Regisztráció Elfelejtett jelszó

Capital partners

Van bőr a képükön

#205594 Koffein

A magyar hatóságok intézkedéseinek következtében a Capital Partners társaságnak jelentős vagyoni és nem vagyoni kára keletkezett és keletkezik, nemcsak a magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Erre való tekintettel megfelelő lépésekre készül, és a magyar hatóságok precedens nélküli intézkedései ügyében konkrét panasszal fog fordulni mind a külügyminisztériumhoz, mind az Európai Bizottsághoz. Belföldi jogorvoslati lehetőségek kimerítése esetén választott bírósági eljárást kezdeményezünk a Magyar Köztársaság ellen befektetés meghiúsítása miatt" - áll abban a közleményben, amely csütörtökön jelent meg a társaság honlapján.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=622831

Re: nincs cím

#201710 Amatoregy Előzmény: #200630

Volt szerencsém látni az üzletkötéseiket. (Ha igaz a nyilvántartás - sms, mail összhangban a telefonos beszélgetésekkel) akkor még tényleg kereskedtek is.

Hogy drága? Igen, de nézzétek meg mondjuk a KBC külföldi megbízási díjait. Akkor azt is lehet perelni.

Azt mondjuk nem értem, hogy honnan vették azokat a rv-ket amiket én láttam, de TA alapon visszanézve itt is sokan belevettek volna a 80 %-ba.

#200630 hosszhuszár Előzmény: #200628

Pontosan erről van szó!

Normális ember, ezt szerintem nem kajálta be, főleg, ha beszélt velük telefonon.....(felhívták)

#200628 kelvin Előzmény: #200623

Ezek nem cseh brókerek, félreértés ne essék, MAGYAROK.

Csak a főnök a cseh.

Egyátalán nem is brókerek, csak BRÓKERARCOK, egy csapat sale-es!

Egyébként egyet értek, példás büntetés kellene, mondjuk tejes vagyonelkobzás, stb.

A másik oldal meg szomorú, hogy akinek van pénze az vagy hiszékeny, vagy hülye?

A kérdést válaszolja meg mindenki magának, természetesen a kivétel mindig erősíti a szabályt!!!

Nem is az az érdekes, ho…

#200623 TrendMan

Nem is az az érdekes, hogy ilyen csaló vállalkozások vannak, hanem hogy ilyen sok ember van, akinek pénze van és hiszékeny is egyszerre.

Ha az ókori Babilonban lennénk, a cseh 'brókereknek' levágnák a kezét, de lehet, hogy a lábát is.

Bocs nem tudok betelni :-D

#200617 kelvin

Panaszlevél 2009.08.30. 16:23:32

Engem is behívtak interjúra, és mivel nem tudtam diplomám ellenére sehol elhelyezkedni, gondoltam szerencsét próbálok....

Leírom mi volt, hátha vkit ezzel megvédek a történtektől:

-bemész interjúra, akkro még semmi bajt nem észlesz, halk moraj van a háttérben, néha nagy hangzavar, mindenki rohan....gondolod: tőzsde, mi mást várnál...

- visszahívnak: felvételt nyertél a tanfolyamra - ami elvileg ingyenes.

- elolvasod alaposan a szerződésed: felnőttképzési tanulmányi szerződés....ok, ebben nem lehet zűr, aláírod....amúgy 300ezer felett lenne a tanfolyam, ha ki kéne fizetned....

- elkezdődik a tanfolyam és már ott furcsa minden: arrogáns és nagyképű emberek osszák az "észt", leanyáznak, és elküldenek a p××ba ha műár most úgy érzed, hogy ez a munka nem neked való...és úgy érzed....

- 3 nap alatt felére kopott a társaság....

- ráköv. héten vizsga....gondoltam magamban, kijárom, a fne tudja, ragad rám vmi hasznos infó....de azon kívül h anyázni kell a telefonba és h elküldeni az ügyfelet a p×ba semmi új infó nem ragadt meg bennem...max 1-2 infó az értékpapírokról...ennyi

- "munka" elkezdődik: próba csersznye alapon tele kétellyel elkezdtem a zajos melót: mindenki kiabál, örjöng és rácsapja az ügyfélre a telefont...hát ez nekem nem hiányzik és lelépnék....

Főnök visszatart: ha bunkók veled legyél te is bunkó....mondom ennél több szem van...na itt rontottam el a dolgot: több eszem van.....

Ennél a munkánál az nyer, akinek az agyát kimoshatják....akinek nem mossák ki, az mehet a f××ba szerintük..sose lesz belőlük jó rabszolga.....szal ki is a rabszolga? Az akinek van a zsebében 100000milla, vagy aki kikönyörgi belőle a pénzt, és üvöltve ráb××sza a telefont?

