Akkor egy Oettinger rendel :DD
Lehet nekiállunk ismét sávozni kicsit lentebb 20400 és 20800 között?
Akkor egy Oettinger rendel :DD
Lehet nekiállunk ismét sávozni kicsit lentebb 20400 és 20800 között?
Ilyen is régen volt hogy erősen plusszban lévő usára így zúgunk le.....
Egon erre mit mondhat? :DDD
asszem hétfőre le is vezetem, hogy a hullámvasút mozgása milyen folyamatot követ :)
Én üzletembernek ismertelek meg, kérlek ezt olvasd el, és gondolkozz el rajta.
Veszel 10 konti buxot 20 000-n. Elindul lefelé, eladsz 10 kontit 19 000-n.
Eddig értem, buktál 2 kötésdíjat. megy tovább, eladsz megint 10 kontit mondjuk 18 000-n. És itt elindul felfelé. Megint veszel 19 000-n.
Ebben az esetben buktál 4 kötési díjat, és lesz 10 eladásod 18 000, és 10 vételed 20 000.
Felmegy 21 000-re, megint veszel 10-et, de megfordul, és visszajön, így 20 000-n megint eladsz 10-et. Megint buktál 2 kötési díjat, és máris 21 000 van vételed, és 18 000-n eladásod.
Nő a 2 pozi között a különbség, és folyamatosan bukod a brokidíjat. Nem így látod?
közben meg nem USA miatt izgulok, hanem azért, nehogy összedőljön az állványzat :D
Jó, de kell a fizikai hullámzás érzete is. Sokan panaszkodnak, hogy ez a tőzsde mennyire megfoghatatlan dolog. Hát én ezt a mai napot szeretném fizikai valójában is megtapasztalni :)
Ez esetben inkább a rulettet vagy az itt a piros, hol a pirost tudnám javasolni.
Kivéve ha mindjárt az elején kiüt mindkét irányba a stop.
O.k. van benne igazság. Egy szó mint száz: le merem fogadni, hogy Egon ma is olvas bennünket, és a holnapi TA-ban reagálni fog a véleményünkre.
erre inkább nem irok semmit...de sok szerencsét :)
Sokan próbálták már, eddig senki nem hallottam, hogy nyerővel jött volna ki belőle, kivéve a brokikat :D Ők szokták lelkesen támogatni ezt az ötletet ;)
Én meg azt mondom, ha nem vagy biztos a dolgodban, állj partvonalra ;)
mára elég volt. kistoppolta a shortomat. De legalább kitermelte a brokidíjat.
hétvégén megyek még vidámparkba, ha hiányozni fog a tőzsde (hullámvasút) :D
A két irányú trédelésnek minden esetben értelme van...de kérlek akkor had írjam le majd a tapasztalatokat, ha az első pénzeket sikeresen zsebre teszem..ez kb. január első hetében lehet...
a lényegét úgy tudnám konyhanyelven megfogalmazni :
" olyan ez mintha ruletteznél és mindkét tétet megjátszanád..és mindig azt váltanád be, amelyiken éppen nyertél :-)) "
a lényeg hogy ha kicsit is nem vagy biztos a trend irányában, akkor ki kell egyensúlyozni a shortok és longok számát, és akkor határozod el magad egyik irányba ha fordulat van..
Ezzel a módszerrel nem számít ha nagy a volatilitás, sőőt az a jó. és nem kell aggódni hogy másnap hogyan nyit a BUX, gap down ?, vagy gap up ?, ez teljesen mindegy lesz...nem kell aggódni hogy USA hogyan fog megszívatni..mert mindig megszívat... és még annak hasznos aki nem tud itt lenni a nyitáskor, vagy nem ér rá mindig itt lenni...ha el kell menni egykét napra...kiegyesúlyozol, és kész...nem lesz veszteséged egy üzleten sem..
illetve év végén egypár pozíció biztos hogy nagy negatívban lesz..de a legszebb hogy ez teljesen mindegy..mert ez be van kalkulálva.. :-)))
sztem a pszichóddal segit megbirkózni. Azoknak jó, akik képtelenek időben lezárni a veszteséges pozikat, pláne ellenkező irányba fordítani. De azoknak tényleg hasznos lehet.
De azoknál is csak sávozásban van értelme
sztem semmi
csak akkor ha főtrendeket és nem altrendeket akarsz megjátszani
Engem érdekelne a módszered, ha nem teljesen titkos. Leírhatnád ide. Komolyan kérem, mert én akárhányszor végiggondolom, nekem mindig az jön ki, ez nem hasznos megoldás.
Azt gondolom, értek a matekhoz, kérlek, oszd meg velünk is, mi értelme a 2 számlának, és a szemben álló poziknak.
dehogynem :D
egyik nap...."ettől feljebb már nem fogunk menni..." vagy valami hasonló...
következő nap meg a híres :
" ha bull, akkor legyen BULL " :-)))
meg volt olyan is hogy esést várt tuti biztosan, de másik nap az előző fekete gyertya fölé ment egy óriási fehér gyertya és : " forgalommal emelkedtünk, most már a látómezőbe érkezhet a ......( 10 % -kal magasabb hati ) :DDD
Na ezeket az új taktikámmal mind ki fogom védeni...
papíron már bevált a módszer...
minden nap végén ki kell egyensúlyozni a számlát ( egyenlő short és long pozícióval ).
És akkor állsz át az egyik oldalra ( short - long ) ha nap közben fordul a trend..
És az a legszebb benne hogy nem számít ha van néhány minuszos , le nem zárt ügyleted még..mert a long ott lesz ellensúlyozni :-))
dehogynem, totál shortolni érdemes ma, pláne a buxot, pláne a most elért szinteken