Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: Járj nyitott szemmel....

#207421 rbbj11 Előzmény: #207388

sztem nem a pesszimizmus jo erre, hanem az óvatosság. A két dolog nagyon különbözik egymästól. A psszimizmus csak depresszioba és éppenhogy rossz döntésekbe visz, míg az óvatosság, megfontoltság megelözi a hasonlókat.

#207388 Euroman Előzmény: #207323

Az ilyen helyzetek megelőzésére jó az én pesszimizmusom. Nyilván korábban sem kerestek jól, felelőtlenség volt hitelt felvenni (Uram bocsá, családot alapítani). Aki eladta neki az is felelős, meg ők is, hogy felvették. Az ilyen dolgok nem olyanok, mint a betegség, hogy csak úgy lecsap egyik pillanatról a másikra, bár Gyurcsány igen állította 2008 nyarán is, hogy az ország jó helyzetben van, azért sejthető volt, hogy nem.

#207338 Euroman Előzmény: #207323

olvasd vissza, nekem is van családi problémám, igaz nem ilyen jellegű

Járj nyitott szemmel....

#207323 csaje

Kedves Euroman,

Döbbenetes az hogy mennyire negatívan állsz a világhoz, és azt is csodálkozva látom, hogy a pozitív gondolatokat mennyire rutinosan, már-már csuklóból lepattintod.

Mondok neked egy példát, hogy tudd, milyen amikor valakinek igazán rossz, persze nem hiszem hogy ettől majd belátod, hogy neked nincs rossz helyzeted, (teszem azt azért, mert a veszteségeken túl igenis VAN pénzed, az átlagmagyarhoz képest nem is kevés, és TUDOD támogatni a szüleidet... stb..)

A minap az óvodában vártam hogy meguzsizzanak a gyerekek, és addig is szóba elegyedtem egy nagymamával.

Gondolom nem sokszor van alkalma beszélgetni, mert láttam hogy nagyon hálás érte, és rögtön elég velős információ halmazt zúdított rám.

Kezdte ott, hogy a lányát elhagyta a férje, és ottmaradt egyedül a lakáshitellel és két gyerekkel. A lánya fizetése most éppen elég a hitelre, így 4-en (értsd: négyen) kell hogy megéljenek az ő 57000 ft-os nyugdíjából. Éppen 2-a volt, a nyugdíjakat 12-én kapják, és azt mondta párszáz forintja van, hogy ételt vegyenek erre a 10napra..

EZ egy iszonyat, hogy emberek így élnek. Nem az a probléma, hogy 265 a HUf, hanem az hogy a pici gyereknek nincs mit ennie ha hazamegy az oviból!!!!!!

Én őrületesen elszégyeltem magam, azért hogy úgy élek, ahogy és mégis panaszkodom. Mégis mindig van valami amit rossznak értékelek. Szóval kedves Euroman, remélem nem bántottalak meg, de nyisd ki végre a szemed, és nézz körül a világban.

Re: nincs cím

#207302 Roller Előzmény: #207259

Szia! Bízni kell benne! Csak vissza döccent egy picit,de ez belefér,azért most már 266 fölött van tartósan és nem soká jön a 267 és így tovább.Csak türelem. Tudom,hogy az már nem sok van neked,de nekem sincs,ezért mindig ráfázok.

#207301 banyaiz Előzmény: #207259

ne csináld már. :( figyu ennyi erővel azon is aggódhatsz mi van ha összeomlik az EU és az euró nem fog semmit érni. Nem is tudom 12 millióig talán de lehet rosszul emlékszem garantálja az állam a betétedet, nem kell félned ellopják, kamatot kapsz rá, kamatból 1-2 év alatt még az is visszajön amit ezen veszíteni tudsz, ha nincs rajta áttét.

#207259 Euroman Előzmény: #207233

lehet, hogy nem való, tőzsde előtt betétben volt, de akkor szép kamatok voltak, és nem volt adó, plusz vakon bíztam a bankokban...ma ha már az állam nem fog egyszer garantálni, az oba csak szerény fedezetet nyújt, és a kamtok is nagyon kicsik, annyiért nem kockáztatom, hogy esetleg nem kapom vissza a pénzem.

