Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Utazás

Drága vendéglátás itthon

#1512998 Fornit Előzmény: #1512760

Én borzalmas drágának érzem, de lehet csak az én ár-érték arányomon torzítottak más távolabbi országok. Láthatólag sok hely rendesen ki van használva, tehát nem mindenki gondolja így.

Karácsonyi vásárban talponállva az utcán nulla fokban megenni egy kolbászos lepényt közel 4000 forintért?

Éttermekben csak főétel+ üdítő is kb 7k/fő Érinti a Nyugat-EU árszintet.Ebből is inkább megebédelek mondjuk Thaiföldön... tizenkét napon keresztül.

Szálláshelyeknek széles a szórása. Balatonnál közvetlen a vasúti sinek mellett Zánkán drágább egy 12m2-es szoba (36k/nap), mint Görögországban tengerre néző terasszal. Itthon az Országos Kékkör bejárásakor szoktam itt ott kivenni egy egy éjszakára szobát, ezek 5k-16k között mozogtak, közel az utóbbihoz. Tavaly közel 190.000-t költöttem el így 17 éjszakára, utólag összeadva elég húzósan hangzott.

Hát az biztos, hogy a be…

#1512863 matgab Előzmény: #1512861

Hát az biztos, hogy a belépőjegyek már abszolút nyugati árkategóriát képviselnek, ráadásul az erős forint tovább drágítja. Ja, és hát a nyugati is enne , inna és az is horror árakon van már euróban is.

És hát a lineup... Most vagy én öregedtem meg végleg, de én egyetlen közismert húzónevet nem hallotttam. Biztos, hogy ismertek ezek a fellépők is a maguk stílusának rajongói között, de azért régen Robie Williams , Rihanna, David Bowie, Ed Sheeran, Justin Bieber, Prince kategóriájú zenészek voltak. Ahhoz képest most talán a Florence + a Machine, akik már többedszerre jöttek vissza

lineup

#1512862 Spade Előzmény: #1512855

Nagyon szar volt a lineup ilyen másodvonalbeli cuccokra az angolok hollandok franciák nem mozdulnak ide. .A németek se tolongtak a dj otisra:).és brody munkássága se érintett meg sokakat Állítölag 20-ra se tolongnak nagyon sok külföldi visszamondja, A tíz perces tüzijáték talán dugáshoz elég lehet de tüzijátéknak kevés

A visszaesésnek bizonyos…

#1512861 TrendMan Előzmény: #1512850

A visszaesésnek bizonyos országokból idén akár egyszeri oka is lehet.

pl. több német ismerősöm 'siránkozik', hogy a foci VB mennyire drága volt.

Pont erre gondoltam, hog…

#1512859 Ddavid Előzmény: #1512855

Pont erre gondoltam, hogy a kiszolgáló céghálóba be van rakva a nyereség szépen. De érzésre mintha megkopott volna, poros balkán feelingje volt idén, nem tudom miért (por az előző években is volt). :\

ez a Sziget mindig veszt…

#1512855 matgab Előzmény: #1512850

ez a Sziget mindig veszteséges vagy nullszaldós mióta a világ világ.

Gyanítom, hogy van a "Rendező" cég az állami támogatások érdekében minuszra van futtatva és van egy "management" cég, ami meg szép nyereséget termel...

Mi nem szoktunk ennyi he…

#1512852 Koffein Előzmény: #1512850

Mi nem szoktunk ennyi helyre menni, csak a meló meg a tőzsde :)

Azt látom, hogy ahova megyünk év elején pl Zalakaros 150e-ről 450e-re emelkedett 5év alatt, Adria stabilan ugyanannyit fizetünk a szállásért 2hétre 1600€, kaját ott oldjuk meg, magunknak főzünk mert glutén laktóz érzékeny asszonypajti, kb ugyanolyan áron voltak tavalyig a boltban a dolgok.. strandon 5-10€ közt magamnak megoldottam a kaját, asszony magának vinni szokott szenyát.. meg szoktunk menni németo-ba évente 1-2alkalommal, kb 22-23-ig ott jobb árak voltak mint itthon, most már kb ugyanazon a szinten vannak mint itt, ha akcióba valamit kifog az ember, akkor talán az itteni ár alá lehet menni...

