Áfa -szedés.
Te, doki... Gordonnak nem kéne Moszkvának eladnia az "á****edés" jogát konszesszióba?
Nem kéne megszorítani. Re Spade.
és a készletek is biztosítottak...
Valami ottani Állami Nyomda részvényt kéne venni... :-D
"Az amerikai dollár tartalékdeviza szerepe biztosított, nem befolyásolja a IMF SDR elszámolási egységének kibővítése a UBS, az ING és a Citigroup szerint."
Sokat felfogtak a történésekből.........
Én is értelek, igazad van. :-) Nehéz lavírozni a ruszkik és a labancok harapófogójában, de azért ami itthon megy (közállapotok, moralitás, korrupció, stb. ) az sem jobb.
Az az igazság, hogy nekünk az se jó, ha egy nyugati sorvasztja el, vagy ha valaki magyar kiprivatizálta magának a vállalatot, meg az se ha tőzsdére került, és mindenki részesülhetett belőle, aztán meg a tőzsde szabályai szerint mentek tovább a dolgok (32.000-es ajánlat a részvényeseknek), meg az se ha marad állami kézben, és csak nyeli az adófizetők pénzét (lásd MÁV, BKV, MALÉV, stb...).
Itt semmi sem jó senkinek, és semmi sem működik normálisan. Agymosás kéne a magyaroknak, mert ahol tartunk az egyfelől siralmas, másfelől nem szabadna mindenki másra mutogatni, hogy miért jutottuk ide.
Értelek én Mercurius.
De sajnos kénytelenek vagyunk azt az alapigazságot magunkévá tenni, hogy egy labancnak ne higyjél soha.
A labanc az mindig, évszázadokon keresztül a magyar ellensége volt, ha 32k-n övé lett volna-e stratégiai vállalat, akkor egy percig sem lehetett volna nyugodalmunk.
Vagy egyben átjáccottak volna bennünket, jó zsíros felárral, az öszödi segítségével az oroszoknak, vagy elsorvasztották volna a MOL-t, hogy a helyére lépjenek.
Meg lehet nézni, hogy mi lett magyar stratégiai iparágak sorsa a külföldiek vétele után.
Cukoripar, élelmiszeripar, stb.
Az EU nem fog minket megvédeni az oroszoktól, csak verbálisan, közben mindenki alkuban van velük a gáz miatt.
Az oroszok nem szokták lenyelni a békát... de meglátjuk ki lesz az erősebb.
A barátnő lehet a mienk marad, de az oroszok fogják dugni, és még verni is. Sőt, valszeg minket is. :-D
Persze lehet küzdeni...
El kéne dönteni, hogy kell e nekünk piacgazdaság, meg tőzsde, meg részvénytársaságok, stb. vagy nem.
Szerinted az oroszok blöffből vették meg a 20%-t?
Ezért volt olcsó az OMV 32.000-es ajánlata, hogy a miénk maradjon... bár nem a miénk, hanem a menedzsmenté. Remek. Ezért szeretem én is az ilyen alkukat, és ezért írta az Economist, ill. mondta Bokros, hogy Magyarországon az állami korrupció elképesztő mértéket ölt....
Ott van a MÁV meg a BKV. A mienk. Örüljünk neki... az legalább nem feketén, korruptan veszi ki a zsebünkből a pénzt (adó forintok), hanem legálisan...
Hipp hipp hurrá!
Na igen ettől én is tartok, hogy itt harakiri lesz majd OV meg Putyin között.
OV nem hagyja nekik a többségi tulajdont, erre a dzsudós májgerivel leviszi a földre gazdasági blokád intézkedések sorát alkalmazva.
Na gondolkozzunk, hogy igy lehetne itt okosnak lenni....
Pontosan az oroszokkal fogják megcsinálni hiszen jó hivatkozási alap a putyin fajta eljárás, megcsinálják mert muszáj és az EU és az amcsik is mögé állnak, mert nem engedhetik át stratégiailag a csővezetékeket az oroszoknak. A MOL meg kaphat naftát az INA vezetéken keresztül is...lezs egy csúnya haragszom rád aztán az oroszok lenyelik a békát....ha lesznek annyira hülyék hogy túl akarnak terjeszkedni.....Ez pont olyan mint hogy megverheted a barátnődet mert ereősebb vagy de ha azt szeretnéd h a barátnőd maradjon meg dugni is szeretnél vele akkor nem célszerű...
na de a MOL-t túlragoztuk...aki érti érti aki nem az nem, majd lesz valahogy.
Mercurius
Én aszondom neked, hogy én szeretem a rövidújjas inges alkukat, ha annak tárgya, hogy valami azért nálunk is maradjon már meg tulajdonban.
Nem mertem "nemzeti tulajdon"-t írni, mert cinkes ez a fogalom ma igazországban.