Hát ennyi az én tapasztalatom velük....leszámítva h rm is rámcsapták már a telefont...és nem is csodálom, pedig én messz enem oylan stílusban beszéltem senkivel, ahogy előírás volt.....

Re: .

#200616 kelvin Előzmény: #200615

Ismét egy gyöngyszem:

Gyűjtőjegyes 2009.04.16. 13:08:26

2-3 évvel ezelőtt volt szerencsém hozzájuk. Akkoriban Affin Brokers Kft néven futottak. Egy kis műhelytitkot mondok onnan. Volt egy hetes oktatás is, ahol "tanácsokat" adtak, hogy is kell csinálni.

Először is: Fogtuk a telefonkönyvet-aranyoldalakat-csókosok kaptak valami egyéb listát, aztán onnan lehetett hívni, mint a güzü. Délelőtt 11től jött amikor a múlt héten felhívott ügyfeleket újra hívtuk. Aztán a harmadik héten ismét hívtuk őket. Itt jött elő az, hogy a nyakukra kellett tukmálni az eladni való energetikai részvényeket.

Az oktatáson megtanították, hogy akármelyik stádiumban az ügyfél le akar rázni, erőszakosnak kell lenni, hogy megmutassuk, komolyan kell venni minket. Az oktatónk ("vezető brokerek") elmondta, hogy ha az ügyfél lecsapja, hívjuk vissza és küldjük el a jó édes anyjába, olyan szöveggel, hogy: "küldjünk magának egy adag gyurmát? Gyurhat belőle egy f*szt és üljön rá, majd szopja körbe".

Ami meglepő, egy kis erőszakosság VALÓBAN előrehozta a keményebb ügyfeleknél a vásárlást, hiszen egy ideig nagyon hitetlenkedve álltak hozzánk, de mikor nem hagytuk magunkat lerázni, még vásároltak is. Persze jópáran túlzásokba estek, esnek. Én ezért léptem ki, nem bírta a gyomrom:)

A csatazajra: Kiadják az ukázt, hogy most kell harmadik lépésben lévő ügyfelet hívni: A feladat, hogy túlkiabáljuk az egész bagázst, ezzel is serketve a..."vérszomjunkat".

Azóta nevet váltottak, gondolom a sok per miatt :)

#200615 kelvin Előzmény: #200610

Na bazz

fórumot tovább olvasva

Sanyi 2009.04.15. 14:01:23

En dolgoztam 1999-ben egy honapig egy hasonlo cegnel ami egy holland csokae volt. En hamar eljottem, par ismerosom maradt. Aztan egy szep napon jottek a rendorok, megbilincseltek a fazont es elvittek - se PSzAF engedely, semmi es ugy tunt, hogy a kontraktokat ugy csinalta, hogy nem is volt kotes csak egy fecni arrol, hogy megvette-eladta, tozsdet nem is latott a dolog. Azt hiszem 3 evet kapott a tulaj. Legalabb volt ideje megtanulni magyarul...

:-D

#200296 gentlemanus Előzmény: #200276

A helyzet az, hogy ma még az úgymond megaháttérrel rendelkező brókercégeknél sincs az ember biztonságban, nemhogy nevesincs brókernek látszó cégeknek fizessen az ember akár egyetlen forintot is. Egy kezemen meg tudnám számolni ( de szerintem az azon lévő ujjak fele is elegendő lenne arra ), hogy kire mernék akár egy forintot is bízni.

.

#200276 Sumér harcos

1998-ban ismerősön keresztül keveredtem a Buda-Cash-hez valahogyan.

Addid-addig,hogy rábeszéltek,eszközöljek egy remek befektetést,amit meg is tettem.

Tőkegaranciát adtak,ilyen hozam olyan hozam lesz,állitásuk szerint-gondoltam legyen.

Nos mikor lejárt a lekötési idő,szétttártrák a karjukat,hogy sajnos nincs hozam,pedig közben kaptam néha olyan leveleket,hogy igy állok,meg úgy állok a befektetésemmel,hogy öröm volt azt nézni....:)de legalább a tőkét visszakaptam....azt azért nem gondoltam,hogy annyira pofátlanok,hogy legalább banki kamatot nem hagynak meg nekem...igy nem is értettem honnan szereznek ügyfeleket néhány kör után....

na,itt megtanultam,csináljak én mindent,de mindent,és bukjak is el mindent,ha úgy jön ki,de azt legalább én hoztam össze...