Balcsi 10pontja:

https://www.economx.hu/gazdasag/2026/08/16/balaton...

Talán nem kellett volna kinyírni a Balaton soundot, akkor talán picit többen mentek volna.

Ausztria, Tirol

#1512807 Tapasz

Tegnap este jöttünk haza Leutasch-ból, a Hotel Hochland-ban szálltunk meg. Erkélyes szobák, 2 fős és egy 1 fős, összenyitható terasszal, hegyi panorámával, reggelivel 940 EUR összesen (600 +340). Minden gyönyörű volt. Átruccantunk megnézni a neuschwanstein-i kastélyt is (shuttle bus a hídhoz és a kastélyhoz 5 eur oda-vissza). Németországban mindenhol több, mint 2 EUR a 95-ös benzin, Ausztriában odafelé 1,75 ért tankoltunk, visszafelé már 1,85 ért (Seefeld), városban, autópályán Ausztriában is 2 eur felett van a benzin. Az ételek turistás helyeken 18-21 EUR, német részen is kb. ennyi. Az üditők és a sörök 4-5 EUR/0,5 liter. A felvonók elég drágák, kb. 17-18 EUR egy szakasz retúr jegy/fő. Ami nagyon idegesítő, hogy szinte végig 100 km/óra sebességkorlátozás, meg a sok, szerintem direkt forgalom lassító sávlezárás. Mondjuk ennek előnye, hogy 1 tank benzinnel hazajöttünk (picivel több, mint 900 km, 1.5 benzines Toyota Corolla, 3 fő, teli csomagokkal).

Idei nyaralások

#1512806 Tapasz

Mi márciusban voltunk Tenerifén, 7 éjszaka óceán parti 4* hotel, all inclusive ellátás 1488 eur/szoba 2 fővel (erkélyes, óceánra néző), szombattól szombatig Toyota CHR bérlés kaució nélkül, full biztosítással 195,52 EUR, repjegyek 88 000 Ft/fő. Benzin 1,4 EUR/liter, autópályadíj nincs. Parti éttermekben 1,5-2 Eur 1 korsó sör és 1,5 eur a kávé.

A hotel és az autóbérlés az érkezés napjáig ingyen visszamondható.

Drága vendéglátás itthon

#1512803 KawaBazsy Előzmény: #1512786

Holnap haverokkal leugrunk a Balatonhoz 2 napra. Megnéztem, 65E lenne a mobilház per nap a kempingben, DE csak 1 hétre vehető ki, szombattól szombatig.. faszt, sátorozunk, mint anno a motoros találkozókon, oszt csá.

Drága vendéglátás itthon

#1512802 KawaBazsy Előzmény: #1512790

Én azt érzem, amit a Balatonról szóló cikk is pedzeget, hogy a kisebb forgalom miatt magasabb áron dolgoznak, h meglegyen a nyereség. Ami persze hosszabb távon elriasztja a vendéget, így elég kontraproduktív...

Drága vendéglátás itthon

#1512801 KawaBazsy Előzmény: #1512780

Félretettem minden számlát, szal van éttermi, bolti, meg a szállásról is. Tavaly HR-ben nyaraltunk egy szigeten, idén Karintiában, az Ossiach-i tó mellett. S hatszámjegyű összeggel volt olcsóbb, mint a tavalyi, forintban. A ausztriai bolti árak hasonlóak, mint itthon, jobb választékkal, minőséggel. Szállás tavaly 85 Euro volt per nap apartmanban, előtte olyan 80 körül kempingben, ehhez képest meglepő volt, hogy a nagyon fullos osztrák kemping 67 Euroba jött ki naponta (Csak adalékként, tavaly Losinj-on megnézte a zasszony a kempinget is, 100 eur lett volna kb per nap). S marha szép volt a hely, a kiszolgálás színvonala nyugati, nem balkáni, szal mindenkinek nagyon tetszett.

