Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#182797 Ricsi Előzmény: #182794

Erre nem tudok mit válaszolni, nagyon nagylelkű felajánlás... Előre is köszönöm:)

#182794 hosszhuszár Előzmény: #182792

A következő találkozón oda adom, hogy kipróbáld.

Harceg már ült benne velem, jó, nem tapostam, nem szoktam, de nem egy lelakott darab, igaz, 99-es, már 11 éves, de 139e km van benne, ez idő alatt egygazdás, kímélő üzemmódban.

#182793 Kissherceg Előzmény: #182788

:D:D:D no igen, utóbbi vhogy nekem se kéne a kocsid mellé, pedig az autó nagyon :))

hmm msot olvasom elvileg van diesel + gáz kombináció is.. érdekes.

#182792 Ricsi Előzmény: #182788

Ez megfizethetetlen élmény. Én is sokszor gondolkozom ezen a típuson, de szívem szerint egyszer előtte kipróbálnám. De nem tudok ilyet kölcsönözni sajna:(

#182784 Kissherceg Előzmény: #182780

ahogy olvasgatok azt látom 2000cm3 felett őrültség nem cserélni gázra, de aki évi 20.000kmnél többet meg annak szintén. :)

#182780 hosszhuszár Előzmény: #182775

Hmm, csak leszerelik a szívó csonkot?

De ha nem, valóban nagykárt nem okozhat, szerintem az a forgács, elég az égéstérben, főleg gázzal.

De ha Gábor olvassa, majd véleményezi, amit előre is köszönünk.

#182775 joco9 Előzmény: #182759

Enyém elindul gázzal is de nem egy élmény hidegbe sokat kell tekertetni az öninditóval.A mostani rendszereknél vízhőfokhoz állítják be az átkapcsolást.De van olyan amelyik tud vészindítást gázzal.Azért kiváncsi lennék egy apróságra :) kérdezd meg azt hogy amikor kifúrták a gázinjektorok helyét mennyire bontották meg a motort (csak a forgácsok miatt).Én akkor lennék nyogot ha szétszednék több szerelővel beszéltem erről azt mondták nem okozhat kárt de az ördög nem alszik.

#182764 Ricsi Előzmény: #182759

Nem a hideg-meleg volt a gond, hanem 3 állás volt, egy benzin, 1 gáz, meg egy semmi.

Amikor benzinnel mentem, és át akartam kapcsolni, először a semmire kellett tenni, hogy kifogyjon a benzin a karbiból. Ha ez kimaradt, kapott egyszerre benzint és gázt, és megállt, mert sok volt neki a nafta. Visszafelé nem volt gond, mert a gáz leállt azonnal, mehetett a benzin.

Most az injektoros autóknál a benzin is azonnal leáll, nincs szükség erre a megoldásra.

Re: kahn design

#182761 joco9 Előzmény: #182748

Én már így vettem 4-éve.Opel astra kombi pótkerék helyén a tartály.Brc elavult sima keverős rendszer.Azért vettem gázost mert faternak már 10-éve van gázos kocsija.A kövtkező gázos lesz az biztos.Egy jó tanács gázzal tartossan ne használd magas fordulaton(5000 felett).Nekem BP.-Miskolc pályán küldtem aztán hengerfej tömités csere szóval nem érte meg sietni :))

#182759 hosszhuszár Előzmény: #182753

Köszi, ez nem beleduma, segítség,

Eldöntöttem, hogy beszereltetem, de előtte kíváncsi vagyok a véleményekre....

A modern, 4. generációs rendszerek, automatán kapcsolnak, nem kell neked kapcsolgatni.

Gondolok itt a hideg indításra, ez benzinnel kezdi, üzem meleg állapotig, utána automatán át vált gázra.

Ha alacsony a gáz szint, akkor is automatán kapcsol...

Persze megmarad a kézi kapcsolás lehetősége is.

Nekem, szerintem, ahogy számolgattam, mindenképpen megéri.