Re: "Brókerek"

#199903 Koffein Előzmény: #199870

Azért voltak előjelek, csak mostanra érett be, hogy kibukjon a xar a fazékból...

pl itt van egy tavalyi cikk:

Hasonmások

CSEH–MAGYAR CÉGNÉVVITA

Több mint két és fél éve tévesztik össze a magyar Capital Partnerst az ugyanezen nevű cseh cég itteni ügynökeivel, akik ügyfeleiket egyre nagyobb tőzsdei veszteségekbe hajszolták bele.

„Halló, itt a Capital Partners!” – „Itt is a Capital Partners!” Így kezdődött egy telefonbeszélgetés 2007 márciusában. A hívó fél a 2006 májusa óta létező, balatonfüredi székhelyű Afin Hu Kft. volt, amely úgynevezett függő ügynöke – így nevezik a kizárólag megbízója termékeit forgalmazó céget – a Prágában bejegyzett, 1994 óta teljes körű értékpapír-kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó Capital Partners a.s.-nek. A hívott pedig az 1997-ben Budapesten alapított, Fehér Andor magánszemély által tulajdonolt, 3,5 millió forint törzstőkéjű Capital Partners Tőkebefektetési és Gazdasági Tanácsadó Kft. Utóbbi békeidőben vállalatfelvásárlásokkal kapcsolatban ad tanácsokat, mostanában viszont elsősorban a válság miatt a csőd közelébe sodródott cégeket segíti. Soha semmilyen – sem közvetlen, sem áttételes, sem tulajdonosi, sem üzleti – kapcsolata nem volt és most sincs az azonos nevű cseh társasággal.

A cégügyi jogszabályok értelmében a cégnévnek a cégforma – például a bt, a kft vagy az rt – eltérésén túl egyértelműen különböznie kell, és nem kelthet olyan látszatot, ami megtévesztő. Ez esetben azonban nem erről volt szó, hiszen a budapestin kívül más Capital Partners nevű vállalkozás nem szerepel a hatályos magyar cégjegyzékben, az ugyanezen nevet viselő cseh cégnek sem magyarországi fióktelepe, sem közvetlen kereskedelmi képviselete nincs, igaz, jogszerűen nem is lehetne.

Az Afintól telefonáló személy mégis azt állította a vonal másik végén lévő Fehérnek, hogy munkájukat a cseh Capital Partners leányvállalataként, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyével végzik. Az engedély stimmel is, a cégjegyzék szerint azonban a 3 millió forint törzstőkéjű Afin nem a prágai társaság, hanem két cseh magánszemély tulajdonában áll, s fő tevékenysége piac- és közvélemény-kutatás. Ennek ellenére az Afin embere amerikai tőzsdei részvények vételére akarta rábeszélni Fehért, azzal kecsegtetve, hogy azok drágulásával rövid időn belül nagyot kaszálhat. Üzletkötés helyett azonban Fehér megpróbált kapcsolatba kerülni a telefonáló főnökeivel, mivel úgy találta, az agresszív és szakmailag színvonaltalan telefonos kampány különösen sérti kft-je hírnevét. Ám nem járt sikerrel az Afinnál, azt ugyanis akkoriban kizárólag cseh állampolgárságú és anyanyelvű, más nyelven kommunikálni nem tudó – vagy nem akaró – személyek vezették.

Az Afinnak viszont kapóra jött a véletlenül felfedezett névazonosság. Ráébredtek, hogy a rendkívül magas kockázatú részvényeket és egyéb konstrukcióikat (opciós és határidős ügyleteiket) még eladhatóbbá tehetik a nagyobb befektetői bizalmat keltő, jobb csengésű névvel – mondta a HVG-nek Fehér. A magyar Capital Partners több üzleti partnere is jelezte, hogy az Afin emberei nemegyszer Fehér Andorként, a Capital Partners Rt. vezető munkatársaként mutatkoztak be, egyszer maga Fehér is összefutott az éterben „önmagával”. Hónapokon át kellett nyugtatgatniuk Fehéréknek az őket felháborodva keresőket, hogy egy tőlük független társaság áll a telefonos zaklatások mögött.

Fehérnél akkor telt be a pohár, amikor 2007 júniusában az egyik telefonáló Kovács Andor néven mutatkozott be neki, és azt állította magáról, hogy a PSZÁF igazgatója, és – egyúttal – a Capital Partners Rt. képviselője. Fehérék egyik ügyfelének a telefonszámát kérte, majd minősíthetetlen hangnemben arról érdeklődött, hogy Fehérék milyen alapon használják a Capital Partners nevet. Másnap Fehér levélben a PSZÁF-hoz fordult, ahol az ügy felelőse intézkedést ígért, ám azóta sem jelzett vissza. „A nevekkel kapcsolatos ügyek rendezése alapvetően az érintett cégek feladata, cégbírósági, netán polgári bírósági ügy” – közölte a HVG-vel Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Időközben kiderült, nemcsak a telefonos zaklatás a probléma az Afinnal és a cseh Capital Partners 2008 áprilisában, félmillió forint törzstőkével alakult másik függő ügynökével, a budapesti székhelyű Oceangate Securities Kft.-vel, hanem hogy a kicsalt összegek nagy részét elherdálják (HVG, 2009. október 3.).

