Regisztráció Elfelejtett jelszó

Spade topic

Re: nincs cím

#208271 Tomas Előzmény: #207826

Az egyik kard életet ad.

A másik életet vesz el.

Mikor lecsap a villám, itt-ott földereng.

A kutya elszalad a csonttal

Az oroszlán ugrik s odacsap.

#207826 Spade Előzmény: #206833

Két összesimuló test

néha két lomha hullám

és tengerünk az éj.

.

Két összesimuló test

néha két puszta szirt,

sivatagjuk az éj.

.

Két összesimuló test

néha két mély gyökér,

mely belenő az éjbe.

.

Két összesimuló test

néha két mennydörgés, és

villámlásuk az éj.

.

Két összesimuló test

két csillag, mely aláhull

az üres egeken.

.

/Octavio Paz/

Kissé homályos, de azért…

#206113 Wall street

Kissé homályos, de azért jó felvétel :D !

Kis Érdi keresztben

#205807 Spade Előzmény: #205788

"Legyél te sóhaj...

S én vigasz...!

Vagy görcsbe rándult... torz grimasz!

Hogy én lehessek majd a kéz,

Ki érintésével becéz...

Legyél te mosoly,

Én a könny...!

S ha jönne öngyilkos közöny,

Keress a szívemben helyet!

Ne hagyd, hogy elveszítselek!

Legyél te gyertya...

Én a tűz...!

Kit olthatatlan vágya űz...

Két végén égő... szörnyű... tánc...

- Kegyetlen... gyönyörű románc...

"

#204197 Spade Előzmény: #204133

EMU zóna ?

Még képlékeny a dolog, de én úgy látom, hogy egyelőre jól állnak. A németek meglepően kemények, de nem is tehetnek mást.

A görögöknél az a probléma hogy hiába is tartják be az idei évi kiadáscsökkentést, hiába lesz qrva kemény a görög kormány és sikerül jövőre is betartaniuk amit vállaltak, de h visszamenjenek a maastrichti kritériumra 3% alatt, utána még további 2 évig kell hiányt csökkenteniük. Ez pedig nem fog menni, már az első ev is csoda lenne elnézve a tüntetéseket. Ezzel kapcsolatban kíváncsi leszek h a Goldman trükközést amit a görög alkalmaztak az EU megtévesztésére a magyar kormány használta-e. Ha fogadnom kéne az igenre tennék. Azután ott van a többi fekete déli bárány Ugye a portugálok már most bekaptak megrendítő erejű ütést, bár még nem kerültek a padlóra., a spanyoloknál az állami és a banki eladósodottság0 1000 milliárd eur fölött van, az olaszoknál peidg az önkormányzati szfére halmozott fel elképesztő adósságokat amikre eddig még senki nem figyelt.....

A helyzet az h a németeknek igazából az EU-ból csak a franciák a fontosak, a 2 vesztett háború okán, ezért csak annyi engedmény tesznek h a franciákat még ne veszítsék el. Már régebben megegyeztek velük a 2 sebességes európáról, azaz ha túl nagy gáz van akkor lesz egy keménymag eur zóna, német,francia,holl,Lux,Belgium,Ausztria, talán szlovénia meg a szlovákok oszt kész. A többieknek meg reszeltek. Hogy ez megtörténik-e az attól függ mennyire sikerül megtörniük a görögöket illetve h lesz-e W alakú recesszió illetve ha igen milyen mély lesz a W másik ága :)

Egyébként pedig az eur zóna a világ egyik legnagyobb megtakarító térsége, tehát tulajdonképpen a legegészségesebb helyzetben van.....szal nem fog elbukni legfeljebb karcsúsodni