Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Tőzsde

Re: BÉT-BUX

#205044 JP Előzmény: #193979

Egy kedves olvasónak válaszolva...

A kérdésed: " a mai kispapíros emelkedés a buli végét jelzi szvsz. Szerinted? "

Azt hiszem, az a valamelyik múlt pénteki volt a legutolsó helyes meglátás, egy jó időre. A mai nappal ,számomra, kiszaladt a csikó alólam. Esetleg új lokális csúcsokat látok, otp, bux, dow, ...és hiába próbálok pár vészmadarasat csiripeltetni magammal, mint például amcsi kötvénypiaci zuhanás, vagy a mi lesz a sok munkanélkülivel?? dolog, ....semmivel sem tudom magam meggyőzni, hogy ezek majd betesznek a részvénypiacnak,mert ezeknek a rv piaci őrülteknek úgy látszik, hogy semmi nem számít, csak az áremelkedés....legfeljebb úgy 10 évente egyszer mondják fel a szolgálatot, de igazán.

Egy blog-bejegyzés margójára

#196074 JP

MIvel ez a topik már rég amolyan kis blogszerü nekem, ezért a lentebbi "idézetet" ide valónak tartom bemásolni:

Amit a részvénypiactól várok ! (2)

Most olvasok egy Napi Gazdaság cikket, és elmosolyodtam egy kicsit. Aztán lepörgött az elmúlt kb 12 hónap részvénypiaci alakulása, arfolyam-alakzata....és , hát most nem olvastam vissza, hogy mit is írtam úgy egy éve , "Amit a részvénypiactól várok ! c. blog-bejegyzésembe , de azt hiszem nagyjából az lenne benne - ami ott nem olvasható, a rv piaci visszapattanás - amit várok továbbra is tőle: Volt sok bolond, lesz sok papír ! Röviden ennyit.

Szerk: Volt még egy FED is, lesz sok papír !

A Napi Gazdaság cikke:

" Megkezdené a kitárazást a Fed

A Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának több tagja is elkezdené csökkenteni a jegybank mérlegfőösszegét, s a megvásárolt értékpapírok piacra dobását.

A Fed nyíltpiaci bizottságának több tagja is aggodalmát fejezte ki a januári kamatdöntő ülésen a jegybank hatalmasra duzzadt mérlegfőösszege miatt, s mihamarabb megkezdené a bankoktól a válság során vásárolt értékpapaírok kiárusítását - derül ki az ülésről frissen kiadott jegyzőkönyvből.

Ugyanakkor a bizottság más tagjai aggódtak, hogy ha a Fed túl korán kezdené el leépíteni 2 ezermilliárd dollárosra duzzadt mérlegének leengedését, azzal áresést váltana ki a piacokon, s ezzel az egyelőre törékeny gazdasági kilábalást is megfojtanák. A jegyzőkönyvből kiderült, hogy a Bizottság tagjai meglehetősen megosztottak voltak a kérdésben, meddig tartható fenn a rendkívül alacsony kamatszint politikája.

A gazdasági kilátásokkal kapcsolatban a novemberi üléshez képest alig változott az álláspont, a bizottság lassú gazdasági növekedést vár gyenge munkaerőpiaccal. A bizottság tagjai megosztottak voltak az inflációs nyomás kérdésében is, egyik felük a deflációtól félt, míg másik felük az emelkedő árakkal kapcsoltban fejezte ki aggodalmát. A részvénypiacok minimális csökkenéssel és enyhe dollárerősödéssel reagálták le első körben a közleményt. "

BÉT-BUX

#193979 JP

Akkora nagy a xarakodás, hogy megengedek magamnak másfél, két hét pihenést. 4 hét után ez nekem jár, ilyen momentumtradereket is elálmosító kereskedés közben. Addigra talán beárazza a kicsiny de annal érzékenyebb piacunk azt a 10300-10500as Down kóros indexet, természetesen fől felé értve.