#207256 Euroman Előzmény: #207241

Certim nem volt sose...próbáltak rábeszélni, de a banki ügyintéző sem tudta elmagyarázni...mivel nem értettem, ezért nem vettem annak idején, mert az úgy csak biztos bukás....ő is csak azért akarta eladni, mert teljesíteni kellett a tervet, én meg ahhoz nem asszisztáltam. Mondjuk abból a 6 ügyfélszolgálatosból azóta (2008) 4 már nem is dolgozik ott.

#207246 Euroman Előzmény: #207230

Én soha az élet semmilyen területén nem voltam optimista, semmi okom nem is volt rá. Szerintem a családunkban sem volt senki az, legfeljebb realista. Mindig rosszra számítottunk, és az be is következett....én már nem merem soha többet kiadni fizikai formában a kezemből a pénzt, mert annyira becsaptak a pénzintézetek, tehát semmilyen befektetés sem jöhet nálunk szóba, csak a készpénzben forgatás...

#207241 Rowan Előzmény: #207229

Nem tudom, hopl tartod a pénzed, (feltételezem, hogy nem a párnacihában) de nem tudsz találni esetleg valami napi kamatozású EUR lekötési lehetőséget?

Akkor ameddig áll a pénzed, valamit addig is termelne.

Én ma nagyon minimális haszonnal kiszórtam a long certiimet.

Nem úgy mozog, ahogy vártam, a kifutási ideje meg egyre közelebb van.

#207233 rbbj11 Előzmény: #207229

abszolút kedves jótanács: neked ez nagyon nem való. Minden nap parázol, még akkor is, ha csak stagnál az árfolyam.

#207230 rbbj11 Előzmény: #207087

Euroman, komolyan, túl negatív vagy. Örülsz a rossz adatoknak...annak örülj, ha gyengül picit a huf, ne annak, ha szarok a magyar adatok. Már csak azért se, mert nincsen a kettő közt túl nagy összefüggés, tapasztalhattad a huf árfolyamon...ipari termelés meg tegnap baromi jó lett. Szóval ne nézd lyen feketén mindig. Egyébként aki ilyen sötéten látja a világot, mindig ráfázik, Buffett is optimizmussal gazdagodott meg...

#207229 Euroman Előzmény: #207117

Katasztrófa ez a rohadt szar...jobban jártam volna, ha hagyom az egészet huf-ban a párnában, akkor legalább egy csomó idegességet megspóroltam volna...akkor meg biztosan azzal dühítene, hogy szárnyalna az eur....2008 végén óvatos voltam, akkor nem mertem mindent átváltani, akkor meg az lett volna jó...összességében 1,5 év alatt egyetlen fillért sem kerestem...

#207117 Euroman Előzmény: #207103

Itt Mo.-n biztosan nem, de ha átmennél feketén biztosan alkalmaznának, vagy lehet a mezőgazdaságban legálisan is...itt a neten is írták ma, hogy szlovénok, osztrákok keresik az olcsó magyar mezőgazdasági idénymunkaerőt....

#207103 Benjoe Előzmény: #207087

Mi itt tudunk, de nem sok a köszönet benne. Románia. Jobban örülnék, ha én is a sógorokhoz lennék közelebb. Akkor talán valami melóra is több esélyem lenne.

#207087 Euroman Előzmény: #206902

Igen, ennyi meglett, de aztán megint semmi több.

Azért annak örülök, hogy a honi kisker adatok megint ilyen szarok lettek....nulla fizetésből nincs mit költeni, én akit csak tudok erre bíztatok...aztán majd megnézzük mi lesz az áfa bevételekkel...meg az szja sem fog nőni...ki nem fizetett bért nem lehet adóztatni...ha a gázárakhoz is megint hozzányúlnak, akkor még kevesebb jut egyéb fogyasztásra...mol márciusi kisker adati érdekesek lesznek, bár sajnos van olyan aki nem tud a határon túl tankolni....

nem ment vissza az EURHU…

#206902 Suby66

nem ment vissza az EURHUF a ma reggeli állapothoz :)

holnap 267 nél kezdünk