Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#205902 Suby66 Előzmény: #205855

tény:

Commerzbank

a negyedéves jelentésük szerint a saját kereskedésük vastagon mínuszos (ezt akarja betiltani Obi One a kereskedelmi bankoknak, mert a végén a betétesek bánhatják)

szal nem valami jó spekulátorok

gondolat:

a mai HUF árfolyamot egyértelműen az OTP felminősítés csinálja (EURt adnak HUFért, hogy vegyenek OTIt, és már 14 MRd az OTI forgalom - záróra esélye a 20 MRD is) - holnapra elindulunk 270 felé (azért én nem lennék annyira biztos, mint a Commerzbankos speki-mikik, de sztem is legalább 268 felelt leszünk egy hét alatt).

speki:

és nagy a valószínüség, hogy 275 fölé megyünk, ha bedúrvul a választási láz... (április legeleje)

akcióterv:

ami pedig a pszihédet illeti - menj ki a természetbe egy kicsit (akár a családdal), mert ez a hosszú tél depressziós gondolatolkat hoz :)

Re: nincs cím

#205855 Euroman Előzmény: #205783

Azt hol látod, hogy mínuszban vannak...látod valahol a felvett pozícióikat?

Nekem mindenképpen 270 fölött kellene, hogy legyen, hogy valami hasznom legyen. A 250-et nem szeretném eur pozícióban megvárni, mert a korábbi veszteség és ez a veszteség már együtt akkora nyomást jelentene, amit biztosan nem bírnék ki. Az egyik verzió szerint hatalmas bukóban kiszórnám, a másik az, hogy nagyon depressziós lennék, és tartanám.

Sajnos én már ezt a helyzetet sem nagyon tudom kezelni lelkileg (anyagilag még igen), mert az én fixaideám a választáshoz kapcsolódó külföldi elbizonytalanodás, és pozíciózárás volt, de hát szinte kampány sincs, így a hangulat sem akar megtörni.

Valahogy nyáron és októberben, amikor számomra hasonlóan rossz volt a helyzet, akkor nem aggódtam ennyire, mert mentsvárként mindig ott lebegett a választás és a politikai bizonytalanság. Most viszont ez a teória megdőlni látszik (vagy legalábbis eddig nem működik), és nincs olyan pont amibe kapaszkodni lehetne.

A rémálmom, hogy jön egy felminősítés (mint a mai otp célár), és úgy beszakad, hogy onnan már nem egyhamar áll fel. Talán a fidesz programhirdetéséig nem jön ilyen hír, bár kitudja ki merre akarja manipulálni. Ha egy ilyen dolog bekövetkezne, és mondjuk csak évek múlva térne vissza az árfolyam, az hatalmas bajt okozna nekem.

Jöttök itt a termelékeny…

#205842 Benjoe

Jöttök itt a termelékenységgel, meg hogy itthon nincs jól megszervezve a munka. Mondok egy példát: 8-9 éve volt szerencsém az usákoknál lehúzni majdnem egy évet. Nem komoly képzettséget igénylő meló, áruháztakarítás. Miért tudtak akkor ott, ezért a munkáért 6-7x annyit fizetni, mint itthon. Nem voltak jobbak a gépek, nem volt nagyobb a terület, mint itthon. A szervezettségről meg annyit, hogy amit mi magyarok hatan röhögve megcsináltunk, azt 13 amerikai munkás 3 hét után visszaadta, hogy ezt lehetetlen megcsinálni. És a mi munkánk minősége klasszisokkal jobb volt. És ez nem a magyar virtus, hanem tény, magam láttam, magam csináltam. Tehát nem tudtam ott sem 6x akkora területet kipucolni, mint amit a fizetés indikolt volna.

Re: Nyitó

#205790 Roller Előzmény: #205669

Szia! Én tartom magam ahhoz,hogy választásokig felmegy 270 fölé. És szorítok neked! (De a nyári 250 is meg lesz!)

#205671 Euroman Előzmény: #205669

idén már megint 2%-kal többet mentünk mint a csehek, és 5x annyit, mint a lengyelek...no comment

#205669 Euroman Előzmény: #205553

266 hamar elvérzett, de 265 még tart...remélem kitart....lenne kis pénzem itt venni, de nem merek, mert ha beszakad és még lejjebb megy, akkor tényleg valamennyit kényszereladnom kell....nem tudom ez a 265 mennyire erős támasz...október 23-a előtt alánézett, bár akkor igen illlikvid volt a piac, zárva voltunk, Londonból manipulálták

#205553 Euroman Előzmény: #205529

elnézést, csak most értem ide, magamtól is egyből az otp topikba mentem, mert érdekelnek az ottani gondolatok.