2. Gondolod a Putyin módszert favorizálná Orbán is? A MOL menedzsmentel még esetleg megcsinálhatnák, de az oroszokkal kizárt. Államosítják a MOL-t, csak (orosz) olaj és földgáz nélkül semmire sem mennek vele, és ha még urán-t sem kapnánk, akkor akár rakhatjuk a nagy nemzeti tábortüzet is, de mással nem igazán fogunk tudni fűteni...
Az oroszok szerinted miért vették meg a 20%-t, és az osztrákok miért bólintottak rá ilyen gyorsan? Ha az EU-s osztrákoknak nem kell, miért kell az oroszoknak? Nem szoktak feleslegesen bevásárolni, főleg ennyiért.
gentlemanus,
sztem a piac nem veszi komolyan azt a kártyát amit irtam, sőt eszébe se jutott, pedig teljesen nyilvánvaló, és adu ász lesz a játékban....
Mercurius, azt mondtam, hogy
1 akkor és csak akkor ha orosz tulajdonba kerülne jönni fog az államosítás, azaz ha nem, akkor nem...
2. azt is mondtam putyin ,módszerrel ami küztudottan pénzkímélő módszer :) (pl. adóellenőrzés, megállapítanak mondjuk 1000 yard hiányt oszt lehet menni a f@szba...kb így)
"Remélem, hogy minden kártyát ismerünk ebben a játékban."
Volt már ilyen valamikor? :-D
Amúgy láttam én már egy kellemes vasárnap délután rövidujjuban együtt kajálni Orbánt és Hernádit... a LEX MOL előtt.
Megvannak itt a midenféle alkuk.
Szia Spade!
Remélem, hogy minden kártyát ismerünk ebben a játékban.
Már csak egyet kellene itt tudni: miért is volt colos és csapata Ománban?
Omániaknál ha jól tudom van MOL pakk.
Az orosz lépésekkel ez a látogatás nagyon is összefüggésbe hozható.
Javíts ki, ha tévedek.
Lehet a Fideszre szavazok, ha ennyi pénzt elő tudnak varázsolni, hogy még a MOL-t is tudják államosítani... vagy vagyonelkobzásra gondolsz, a MOL menedzsmenttől?
A MOL gyakorlatilag a menedzsmenté szal szerintem nincs az a pénz. De tegyük fel van és elpattintják az oroszoknak. A fidesz akkor vissza fogja államosítani kb olyan módzserrel ahogy Putyin szokta, és az oroszok az ellenkező hatást érik el mint amit szerettek volna. Tehát nem csak hülyeség venniük, hanem politikailag veszélyes is...
Van az a pénz, amivel a menedzsment az oroszok mellé állna, és ha az oroszok nem akarják megvárni a fidesz kormányt, akkor gyorsan többséget szereznek benne. Nem véletlenül fő a feje az ügy miatt minden érintetnek.
Fura lenne, ha erre a 20%-ra mentek volna rá az oroszok. Nem jellemző rájuk a pénzügyi befektetés, saját iparágba.
Ha valaki itt begyújtja a vásárlási rakétákat, azok az oroszok lesznek, vagy a bennfentesek, de semmiképpen sem azok, akiknek felesleges kidobnivaló pénze van. Érdemes figyelni.
A G20 eredménye.
A németek az egyik legnagyobb nyertesek, nem kell élénkíteniük, növelték az IMF forrásokat igy nem kell nekik egyedül kimosni a x@rbol kelet-EU-t, ráadásul felléptek az adóparadicsomok ellen is. Az angolszászok annak örülhetnek globálisan h elhitették a világgal h 2009 végén beindulhatnak a gazdaságok, igy ez növelte az emberekben az optimizmust, amolyan a ma qrva x@r, de a nagy munkanélküliséget stb. lázongás nélkül bírjátok ki mert közel a fordulópont, módon. Gordon Brown a sikeres G20-nak örülhet és ezzel a valamelyest növekvő otthoni népszerüségnek mint "sikeres" államférfi, aki összekapta a sztorit, az amcsik eddig egyet nyertek h Obama sokat moszolygott....talán majd a nato csúcson kapnak valami kielégítőt cserébe a mostaniakért Merkeltől...
Ami érdekes még h a Kinaiak is a nyertesek között voltak 2 szempontból is. Egyrészt elérték h 250 yard tartalék az IMF-nél mint sdr szerepel és nem mint dollár, másrészt pedig a jüan is bekerült az IMF tartalékvalutájaként harmadrészt Kina swap line-t nyitott az ázsiai partnerei és Argentina felé is. Szal kezd a világ elmozdulni a dollártól a jüan irányába. Az kérdés h ennek mi lesz a rövidtávú következménye, ezt leginkább az határozza meg h feleszmélnek-e az amcsik, vagy a félhülye Geithner után loholnak továbbra is...