No akkor had borzoljam tovább hajaszálaidat egy keresztjetvénnyel: venni nem eladni ! :-)
A helyes megfejtés, sok pénzt ..... a megfejtőjének ! :-)
No akkor had borzoljam tovább hajaszálaidat egy keresztjetvénnyel: venni nem eladni ! :-)
A helyes megfejtés, sok pénzt ..... a megfejtőjének ! :-)
nézegetem osztalék miatt. Tegnap intézmények annyit adtak el belőle, hogy elmúlt 2 évben nem volt ilyen. Csak az okot nem igazán értem ez zavar.
Nem tudom érdemes e belecsípni, részvénypiacokon esést várnék akkor meg ezt is viheti tovább le. Lenne egy nyugodt gazdasági környezet már venném is meg. :D
Azt nem tudom, hogy mire számítanak, főleg ezek a mostani eladók. De évente úgy kétszer, háromszor olyan a kereskedés jellege mint amilyen tegnap volt, és a mai nyitás után egy darabig. Ezeket főleg osztalékos hírközlés környékén szokták eljátszani.
Kb a tüzes piszkavas kategória ilyenkor, a la statisztika.
érdekes ez a nagy Matáv eladási hullám, tegnap is nagyon öntötték intézmények meg idén szinte minden nap. Osztalékhozam elég vonzó itt, csak lehet nagyon rossz gyorsra számítanak?
Nyomda is. telekom nem szereti magáról reklámozni, hogy mennyire növekvés képtelen :)
Épp a konkurencián olvastam egy ezzel - miénkkel - ellentétes véleményt. Azt hiszem az általános felfogás is az, még mindig, a jelenlegi osztalék politika sérthetetlensége. Persze szimpatikus is, es jó is, hogy van egy osztalékosunk is.... de valahol ez valaminek a hiánya is egyben. Nem igazán vannak benne sztori-ralik :-)
utólag szerkesztve: Nem csak a Matáv az egyedüli osztalékosunk: Zwack, TVK...
ez így van. Matávban sok növekedési fantázia nincs, majd akkor lesz ha felvásárol vmi mongol vagy más elmaradottabb ország telekom cégét. telekom a jól lakott óvodás.
Nagy telivér ez, nemigen tud már hová növekednie. Leginkább ettől szenved a Matávunk. Elég unalmas lehet a menedzsmentnek évről évre ugyanazt bejelentenie, hogy továbbra is kitart a Matáv az osztalékpolitikája mellett. Ha egyszer változna ez a szitu, felpezsdűlne telivérünk a ménesben.
Mitől szenved a Telekom?
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=436594
A tavalyi és megelőző évek az osztalékról:
http://www.telekom.hu/befektetoknek/magyar_telekom_reszveny/osztalek
Múltkor elég hamar visszakapaszkodott a szelvényvágás előtti értékre.
csere berében??
Jutalék fizetés álcázva! Anyacéghez a pénz kimentése stb.... sorolhatnám! És mindezt legálisan, utána ismét visszakerül az eredeti tulajhoz!
Múltkor meg sem várták az osztalékot, hanem mikor kapós volt a papír rásózták a kis büfikre osztalék előtt és szelvényvágás után meg jó áron veszteség nélkül visszavették! Hogy most, hogy fog lezajlani az kérdéses???
Mi abban az üzlet?
Az értem, ha veszek 10k-t arra kapok kb. 700 ropit, de ez hogyé'?
de milyen érdekes, hirtelen 100K eladói tételek jelennek meg amire még érdekesebb, hogy vevő is van! csere-bere ügyletek, Osztalék után meg vissza! :)))
Egon szerint megindult a tülekedés az osztalékért.
Úgy látom eddig esésben vétel...
jól érted :)
egy később megadott napon kell birtokolni
Akkor, ha jól értem, később lesz kijelölve, hogy melyik napon kell birtokolni a papírt. Ez egy adott nap szokott lenni, vagy intervallum / adott naptól, adott napig/?
Osztalék még nincs, csak osztalékvárakozás.
Ha megjelenik a közgyűlési javaslat akkor már lehet reménykedni, meg időpontokat nézni. A határozatban benne lesz a pontos megfeleltetési nap is.