Láttam Csusza is megjött. :)

A wdr német csatornán csodálatos utifilm volt negyed kilenctől 21.45-ig Madeiráról, azt néztem...fantasztikus virágok, növények, csodálatos kismadarak ( a legkisebb mindössze 5 dkg), és fantasztikus borok....

#205529 rbbj11 Előzmény: #205501

menj át légyszi kicsit otp topicba, kezd nagyon idegesíteni, h. hülyének néznek...

#205521 banyaiz Előzmény: #205479

úhh, bocsánatot kérek korábbi gondolataimért ilyen helyzetben sosem voltam, értem már miért lenne szükséged mindenképp arra a magasabb fizura.

Vsz ilyen helyzetben ne is spekulálj mert nem tudsz nyugodtan hozzáállni, feszülten meg életveszélyes.

#205505 lackok Előzmény: #205501

Én csak olvasó vagyok itt de engedd meg, hogy gratuláljak mert a hétvégi topic látogatottsági csúcsot szerintem te hoztad össze!

Gratula, könyvjelzőbe mentve a topic..:)

#205503 Tomas Előzmény: #205493

figyu, itt a gond, hogy amikor a környezetet nézem, mintha minden a negatívumokat igyekezne nyomni, hogy itt akik vannak, azok ilyen sz@rok, meg olyan sz@rok, meg a helyzet is, persze vannak rossz dologok, de összességében a képnek jobbnak kell lennie, reálisan...

valami olyat sejtek, hogy míg abba csúszol bele, hogy minden milyen kilátástalan, addig azok az energiáid, amivel a helyzeteden segíthetnél le lesznek kötve...

nem azt mondom, hogy amit írsz az valótlan, csak éppen te a saját helyeden valószínűleg sokkal többre vagy képes...és ezt tudod is...

de hát ehhez bizony jól is kell éreznie magát az embernek a saját bőrében...

#205501 Euroman Előzmény: #205496

ezt most csak azért írom, hogy az enyém legyen a 100-ik poszt...fantasztikus érzés, hogy ilyen sokan szóba álltatok velem. KÖSZÖNÖM!

én folyamatosan fogok itt picsogni, általában összeszedetten (imádok fogalmazni), de változóan kemény stílusban.

Nem gondolom, hogy az otp fórum olvasottságát valaha is megdöntöm, de nem is ez a cél.

Inkább az hogy okos emberek polémiát folytassanak egy "őrült" fórumában, illetve én is ki tudom engedni a gőzt, és nem csak a falnak mondom el, hanem megfontolandó válaszokat, nézőpontokat is kapok.

#205496 broccant Előzmény: #205493

OK. Igazad van, nem érdemes ezen vitatkozni. Ráadásul a végén, azt hiszem, ugyanarra a következtetésre jutunk... :)

#205494 broccant Előzmény: #205490

Értelek. Igazad is van. Én is tudnék hasonló példákat mondani. Nincs köztünk ellentmondás. Tudomásul kell venni: ez egy ilyen világ, sajnos...

#205493 Euroman Előzmény: #205489

ezt most ne bontsuk ki, mert rengeteg premisszát kellene figyelembe venni, és az rengeteg idő...

de nekem az a véleményem, hogy a többség itthon szarért és húgyért dolgozik....ez a lengyelekre, csehekre már nem annyira igaz....és hát a bér önmagában még csak hagyján , de az árak amik hozzá tartoznak...na ennek a viszonya a katasztrófális....ez a válság megmutatja, hogy ha nincs hitel, akkor a hazai autókereskedelem és ingatlanpiac (és sok más pl turizmus) teljesen halott, mert nem lehet annyi tőkét akkumulálni, ami ehhez kellene...és ez a spirál csak lefelé fog pörögni...más-más módon a görögök és az izlandiak tökös gyerekek voltak...mi szolgalelkűen kinyaltuk az imf seggét...nem fogyasztunk, mert nincs miből és minden bizonytalan, ez viszont egyre újabb munkahelyek megszűnéséhez fog vezetni...mert szerintem csak az exportból nem lehet megélni, bár nincsenek számadataim