Re: BÉT

#190282 JP Előzmény: #190239

Te könnyen elmosolyodol a dolgon, mert téged szeret a brókered ! :-)

Én is szivesen vennék már valamit... Csak még nem engedi azt meg nekem a türelmem

BÉT

#190222 JP

A patkánypapírok továbbra is összekucorodva vacognak.

Megbízhatóbbak ezek mint egy hűséges társ!

Re: Bét

#186141 JP Előzmény: #186121

Humet, Phylaxia, Econet, Genesis..... foleg, de valamelyest fotex, es nehany mid cap.

2008-ban - szamolgattam - csek egy alkalommal nem mukodott jol az indikator.

Faznak, vagyis nem bujnak elo , semmi mozgas ami emelkedesre utalo jel lenne, s mintha varnanak, hogy ujra kitor egy kis frasz az egesz piacra

Bét

#186115 JP

A patkanypapirok itt a BET-en nagyon vacognak. Ugralni sem mernek. Ez nem is olyan regen -2008 - meg jo indikator volt. En maradok a kivaras mellett.

SOK NAGY OFF

#44187 DLPH

Aggyisten. Beoffolok ide, legfeljebb letörlitek.

1, Herceg sikerült észrevennem, hogy küldtél egy mailt, amit nem sikerült elolvasnom ennek már jó ideje. Küldd el újra ha fontos.

2, Kratya tégy meg mindkettőnknek egy hasznosat. Küldj egy mailt ide : dlph@freemail.hu hogy tudjak hová írni. Köszönöm.

Ennyit a tőzsdéről.

Sziasztok.

Re: Rally?

#44172 Kissherceg Előzmény: #42057

A Danubius Hotels Nyrt.-nek 5,15 milliárd forint adó előtti vesztesége keletkezett 2009 első negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 1,66 milliárdos veszteséggel, az idei eredményben a pénzügyi veszteség 3,48 milliárd forintot tett ki - közölte a társaság csütörtökön a nemzetközi számviteli szabvány (IRFS) szerinti, konszolidált gyorsjelentésben.

A pénzügyi eredményben 3 milliárd forint volt a forint leértékelődése miatti árfolyamveszteség, amelynek többsége nem realizált. A társaság üzemi vesztesége 1,67 milliárd forintot ért el, míg 2008 első negyedévében 1,55 milliárd forint volt a működési vesztesége. A szállodacsoport bevétele az első negyedévben 8,77 milliárd forint volt, 4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 9,16 milliárdnál.

A csoport valamennyi tagja veszteséges volt üzemi szinten, a legnagyobb 1,34 milliárd forintos veszteséget a magyarországi szegmens könyvelte el. A magyarországi szállodák árbevétele 5 milliárd forint volt, 12 százalékkal kisebb a múlt évi bázisnál, amit indokol, hogy a szállodák foglaltsága 50,3 százalékról 43,6-ra csökkent.

hirdetés

A csehországi szegmens üzemi vesztesége 126 millió forint volt, a szlovákiai szállodáké 144 millió forintot, a romániai házaké 57 millió forintot tett ki.

A Danubius csoportszinten 0,7 milliárd forintot költött beruházásokra, szemben a 2008. első negyedévi 1 milliárd forinttal. A 8,285 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság konszolidált saját tőkéje március végén 51,7 milliárd forint volt, 2 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A Danubius részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában lehet kereskedni. A papír a csütörtöki tőzsdenapot 25 forintos erősödéssel, 3800 forinton zárta. Az elmúlt 52 hétben a részvény legalacsonyabb árfolyama 3500 forint, a legmagasabb 7210 forint volt.

Re: Rally?

#42057 bargain_hunter Előzmény: #42053

Ja-ja! :-)

Parkoltatom én is most a pénzt.

Korrekcióra várok.

Meg rengetegen mások is.

Ezért aztán limitált lesz az esés, szerintem.

Max 10-15 %.

Mert utána gyorsan záródnak majd a shortok, ugrálunk vissza rengetegen a long pozikba! :-)