Szerintem ha shortolni akarsz. akkor bux0912, vagy otp0906. Simán shortolható és valszeg júniusig mindkettő beesik, legalább egyszer.
Szerintem ha shortolni akarsz. akkor bux0912, vagy otp0906. Simán shortolható és valszeg júniusig mindkettő beesik, legalább egyszer.
ok köszi, kíváncsi vagyok!
De szerintem ne shortold, épp emelkedő trendben van, majd ha végleg töri, ne kereskedj trenddel szemben mert akkor csak a remény marad a még realizált bukó nélkül.
Bár a short hosszútávon nem rossz az tuti, de nem mindegy hogy honnan 2000-től vagy esetleg 3000-től
Határidőn túl is lehet egyéni részvényt is shortolni (OTP-t biztosan!!). Be kell menni az Erstéhez és határidős ügyletekre kell szerződést kötni. Egyébként minden igaz amit leírtál, de ha az OTP Shortodat nem akarod zárni és át akarod vinni , felhívod a cég egyik brókerét még 16:00 elött és átköti neked határidős OTP-re! A Díjakat majd elmondja, nem vészes egyáltalán.
Köszi, ersténé vagyok, short és befhitel szerződésem van, használom is több-kevesebb sikerrel :) Persze a tőkeáttétet kerülöm és igyekszem diverzifikálni...
Csak most, hogy OTP esélyes egy lefele korrekcióra, de napon belül a kis forgalommal bármi lehet, gondoltam egy jó lehetőség lenne napon túl shortolni.
Ezek szerint felejtős de azért utánajárok ersténél és megírom a hallottakat.
szerintem nem igaz
egyedi részvényt nem tudsz shortolni, csak kiemelt ügyfélként (kb 100 milla felett)
De ha mégis lehet tachnikailag úgy néz ki, hogy kapsz kölcsön a brókercégtől részvényt, majd shortzáráskor visszaveszed, a különbséget meg megkapod.
Kell hozzá befektetési hitel szerződés a portfolios-nál. Kamat évi 20%, ha napon belül shortolsz akkor "ingyenes". Szerződéskötéstől számított 3-4 nap az átfutási idő, utána tudsz csak shortolni.
Szerintem érdemesebb inkább certifikátozni, és dax-ot shortolni, ha annyira akarsz.
Persze nem most, majd ha eljön az ideje.
Ebben Sz.Bence a szakértő ő követi folyamatosan.
Köszi csapa, most hogy megláttam a topikot, van. :)
Úgy hallottam már lehet Ersténél napon túl shortolni az OTP-t.
- Tud erről valaki többet?
- külön szerződés kell hozzá?
- technikai kivitelezése hogy történik?
- ez vajon a portfolio online ügyfelekre is vonatkozik? Ha rosszul gondolom azt is az erste üzemelteti.
hali, akkor sok sikert, szép időszakba csöppentél :)
Régóta olvaslak benneteket és a portfóliót is. Oda, a színvonal miatt nem volt kedvem regisztrálni, ide megtettem. Nem vagyok profi, csak tanulgatom a dolgokat.
Nem tart sokáig. Ha kijelölöd az összes filét (vagy konyvtárat már nem emlékszem) akkor egy mozdulattal beolvassa a hónapot.
Aztán van ez a progi, ez meg real tolja befelé az adatokat PETI-ből Amiba:
a legegszerűbb az, ha innen leszeded és egyenként importálod:
http://saruman.freeweb.hu/index.html
Bár ez sokáig tart, de legalább tuti műxik.
Feltelepítettem az 5.00-s AmiBrokert.
Ezen oldal útmutatása alapján ( http://www.elemzeskozpont.hu/content/amibroker-utmutato ) meg akartam nézni az OTP sok éves chartját.De mégsem hozta be,pedig úgy csináltam,ahogy levan írva ott a menete.Valaki világosítson fel légyszíves,hogy mi lehet a gond!Előre is köszönöm.
Crack-elt a progi,mentés működik.
de azt is mondta, hogy ilyen szinten bevásárol és évekig feléje se néz...
Mondjuk inkább ez a szint működhet így mint a 6000.
a tömés szó jelntése: ami otpben zajlik éppen lassan másfél órája.