Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DELPHOI

Re: nincs cím

#20559 rbbj11 Előzmény: #20548

a nemzetközi hangulat persze, hogy döntő. De nem véletlenül vagyunk a leglemaradóbbak közt. És nem véletlenül annyi a cds felárunk, amennyi. Nem volt IMF-hitel, mikor az otp 10 ezer volt. És nincs értelme egy medvepiacot összehasonlítani a bull tetejével.

Olyan ez, mint a blue-k és a kis részvények. Úgy érzem, abban tévedtek, hogy a magyar index majd a nemzetközit követi. Nem követte a DJ-t se. A magyar index majd harmadán áll, míg a DJ a csúcs kétharmadán.

Megpróbálom szemléltetni: Jellemzően melyik esett %-osan többet bux v. bumix? És melyik fog előbb emelkedni? Talán a humi vezeti majd az emelkedést, és nem a mol, oti stb-nél kezd??

Na ugye. Ugyanígy a medve korrekciókban, és majdan a medve végével is a DJ, DAX stb. fog először talpraállni. Csak utána jöhet a BUX. Ha egyáltalán jön....(mert ugyebár sok kispapír se tér magához soha egy kivégzés után. Talán sok kis index se e válság után)

#20548 Ozzy_ Előzmény: #20539

Egyetértek. Szerintem is a nemzetközi hangulat az, ami leginkább befolyásol. Amikor itthon elkezdődött, az osztogatás 2002-ben utána két évvel a gazdasági szakembereknek már látniuk kellett, hogy túlköltekezett az állam és mégis 2004-ben indult meg a bull piac, ami 2007 közepéig tartott. Még az őszödi beszédet is túlélte kisebb visszaeséssel. Ebből csak azt a következtetést tudom levonni, hogy ami itthon megy a kutyát nem érdekli. Amíg kint happy van, addig megyünk fel, ha meg szomorkodnak, akkor mi is.

Nyílván mint kis ország, kis tőzsde néha megpróbálnak manipulálni, mint most is hogy agyon shortolták az OTP-t, de apánk tett érte, hogy visszahelyezze a piaci szintre és most már újra a piac a befolyásoló.

Én ezt látom benne. Amígy nincs államcsőd, vagy valamelyik broki meg nem találja megint, hogy itt valamit agyon kéne shortolni/longolni, addig együtt fogunk menni a piaccal. Az ilyesfajta spekulációkat pedig sztem továbbra is hárítani fogja apánk. Erre számítanak is a brokik, úgyhogy én a magam részéről OTP-ben nem várok további erős shortokat. Ha minden piac esik mi is fogunk, de ha az általános hangulat nem lefelé mutat, akkor most már nekünk se kéne esni.

Itt most nem DT-s gondolatokat írtam le, hanem mondjuk napos grafikonon értve.

http://www.bet.hu/magyar_egyeb/charts/bux_historikus

#20540 Alter Előzmény: #20507

De,ha ők nem is,te már optimistább vagy,pedig még csak a tavasz jön.Vagy éppen azért? :))

#20539 Alter Előzmény: #20537

Sztm 2006-ban,10%-os költségvetési hiánnyal elég szarul álltunk,az OTP meg 10 000Ft fölé kúszott.Ebből az következik,hogy erősebb tényező a nemzetközi hangulat.A bankokról, projektcégekről nekem is van egy véleményem (piacgazdaság,állam,szabályozás,stb..a jelzáloghitelek értékpapírosítása netto piramisjáték,ingatlan"fejlesztők" pld FADESA az egész spanyol tengerpartot tönkretették-most még félbe is hagyták-a monstrumaikkal,nyilván sokáig lehetne sorolni...).Én azt hiszem,az a kérdés,hogy egyrészt beárazódott-e elsősorban USA-ban,ami van,másrészt elő tudják-e mozdítani rövidtávon a hitelezés beindítását és a "projektek" nélkül mire képes a gazdaság.Pld Citibank 60-1-3 usd,az most már OK,mert ha nem,akkor még nagyon brutál menet van hátra.Ezt nem akarhatják a világ vezető hatalmai.És ennek a farvize kelet-közép-európa,

ezt végre,úgy tűnik felfogták a G20-on.

#20537 rbbj11 Előzmény: #20535

na ja. Csodát hazánkkal nem fog tudni már tenni senki. Ezért én nem számítok sok jóra.

OTP-ben lehet akár rekord gyj is, mert a pofátlanságnak nincs határa a bankoknál. Öntik beléjük a pénzt, kapott 1-5%-os kamatokat 20%-on adnak tovább a teljesen kifosztott lakosságnak. Spekulációkkal elbukták a pénzüket, és mégis rekord prémiumokat és rekord gyj-t is közzétehetnek. Röhejes. Ennek előbb-utóbb vége lesz. És az irreálisan drága hazai ingatlanáraknak is vége lesz.

