A pletykák szerint Jeff Bezos a Liverpoolhoz igazol... nem tudom, szóltak-e neki, de a játékosokat nem lehet lecserélni olcsóbb robotokra.. XD
psziché. Az Argentínoknak az lett volna a taktikájuk, hogy kihúzzák döntetlennel. Kisebb -nagyobb durvaságokkal meg megpróbálják a spanyolokat megfaragni és mivel a bíró majd elnéz mindent az argentínoknak, hátha ki is idegelnek néhány spanyolt.
Viszont a hülye Emiliano kiállíttatta magát - hozzáteszem Paredes-t is simán kiállíthatták volna már korábban is- és a spanyolok betaláltak.
Ezzel borult a taktika és utána minden mindegy alapon rohamoztak előre. A spanyolok meg mivel vezettek és emberfölénybe is kerültek, arra vártak , hogy védekeznek és ha megszerzik a labdát, akkor egy gyors ellentámadással kivégzik az argentínokat. Ami majdnem be is következett. Hogy hol állítja meg a VAR a játékot meg milyen képet tesz elénk, amit bárhogy el tudnak csalni, de meg tudják magyarázni, hogy így történt, nos így persze, hogy a kiugró játékos lábujja megint belógónak minősült.
Illetve ilyen esetben azért védekezni könnyebb, az angolok is ezt próbálták meg az argentínok ellen, csak ők ráfagytak a végén. (Meg a magyarok is az írek ellen). Egyszerűen vezetsz és mivel 100-ból 80-szor csak védekezéssel meg tudod tartani az eredményt, míg ha folytatod a támadásokat, akkor meg ha rúgsz még egy gólt, az semmivel nem ér többet, mint az egy gólos győzelem, de támadva mondjuk csak 65-70-szer tudod megtartani a számodra kedvező eredményt, ezért a vezető csapat automatikusan védekezésre áll be.
Emiatt tudták az argentínok beszorítani a legvégén a spanyolokat. Nem igaz, hogy az argentínok ne tudtak volna korábban is el-eljutni a spanyol kapuig, csak ha támadtak volna 0-0-nál, akkor valószínűleg a 80. percben már 0-2 lett volna az eredmény. Azt lehetett látni, hogy ez az argentín védelem nem valami stabil. 2-2 gólokat kapott olyan csapatoktól, mint a zöld foki szigetek, vagy Egyiptom például. És Egyiptomtól csak azért nem többet, mert ott is csalt a bíró nekik. Egy nyílt küzdelem a spanyol csapat ellen öngyilkos lett volna. De a végén már nem volt veszíteni valójuk.
Viszont a legvégén rendkívül primitív módon viselkedtek, mind a verekedés provokálása, mind a hátat fordítás a győztesnek az ünnepség alatt- mind az egész VB-n rájuk jellemző sunyi agresszivitás nekem borzasztó visszatetsző volt. És így viselkedtek már az előző vb-n is, elég emlékezni csak a kapus díjátadó ünnepségre. Holott csapatkapitányuk Messi és Scaloni is amúgy végtelenül intelligens embereknek tűnnek. Szomorú utóíze ez ennek a VB-nek.
megrakták előtte a tippmixen a 9+ gólt és gyorsan elosztották, hogy akkor kinek mennyi fog járni...
Én azt nem értem, hogy ha szarok, akkor hogy-hogy mégis be tudják szorítani az ellenfelet abban a pillanatban, amikor hátrányban vannak?
Sőt, még emberhátrányban is ki tudtak alakítani gólhelyzetet.
Érdekes ..
"rejtély hogy miért kapaszkodtak össze.. a meccs végén én is elgondolkodtam, hogy miért csinálják?"
Lehet mind egy országból valók, és megbeszélték a hazai híreket :))
én meg sem néztem az angol franciát. Nem volt futball értéke. 10 gól volt, mert egyik csapat sem vette komolyan kb.
Kvázi, mint amikor a grundon már focizunk 1,5 órája és az utolsó erőket bevetik az emberek a támadáshoz, de védekezni már nem ér vissza a társaság nagy része, csak aki nagyon lelkiismeretes, vagy aki épp fel sem ért a támadással és akkor persze a támadások nagy részéből gól lesz.
A végén , mikor már mindenki fáradt, akkor valaki benyögi, hogy aki a következőt rúgja, az szerzi a nyertes gólt.
Ez is érdekes jelenet volt, Saka amikor a harmadikat lőtte a kézjelére felkaptam egy picit a fejem...
Amikor hasonlót mutatott egy bíró, akkor a fél világ lázongott, hogy fehér hatalom jelét használta..
Ha az fehér hatalom jele, akkor ez a fekete hatalom jele lenne? én a korrektség jegyében tuti vizsgálnám, mert nem sok ember mutatja a hármat ilyen nyomorékul.. ez tuti üzenet értékű :P :)))
https://index.hu/sport/futball/2026/vb/2026/07/19/...