Drága vendéglátás itthon

#1512790 Spade Előzmény: #1512786

Na ez fullos volt. Én úgy látom h prága krakkó, a szállás kb dupla mint bp-.n vagy mint Visegrád Debrecen

A balcsi viszont mindenhol túlárazott (siofok füred). Bulgária drága.

Viszont a magyar étterem pub általában drágább mint máshol. Nemtom miért túlárazottak ? Adó ? Nem véletlen h mennek csődbe lassan pesten is. És a magyar ételek többnyire kicsit zsírosak és kalória gazdagok de finomak persze nem biztos h a külföldieknek is., A sütemények túl szénhidrátosak de finomak, a magyaroknak legalább is. A magyar kalória többlet az ozempic óta nem olyan lényeges. A piák mo-n általában drágábbak, a pálinkák hiába finomak nem elég tiszta szeszek

Drága vendéglátás itthon

#1512786 Ddavid Előzmény: #1512780

Prágában reggelivel belvárosban (Károly hídtól 150 méterre a sétálóutcában:
54k/éj volt reggelivel fullos kis szoba (2fő)
sör: 700-850 volt 1 korsó bármelyik étteremben
kaják: 4-6.5k között szórtak, de 6.5-ért full hátsó csülköt adtak ami inkább 2 emberes volt.

Málta:
100k/éj 4 csillagos szálloda (medencével, rooftop barral)- reggelivel (4fő) - jó helyen 9 percre a homokos parttól
150 a repjegy
35k - transzfer (vagy 7 napos unlimited buszjegy 21 EUR)

Bulgária (Sveti Vlas)
72k/éj resort, főszezon, teljes ellátás, tengerpartra néző apartman (szeszes ital nélkül) jó minőségű ételek(3-4 fajta húsféle, saláták, cukrász chef által komponált sütemények) - 4fő
180k - repjegy
40k -reptéri transzfer
összességében a bárok,vendéglátás az EUR bevezetése óta drága

Krakkó:
56k a szállás reggelivel (szezonon kívül)
600-900 forint az ital sör
1800 a gin tonic
1600-2500 a koktél

Visegrád
104k szállás most főszezon reggeli, vacsora (4fő)

Hotel füred:
140k - félpanzió (4fő)

Siófok (haverékhoz leugrottunk):
40-75k/éj semmi ellátás, van ami trágya szállás is nem 3* inkább 2* + kosz, régi bútorok (2fő)

Itthon piák 1000-1600 között szórnak, étterem 10-12k/fő reális főétel és desszert vagy leves + 2 sima alkoholmentes pia

Debrecen:
60k - szoba 2 légtér plázánál, szép volt de reggeli nélkül (4fő)
34k strand ebéd 6 fő (Csakhal - halászlé, fishnchips...)
22k vacsora (6 fő) - Simons, Bellozzo
14k - reggeli + kávék 6 fő
21k -strandbelépő
3k parkolás
..

Ha választani lehet akkor nem itthon költjük el a pénzünket, mert ugyanannyiért vagy kicsivel többért (repjegy) sokkal jobb minőséget, élményeket kap az ember.

Mutherék voltak Olaszországban, ott érzésre a vendéglátás minimum 30-40%-al olcsóbb, italokkal sem húznak le az étteremben. A boltban meg jobb minőséget kapni, olcsóbban. :(

Drága vendéglátás itthon

#1512780 Spade Előzmény: #1512764

jólvan bameg, csak a konkrét árakkal lehet mit kezdeni az összehasonlíításnál különösen szállásnál, érzetekkel meg híresztelésekkell nem