akkor az új határidőbe beleveszek... :)
Ismerve a gáz mostanában mutatkozó grafikonját tiszta szívből röhögtem (kínomban) az alábbi cikken:
"Januártól drágul a gáz
Drágulhat januártól a lakossági földgáz - tudta meg a Népszava.
2009.11.20 07:11, Népszava
A lap pénteki számában szakértők hivatkozva azt írta, hogy a néhány százalékosra prognosztizálható áremelkedés legfőbb oka az, hogy a következő időszakban növekszik a gáz beszerzési ára.
Az energiahordozóért a mostani ezer köbméterenkénti 290 dollár helyett januárban már várhatóan 320 dollár körüli összeget kell majd fizetniük az importőröknek. Ez hozzávetőleg tízszázalékos nagykereskedelmi árnövekedést jelent. Az áremelkedés mértéke szolgáltatónként más-más nagyságú lehet.
A Népszava utal arra, hogy legkésőbb a jövő hónap elején kell beadniuk a gázszolgáltató társaságoknak árfelülvizsgálati kérelmüket a Magyar Energia Hivatalhoz."
Ez még minden itt nálunk csak nem szabadpiaci ÁRVERSENY!!!
a webbrokiban nem szoktam állítani, úgy is ott szokott lenni a petiben.
akkor lehet, hogy inkább az egy nap csúszás lesz az oka.
webbrokiban látod?
Ott módosítani kell a beállításokat és a mentést is ki kell pipálni.
Utána petiben globális vagy lokális szűrés.
Petiben általában (illetve kbc) egy nappal később jelennek meg...
Nymex crude rose by around 50 cents in early Wednesday trade in Asia after the API reported a 4.367-million-barrel draw in crude stocks in the week ended Nov. 13 despite lower refinery runs at 79.6% of capacity.
Analysts surveyed by Dow Jones Newswires had expected crude oil stocks to drop by 600,000 barrels.
Prices are likely to rise "if we see the EIA data display a large draw in crude stockpiles like we see in the API data," said Toby Hassall, head of research at CWA Global Markets.
The market is waiting for confirmation from the second set of data, due to be released by the Department of Energy at 10:30 a.m. EST.
API's data also showed a 963,000-barrel decline in gasoline inventories and a 507,000-barrel increase in distillate stocks, both contrary to expectations
Nem mert változik a szorzó, vagy a kötési ár, és ugyanott vagy/certi/, hatit mindenképp zárni kell vagy neked, vagy a brókernek különben fizikailag is kereskedni fogsz.
a certi leírást olvastam, de a gyakorlati oldala érdekelt volna...
illetve ha két határidő között eltérés van (mondjuk a későbbi lejárat magasabb) akkor célszerű long irányban állni az átgörgetések miatt?
Köszönöm. Ez most csak demo.
Hogy megy az átkötés? Most a CLZ9 78,6, a CLF0 79,22. Mindenképpen zárni kell a pozikat?
Ha nem teszem meg akkor zárják helyettem?
Ez azt is jeletni, hogy ha certiben lenne egy longom, akkor az átgörgetés miatt jól járnék?
(Mondjuk longom sincs...)
Mindkettő él, a CLZ9-nél ma opciókifutás, hatikifutás 20-án:))
Ezt érdemes megjegyezni: Last Trading Day - Trading terminates at the close of business on the third business day prior to the 25th calendar day of the month preceding the delivery month
Most olaj futiban a CLF0 vagy a CLZ9 él. Mert kötni csak a CLF0-ra enged. Én későbbi lejáratra emlékeztem..
Egyelőre fordultunk gázügyileg, holnapi megerősítés kellene:))
Jó ez a két sáv közötti ugribugri..
Ebből most inkább kimaradok..
Ma kárpótoltam a reggeliért.
Mérgemben beálltam reggel mindkét irányba azonos tp-vel. Egyik délelőtt, másik du teljesült.
Ráadásnak 76,05-ről longolni kezdtem (azt hittem elpattan). Majd frászt kaptam a 16-os adatok meg a gáz készlet után.
Már zártam, jobb a békesség... (nyitó árszinten...)
:(
Tickre kivették a stoppon olajlongból. Most megint a bekeren áll....
Hogy száradna le a kezük.
Igy igen. Olajat a te támaszod körül longolom...
A gázt meg tudod....