor velem van valami baj
sooqon sem látom, meg fxproban sem
pedig a szemüvegemet is feltettem :))
Pedig ott van. Stooq-on is latszik. Fx topikban este irtam is rola.
tegnap volt egy érdekes gyertya EURUSD-ben 11:47-kor
az árfolyam szépen emelkedett, aztán a plus500-on volt egy leszúrás 1.3500 körülről 1.3460-ig.
Ez a gyertya fxpron nem volt.
no comment
Ezüstben, 3 eftnál örülj, hogy egyáltalán pénzed van.
Nem dob ki. Szerintem:
demoz még egy kicsit,
olvasd el az instrumentum részleteit
nyugisabb, kisebb spreadú és letét igényü terméket -pl arany- válassz