Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hírbontó

Re: nincs cím

#185105 hosszhuszár Előzmény: #185101

Ebben van valami, de nézd meg haitit, szerencsétlen emberek....de már 16 ezer amerikai rendfenntartó katona van a térségben......

#185101 Kissherceg Előzmény: #185099

okosak kínaiak, iszonyat léket nyomnak afrikaiaknak, de amint obama filmben is volt, ki paterolják őket.... Ismerősöm ismerősének ismerősének szóval Én ismerősöm :D szudánban akart bizniszelni és mondta, hogy arab + kína + usa keni a vezetőket, mert végtelen olaj mezőket rejt a térség... Az lesz az új közel kelet, nem véletlen van ott polgárháború.

Azt azért említette, hogy tábornokok phantomokkal járnak, amíg emberek kapálnak... röhej ország. Viszont egy-két városban, indul a hatalmas ingatlan biznisz arabok által... Ők talán felismerték, hogy kevesek kínához vagy usához képest, ezért ingatlanoznak :)

#185098 Kissherceg Előzmény: #185097

ööö ezt nem állítanám... kevés kína a nyugathoz.. Annyit ér, mint hurrikánban a lepke fing :) na jó veréb :)))

#185050 hosszhuszár Előzmény: #184632

Kína 800 millió euróval jön a régió energiapiacára

2010.01.27 10:08 Megosztás

Kína 800 millió eurós hitelt nyújt Szerbiának az ország második legnagyobb széntüzelésű erőművének fejlesztéséhez. A Kostoice városánál fekvő, jelenleg 1,010 MW-os erőműben két 350 MW-os blokkot készülnek felújítani, majd ezt követően a környéki szénbánya kitermelését fogják növelni, amire egy újabb 350-600 MW közötti új blokkot is építenének - tudósít a Reuters.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=14&k=2&i=127675

#184624 matgab Előzmény: #184622

a faktor nem erről szól. Nem veszek világbank részvényt, vagy nem tudok arra fogadni, hogy ez megvalósul...

Az utóbbi évben pont az idegesített a legjobban, hogy csak a BUX részvények között 5-ször láttam meg a tutit, és mégsem játszottam végig... Illetve ha megjátszottam, akkor is befosattak és eldobatták velem a jól kiválasztott részvényeimet.

#184622 Very Mary Előzmény: #184323

nah ezen már én is morfondíroztam...de ha ezt így leírtad és itt is működik a faktor akkor ez nem fog bekövetkezni !? ;-)

#184323 matgab Előzmény: #183944

én azt mondom: elő fognak lassan rukkolni a világbank után a világ kormánnyal.

Amihez egy első lépés a világ pénzügyi szervezeteinek egy globális kontrollja annak érdekében, hogy a konkurenciát kiszorítsák és az új belépőknek ellehetetlenítsék a piacra lépését.

Rotschild mondta: mindegy ki a király, csak a pénzfolyamatokat én tartsam az ellenőrzésem alatt...

Ehhez egy nagyon jó casus belli lenne egy nagy globális para...

#183947 big-ebuy Előzmény: #183945

akkor lesz nagy ötés ha a szarból nemtudnak kilépni usacégek....kell a lé beötik megint rv ből jöjjön újjabb nagy rally...szvsz....

#183944 Very Mary Előzmény: #183941

Makroszinten teljesen egyetértek, de sajnos a mai világ (vagy inkább a politika irányította világ: azt hiszem így helyes) arról szól, hogy milyen a kirakat. A kirakat egyik része a tőzsde (néha szvsz túlzott szerepet tulajdonítva neki), ezért az indexek mozgása sok döntést befolyásol - olyan döntések születnek amik helyességéről sokszor még a döntéshozó sincs meggyőződve...a szomorú valóság, hogy a társadalom érdeke legtöbbször háttérbe szorul...