Az egyik ügyfél például arról számolt be a HVG-nek, hogy az utóbbi másfél évi befektetéseinek 95 százalékát elbukta. Ennek csak egy része magyarázható a válság miatti leértékelődéssel, a pénz nagyobb részét, 54 százalékát az 1,9 százalékos ügyletenkénti tranzakciós díjak vitték el, amelyek a magyarországi brókercégekéinél kétszer-háromszor magasabbak. Az Afin és társai ugyanis – több ügyfél beszámolója alapján – azon nyerészkedtek, hogy minél több ügyletet hozzanak tető alá. Az elején hagyták nyerni a klienst, majd amikor az belelkesedett, friss pénzek befektetésére buzdították – ez a módszer nem idegen más brókerektől sem. Ha viszont veszteség mutatkozott, akkor azzal kecsegtették, hogy egy újabb ügylettel majd visszahozzák azt, és amikor ehelyett még nagyobb mínuszok keletkeztek, akkor a „brókerek” napokig elérhetetlennek bizonyultak, így a veszteségnövekedés megállításával sem lehetett megbízni őket.

„A cseh cég a magyar jogszabályok alapján teljes felelősséggel tartozik a magyarországi ügynökhálózat tevékenységéért” – szögezte le Binder. A HVG kérdésére a prágaiak elismerték, vannak reklamációk, de azok mértékét mindössze klienseik 1 százalékára tették – és a jelek szerint ezeket sem akarják orvosolni. Legalábbis erre lehet következtetni abból a lapunknak írásban küldött megfogalmazásból, miszerint „általánosan nem lehet eleget tenni azon kliensek követeléseinek, akik nem tudták áthidalni az esetleges veszteséget az általuk választott befektetési stratégiájuk miatt”.

A PSZÁF ez év júliusában kezdte vizsgálni a cseh Capital Partners itteni ügynökhálózatát. A prágaiak azt állítják, a felügyelet eddig nem tudatta velük, mire keres választ, s még semmilyen nyilatkozatot, illetve dokumentumot nem kért tőlük. Szerintük mindössze két, nem formális találkozóra került sor, ezeken arról volt szó, hogyan működjön a PSZÁF számára is elfogadhatóan az itteni ügynökhálózat. A Gazdasági Versenyhivatalnál is több panasz van, ám az Afin ellen egyelőre nem indított vizsgálatot – tájékoztatta a HVG-t Mihálovits András szóvivő.

Forrás: http://hvg.hu/hvgfriss/2009.44/200944_CSEHMAGYAR_CEGNEVVITA_Hasonmasok

Re: "Brókerek"

#199874 Kissherceg Előzmény: #199870

sztm náluk jobban még egy brókerházat sem gyűlöltek jobban Mo-n. Hazug, agresszív politikát folytattak, illetékesek jól jártak. Én azon akadtam ki, hogy NBH támogatta őket közel 200misivel, illetve egyik fejes Dávid Ibolyka volt kampány főnöke. Ebből következik, hogy a politikai elit is benne volt nyakig...

"Brókerek"

#199870 bajkusz

Érdekelne a véleményetek erről a botrányról! Megnéztem, nem találtam fórumot még a témában. Persze lehet, hogy nem is érdemes rá szót pazarolni, de sok kisbefektető állítólag bedőlt nekik.

Engem is rendszeresen hívogatott és mindig ugyanaz a csaj tőlük. Ami furcsa volt, hogy mindig ugyanazt a szöveget darálta és nyilvánvalóan fogalma sem volt róla, hogy már századszor hív fel... soha nem változott a szöveg, kivéve, hogy más más részvényt ajánlgatott meglehetősen agresszíven.

Nyilván, hogy csakis Phylaxia részvényt vennék, ha lenne fölösleges 30 - 60 vagy 90 millióm, ez nem is kérdéses :-), de hihetetlen, hogy rengeteg sikertelen "üzleti ajánlat" után is hívott és hívott újra meg újra.

A hírek szerint azért volt, akit nem sikertelenül győzködtek. A magam részéről nem tudom sajnálni azokat akik ennek bedőltek, túl mohók lehettek... de az örök kérdés megint az, hogy "Hol van a PSZÁF?" és a válasz nem a Krisztina körút 39.... szerintem.

Ez egy érdekes cikk a témában és van egy szuper videó is benne :-)

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/24/fel_eve_vizsgaltak_a_capital_partnerst/?rnd=273