Remélem minél hamarabb. De ez a mostani részvényeseknek nem lesz kellemes...Idén még 9.000 alatt lesz a BUX, ez fix.

#20535 Alter Előzmény: #20530

Amellett,hogy USA diktál,itthon sztm döntő:1.a kormány felállása (eddig a kedvező hangulat és a

kivárás segített) 2.tűrhető program a szükséges többséggel,menedzselés 3.az eurózóna tagjainak a G20-on jelzett felelősebb régiós politikája (nem csak miattunk,sőt),de ezek egyenrangúan fontosak 4.EBRD deal 5.OTP gyorsjelentés

#20533 Alter Előzmény: #20530

Kösz,ilyen érveket,gondolatokat reméltem.Azt már megbeszéltük itt korábban,hogy most minden

kritikus szinteknél van.A kérdés:hogyan tovább?Én úgy látom,hogy a gyj. szezon,ha jól vagy legalább tűrhetően indul és nem jönnek egyéb rossz hírek ill.a banki számviteli szabályozást tényleg módosítják és nem túl lassan,akkor van tér felfelé.A köv. szint SP500-ban 875 és 940 felfelé,lefelé 805 és 770 kb (nincs előttem a chart ).A számviteli szabályozás kulcskérdés lehet a

leírások és a fedezetek miatt-ha ez változik,az beindíthatja a hitelezést (nyilván nem a korábbi módon).Egyelőre óvatos tartás részemről (OTP rés alól).

#20530 rbbj11 Előzmény: #20470

napos chart.

Folyamatos zuhanást követően 2008 okt-nov-ben 2 hónapig megtartotta ez a szint a keresztet. Annak szignifikáns eleste után egészen most, márc. 23-ig esély sem volt az áttörésére felfelé. Most megtörtént, kitörés visszatesztje is megvolt. És a rakéta magáért beszél. Ha újra ez alá aszint alá ragadunk, akkor sok mindennek lőttek...

#20528 rbbj11 Előzmény: #20507

mire ez a nagy optimizmus? Jók a gazdasági fundák? Tán megvolt az alja? Tán vége a medvepiacnak?

#20527 hosszhuszár Előzmény: #20507

Szia.

Ha ez egy alattomos vérmedve, márpedig az szerintem, akkor "sajnos " több is lehet az árfolyam mint 3500.

de aztán le a mélybe, és mélyebbre szerintem, mint az eddigi mélypontok........

#20507 BudFox Előzmény: #20502

:-))

én azt mondom hogy nyárra 3500 -at elérhetjük az OTP -ben....USA kezd felfelé menni..már 8000 pontot átvitték tegnap, jön a nyár, kimozdulnak az emberek, optimistábbak is talán...majd csak véget ér ez a válság is.

#20502 Alter Előzmény: #20493

Nem,ez ebben az értelemben nem jósda.Ez az a hely,ahol megpróbálunk a napon belüli pozicióknál hosszabb távon gondolkodni,érvelve,együttműködve segíteni egymást.Ez persze nem zárja ki a daytradereket,csak,ha lehet,érveket is kérnénk.Sztm az nem sokra vezet,ha mondunk egy számot (bár lehet,nyitni kéne egy számháború topicot:Mennyi?Mi mennyi?500.Akkor jó.)Ja,hogy el ne felejtsem:itt nincs helye kirekesztésnek,kinyilatkoztatásnak,sértegetésnek-elég

gáz,hogy ezt egyáltalán le kell írni,de tán csak elmúlik.... :) Na mit mondasz?

#20497 BudFox Előzmény: #20495

az attól is függ hogy lesz -e balhé holnap a Hősök terén...mert ha lesz..akkor euró 320..OTP meg 1500 :D

#20495 picirigo Előzmény: #20493

Résig valszeg elmegy a héten...de, h onnan mikor tovább???(ha egyáltalán lesz tovább)

#20493 BudFox Előzmény: #20470

Ez a jósda ?

nekem a kávézacc azt dobta ki hogy hétfőn 2250 lesz az OTP :-))

#20471 Alter Előzmény: #19704

Kérdezzél,valaki -én vagy más -biztosan segít.A jó kérdés meg mindenkin :)

#20470 Alter Előzmény: #20438

Megnéztem,hát ez úgy néz ki az egymást kilövő ford. fej-vállakkal,hogy a NASA csak sírva copyzza -5 hónaposon néztem,most 148,89 !Azon túl.hogy kb nyakvonal,van más érv is a 140 fontossága mellett?