A 29-32-es "nagy szakadás-szárnyalás-még mélyebb mélypont" megismétlődésének szerintem pont azért van kisebb esélye, mert sokkal nagyobb erők akarják ezt megakadályozni...eleve más a világ mint akkoriban. Persze ha időben irányba tudok állni tőlem mehet :-)

Komolyra fordítva, sajnos valóban nagy társadalmi, környezeti stb problémák vannak sokfelé amiket kezelni kell(ene), de - persze lehet naív vagyok - lassan rádöbben a világ ezekre a dolgokra...azt pedig csak remélem, hogy még időben tesz ellenük

#183941 Waszeitung Előzmény: #183937

A pénznyomdával a tőzsdei árfolyamokat talán karba tudják tartani,de a munkahelyek ez által nem teremtődnek,több hitelt nem tudnak az emberekkel felvetetni,és nem tudnak adókkal sem több bőrt lehúzni az emberről,a globális víz,élelem,és környezeti problémákról már nem is beszélve,bár szeretném pozitívan látni a jövőt...

DAX , FTSE , CAC index topikban olvass vissza pár megjegyzést,pusztán érdekességképpen,remélem hogy nem lesz igaz.

#183937 Very Mary Előzmény: #183933

Nyilván minden szereplő nagyon jól tudja, hogy már régen térdig járnának a sz..ban, ha nem lenne toldozás foldozás...a bili lehet borulni fog de ők mégis CSAK a szobát akarják felmosni...kisebb veszteségek elmennek de nem akarják mégegyszer 2008 őszét, mert abba már kormányok bukhatnak bele. Az a rengeteg - ha csak virtuális is - pénz ami akkor néhány hónap alatt elégett, korábban a kormányokat támogató komoly hatalom kezében volt és bár az elmúlt bő 3/4évben valószínű valamelyest rendeződtek a sorok, nem fogják hagyni mégegyszer megtörténni. Kormányok, elnökök stb. keménykednek, mert a választók felé is mutatni kell az erőt, lényegében hatása is lesz az intézkedéseknek, de sokkal fontosabb ami a háttérben történik. Úgyhogy a pénznyomda addig működik amíg szükségesnek látják illetve eleve számítanak rá, hogy a gazdasági folyamatok jó része "magától" helyreáll és így szép lassan ki lehet állni alóla. Úgyhogy megingások lehetnek, de nagy szakadás nem hiszem.

Ezt gondolom, szigorúan szvsz.

#183933 Waszeitung Előzmény: #183931

Bár nehéz most elképzelni de úgy gondolom az a fajta uzsoracivilizáció ami a világban van nem fenntartható,megy a manipula,toldozás foltozás,de pénzzel és hitellel nem lehet mindent megoldani,bármennyire is ezt gondolják sokan,a bili kezd tele lenni és ha borul nem csak a szobát kell majd felmosni....

#183931 Kissherceg Előzmény: #181728

gyerekek, itt giga mega short lesz:

"Nemzetközi pénzügyi szabályozási konferenciára hívja meg Berlinbe a G20 csoport államait május végére a német pénzügyminiszter. A tanácskozás célja az lesz, hogy gyorsítsák a csoporton belül az együttműködést a pénzügyi piacok szabályozásában. A Welt am Sonntagnak nyilatkozva Wolfgang Scha:uble elmondta: a G20 következő csúcsértekezlete előtt szeretne magas rangú nemzetközi konferenciát összehívni a német fővárosba. Hangsúlyozta, hogy a vitába saját ötleteiket is szeretnék "bevinni", ezzel kapcsolatban tavaszig megfogalmazzák javaslataikat. A német kormány is - az amerikai kormányzathoz hasonlóan - azt szeretné, hogy "a pénzügyi ágazat a jelenlegi és a jövőbeli válságok költségeiből arányosan részt vállaljon". Annak jelzésére, hogy milyen fontos Németország számára ez a törekvés, a pénzügyminiszter és a német kancellár együttes fellépést tervez a találkozón. Scha:uble a lapnak az amerikai elnök tervezett bankszabályozó intézkedéseivel elmondta: örvendetesnek tartja a bejelentést, "amellyel ezen a téren az Egyesült Államokban is megmozdult valami". Mint rámutatott, ezzel jelentősen nagyobb annak az esélye, hogy közös, nemzetközi megoldás szülessen."

egész világ a bankok ellen, hühűű...

Re: találgatósdi

#179542 big-ebuy Előzmény: #179534

ez gyakori jelenség medve után hűde rally de azért ez már dúrva....sztem...nemárt esést se figyelni hetesen....mert fordulatelőtt ált..pánik van másik irányba...ezt megfigyeltem már...de nagy eső kizárt nálam is-5%max egybe