köszike.
Szia,
örülök neked. Hiányzott a stílusod és a meglátásod...
azért érdemes lenne a makrókra is figyelni.
tök szuper adatok jönnek ki hétről-hétre.
és megfigyelhető, hogy az előző heti adatokat zölddel korrigálják, nem is kicsit.
a növekedésről meg ne is szóljunk.
a most leszólt 2,6% az elmúlt 4 év legnagyobb fogyasztás bővüléséből eredt.
talán utána kéne akkor számolni, hogy az elmúlt 4 év ? :o))) abban végig reci volt ?
és amikor a belső fogynak az erős dolcsi kedvez ... dehát nem volt erős, sőt :o)
és az infla se nőtt.
hűha !
helikopter beni csak ez utóbbi miatt szórt a nép közé 600-at nem a növ miatt, azzal nincs semmi baj, sőt !
ez a természetes gazdaságok velejárója.
a hullámzás.
hegyek és völgyek.
és először a vállalatok felhalmoznak nem beruháznak, de amikor egyszer csak már nem tudja hová tenni a lovettát, elkezd beruházni és egymásra fognak licitálni.
robbanásszerű beruházás és munkaerőpiaci bővülés jön.
és obi babab harmadszor is bevonul a töri könyvekbe.
nemcsak a feketékbe :o)
Gondolom, a saját blogján írogat, vagy nem?
Sajnálom az áldozatokat, de azért tényleg van ebben a videóban némi igazság.
Erről Én ezt gondolom, és szerintem nem vagyok vele egyedül.
"üres" fejjel jöttem ide, gőzöm sem volt a tőzsdéről.
Sokan,nagyon sokan segítettek, anno a pf fórumon.
Ha csak ovastam, és direktebe nem kérdeztem, akkor is tömődött a fejembe az információ, amiket később felhasználva, "treder" lehettem.
Azok akik akkoriban segítettek, tették ezt önzetlenül, és bérmentve.
Azt hiszem, Te pontosan tudod,kikről beszélek.
A későbbiekben, a tőlük tanultakat, természetes, hogy tovább adtam, már amit tudtam.
Én még emlékszem, discovery-re....., kétségtelen, hogy sokat fejlődött, de vele együtt mindenki.......aki akart.
Vannak jó meglátásai mindenkinek, de ezt osszuk meg egymással, minden ellenszolgáltatás nélkül, pesze csak szerintem.
Főleg, ha a tudás legjavát kaptuk........persze, megint csak szerintem.
tisztességes jutalékért szerepelhet a linkajánlóban :D
Látszik, hogy jóval tapasztaltabb vagy mint én!
Én 2 nappal korábban veszek mint kellene és 2 nappal korábban zárok mint kellene...
:D
srácok, igazán kedvesek vagytok :o) csupán csak ezért nem vágok vissza :o))) mindössze annyit jegyeznék meg, hogy a szokásos egynapos tévedésem megint bejött, ahogy azt blogbeli értekezésem alapján viszontlátom :o))) ja, és hajrá obibaba !
Nyilasi és Vakmajom is tőzsdén szedte meg magát elvileg, ebből kifolyólag következtethetünk arra, hogy fizetős blogot indít hasonlóan tett. Egyébként meg a korrekt, hogy első év free, közben mutatva az indexet ami 100ról indult hova jutott, persze közjegyzővel hitelesítve túlzás, de vmi legyen.
Nyilasi se 1997óta blogol :) Vakmajom sem:)
Józsi, én itt a nagy szkepticizmus közepette elmondtam a véleményemet. Nemtom Te szoktál-e olvasni elemzéseket, na ugyehogy :). Akkor meg miről beszélünk? És attól nem lesz jobb egy elemzés h ingyenes, persze attól se ha fizetős. Én csak annyit mondtam h dr.Ursi megközelítése általában unikum, és amit kérhet érte az nem tétel mondjuk a tőzsde költségeihez képest. Ennyi...
És az is igaz h nem ö kezdte.... de gondolom h Nyilasinak meg Vakmajomnak mások az anyagi lehetőségei mint mondjuk neki ezért nem igazán korrekt a rájuk való hivatkozás...szigorúan szerintem.
Persze, hogy nem Ursi, általánosságban írtam.
Ha valaki üzleti alapokon akar saját oldalt, tegye, ha van rá piac. De akkor ne ingyenes fórumoldalon reklámozza magát, hanem szánjon rá pénzt fizetős hirdetésre. Ja és ne úgy adja elő, hogy szívességet tesz annak aki fizet neki.:)
Nem Ursi volt az első fecske.:)
háát, szerintem ursi blogját nem kell futtatni, hiszen aki akarta, olvashatta a véleményét korábban, elmondott itt már elég tutit, (az ő szavait idézem) ingyen, vége a palivilágnak.
Akit ezentúl is érdekel a véleménye, perkál, olvashatja......ennyi, szerintem, mindenki eldöntheti, fizet, vagy sem...
persze ez felelőséggel jár.....
Én nem akartam minősítegetni se az ötletet, se semmit. Eleve az ilyen oldalakat fenntartókat sem. Összes ilyen oldalt működtetőnél tudunk jobb tradereket, innentől kezdve hiszékenységre és reményre mennek, elhiszem, hogy jól kereskednek, de ha meg annyira semmi szükség jótékonykodni 15kért vagy 20ért.. Persze évi 1-2milla bevétel ebből jó dolog, van miből fedezni az esetleges buktát és fizetni a hitelt...
Csak vhol nem korrekt, akiktől tanultak bármit is, mit fizettek. ARP, Laurion vagy számos jó trader, még itt a fórumon is, nem azért vannak, hogy kihasználják az újakat és a balekokat, hanem egyszerűen tudják kik voltak, honnan indultak és egyszerűen van bennük segítőkészség. Nem hiszik magukat megváltónak, hanem tradelnek, ahogy gondolják, pozit beírják előre indokkal és ennyi. Nem eszüket játszák, hogy ők aztán **** nagyot találtak ki.
Ha meg valaki akkora zseni, úgyis felveszik alapkezelőnek vagy pozíciói után megkeresik kezeljen x pénzt, ha meg nem, akkor pedig kuruzsló... Egyszerű ez, nyilasi se kéreget blogjában, csak oda írta vkit érdekel keresse meg.
Nekem is akartak pénzt adni, de azért legyen már az emberben minimális felelősség érzet.
Kissherceg, köszi az igazán "értékes" és "tárgyszerű" reflexiót :)
Spade akkor hajrá, jó mulatást :)
sztem dr.Ursi blogja biztosan megéri az árát. MERT. Itt égen földön a TA-ból indul ki, támaszokat ellenállásokat fibokat,eliotokat vizslat, azokkal alszik és kel,. esetleg egy kis MACD,RSI,Bollingerrel is megbolondítja. Ami rendben is van de egyrésztől ez a big pictures egy része csak, másrészt pedig ha mindenki ezt kukkolja akkor nyilván elromlik hiszen a többségnek a tőzsdén mindig szivni kell, h legyen aki nyer,sajnos. Egy dolog pedig tuti h dr.Ursi más megközelítést alkalmaz, ami a big picture másik részlete szal szerintem már csak ezért is megéri olvasni, mert a megközelítés ritka mint a fehér holló....és egy kötés broki dijja nagyobb tétel lehet mint ez...