Regisztráció Elfelejtett jelszó

Genesis_Energy

Re: Eladás

#17222 Mercurius Előzmény: #17160

Mivel kereshetünk a jövőben milliárdokat?

http://www.deluxe.hu/20090330/a_jovo_igeretes_teruletei_leendo_milliardosoknak_gentechnologia_alternativ_energiaforrasok_oktatas_kozossegi_oldalak_elektromos_auto_hibrid_auto

Bár a gazdasági válság miatt számos milliárdos elvesztette vagyona jelentős részét, akadnak olyan területek, amelyek a jövőben dollármilliárdokat hozhatnak azoknak, akik a megfelelő időben és módon aknázzák ki az ígéretes lehetőségeket. Géntechnológia, alternatív energiaforrások, oktatás és közösségi oldalak - tippek leendő milliárdosoknak.

...

Michael Ahearn alternatív energiaforrások kiaknázásával került a dollármilliárdosok klubjába. Bár az utóbbi évben 51 százalékot esett a First Solar nevű cég részvényeinek értéke, el fog jönni az energiamágnások ideje is, mert egyre több pénz vándorol majd a környezetbarát beruházások területére.

...

Re: Eladás

#17220 Mercurius Előzmény: #17218

Eddig is láthattuk, hohgy a nagytulajok kötik magukat egymáshoz, mindenféle átláthatatlan csere ügyletekkel (STP, GIF, Genesis Energy részvény és leányvállalat részesedés cserék), így feltehetően ha a Genesis Energy részesedést szerez az eddig ismeretlen amerikai tőzsdei vállalatban, akkor annak IT-jébe bekerülhet valaki a Genesisből, és cserébe a Genesis IT-be is jöhet onnan valaki.

Hogy ki megy, az egy nehezebb kérdés. Rényi megnyilatkozásaiból én is azt hallom ki, már nem foglalkozik teljes intenzitással (finoman szólva) a Genesissel, sőt, szinte kivülállóként beszél róla. Nyáron már említette, az új tulaj, új vezetést hozhat. Viszont azóta nagyon sok részlet változott. Lehet ez nem. Lehet az új leánytulaj, részesedést szerez az anyavállalatban is. Erre utalhatnak a Fund eladások, és a jelentősebb pakkok tőzsdei kötése. Mindezek ellenére azért nem vennék mérget rá, hogy Rényi lemondana.

Re: Eladás

#17218 Moiser Előzmény: #17155

Bevallom erre én is gondoltam...de sok minden lehet, delegálhat a vevőjelölt is ide vkit, hogy a 'gonoszok' őt ne lopják meg csak a kicsiket :))

Re: Eladás

#17160 BudFox Előzmény: #17147

Hello MErcuris és ExMnbs1 :-))

Jó régi motorosokat látni itt :-))

Hajrá Genesis....egyszer még szétkeressük megint vele az agyunkat..mint régen :-)

Re: Eladás

#17147 Mercurius Előzmény: #16280

Én valahogy nem hiszem hogy azok az IT tagok kerülnének ki a cégből, akik ott ülnek kb. 20 éve, és a valós tevékenységükről semmit nem tudnak a kisebb részvényesek. Ha eddig sem zavartak sok vizet, talán ezentúl sem fognak, így akár maradhatnak is. Én inkább a vállalatvezető IT tagok-ban várok változást.

QE

#16354 Spade

Geithner és Bőrni most b@ssza el a sok lóvét a bank és pénzügyes cimbiknek úgyhogy lehet a napelem szektor megsegítésére várni kell a következő világválságig :)

Egyébként ha a világ minden országa 10%-os GDP hiányt akar csinálni amit az amcsik is hangoztatnak mint elvárást, akkor a világ össz GDP 10% megtakarítására lenne szükség ahhoz hogy fel is tudják a piacról markolni. na de ennek harmada sincs szal no way....

Re: Eladás

#16280 Mercurius Előzmény: #15908

"A közgyűlés napirendjére tűzött ügyekre vonatkozóan az ügyvezetés a közgyűlés napja előtt legalább 8 nappal benyújtott írásbeli kérés esetén bármely részvényes részére a szükséges felvilágosítást megadja."

Kéne írni Nekik, hogy mi a szitu, mi lesz a menű... különben inkább a Pannergyre megyek pogizni... :-D Zabos vagyok hogy egynapra rakták a kettőt...

Ezt a 10. napirendi pontot én közvetlenül a beszámolók alá raktam volna...

8. A vezető tisztségviselők 2008. üzleti évben végzett munkájának értékelése és határozathozatal a részükre adandó felmentvény tárgyában

10. Igazgatósági tagok lemondása

(lemondatása) ;-)

Re: Eladás

#15908 Moiser Előzmény: #14668

Na megjött a várva várt meghivó egyelőre a jó angy semmivel...

Részletek jóváhagyása... várhatunk a bizonyos részletekre az előterjesztésekig...

Remek.

Eladás

#14668 Mercurius

Kinek volt közel 195.000 Db részvénye, ami gazdát cserélt Frankfurtban? Vagy csak negyedév vége előtti átkötés?

Január 19-én a Fund 84.000db-ot adott el, a stratégiai tranzakcióra hivatkozva...

Mindez a Közgyűlés előtt. Kiváncsi leszek lesz-e a Genesis Energyben új 5% feletti tulaj... (és hogy kiderül-e.)

Re: Itt vagyok

#13541 Moiser Előzmény: #13536

Hali,

üdv sorainkban, várjuk a szokásos Fund elemzéseidet, már ha van még értelme :) És persze bármilyen egyéb vélemény jól jön...

Re: Itt vagyok

#13081 JP Előzmény: #13074

:-)

Moiserke, eszem a lelked. Én nem a szakállamról fésültem le ezeket, hanem itt olvashattam. Csak annyi, hogy én nem értettem az összefüggéseket, de te szépen, érthetően elmagyaráztad nekem. De nem óhajtok én a terhedre lenni, mert attól tartok, az én belső orám is félreketyegne :-)

Kivánok nyugodalmas , csetelős jóéjszakát!

Re: Itt vagyok

#13074 Moiser Előzmény: #13072

Az nem tartozik ide, hogy melyik országban hány évet éltem és milyena belső órám :)

Ami a közgyűléseket illeti, szoktam is róluk összefoglalót irni (sőt ott kérdezni meg vitatkozni is szoktam, ha úgy adódik)emerről az évesről is fogok, csak jöjjön már az a tetű meghivó a deal részleteivel...

:)