https://444.hu/2026/06/15/a-feher-felsobbrenduseg-...

rejtély hogy miért kapaszkodtak össze.. a meccs végén én is elgondolkodtam, hogy miért csinálják? mindegy is, legalább most nem osztogattak tockosokat, mint az angol-argentinon.. első gondolatom, tuti fogadtak a meccsre oszt a nyereményt osztják szét :P tudom, gonosz :))
jó meccs volt, 10 gól összesen.. első félidőben franciák azt se tudták hol vannak, másodikban úgy indítottak, mintha kaptak volna egy hívást a félidőben, hogy ha nyernek, akkor extra bónuszban részesülnek.. egy picit éhesnek tűntek, mbappé is felébredt, de az angolokat nem sikerült beérni..
https://24.hu/sport/foci/2026/07/19/foci-vb-2026-a...

az nem ilyen egyszerű. Aki már játszott egy felnőtt válogatottban tét meccsen, az már nem játszhat másik válogatottban alapszabály szerint.
Tehát Yamal már nem fogja tudni erősíteni a marokkói válogatottat.
Ezért volt fontos és végleges amikor a magyar gyökerekkel rendelkező svéd Gyökeres vagy az ír Szmodics, amikor ők pályára léptek a válogatottjukban, onnantól nem lehetnek magya válogatottak.
Kvázi azok kerülnek így az afrikai válogatottakba, akiknek esélyük sincs bekerülni a magasabb szintet képviselő válogatottakba (sok ilyen brazil/francia játszik más országokban, említhetjük akár a magyar válogatott Nego-t, vagy Callum Styles-t.)
Azért
ázsiához tartozik az egész arab félsziget aztán az iszlám meg a területek miatt töröko irán paki india egész vietnámig és kína. Bármelyik bármikor megszaladhat.
Afrika pedig már ott van a topon hiszen francia,holland,belga lassan az angol is már sokkal inkább afrikai mint eu Ők az afrika 1 csapat a marokko egyiptom stb meg az afrika 2.
Az arabok afrikához tartoznak hiszen az iszlámot leterjesztették egész az egyenlítőig ök uralják afrikát, gazdaságilag meg a kínaiak.
Gondolom úgy érti, hogy egyre több kettős állampolgár képviseli az afrikai országokat.. akik most még európai színekben játszanak, lehet majd a jövőben afrikai színekben fognak...
Pl a spanyoloknál a Yamal gyereknek is 3 állampolgársága van (spanyol, guineai és marokkói), lehet most még spanyol színekbe focizik, oszt 4-8 év múlva marokkói.. a francia Dembele is 2 állampolgár (francia, mauritán)..
Hogy érted azt, hogy Afrika vagy Ázsia feljött fociban?
Az az Ázsia , akit évtizedek óta csak Japán képvisel maximum a legjobb 16 között? Az, hogy a csoportmeccseken ezek a csapatok érnek el meglepő eredményeket az sokkal inkább a formaidőzítésnek és a nagy csapatok motiváció hiányának köszönhető ezen szakasz során.
Mikor egy komoly válogatott tudja, hogy elég egy meccsen nyernie, akkor nem feltétlenül akar akár sérülést kockáztatva nyerni egy Katar vagy Szaud Arábia ellen. És nagy szakmai kihívásként sem élik meg ezen csapatok ellen a játétkot.
Afrika: kb 1994 óta azt várja a FIFA és a nemzetközi média, hogy legalább egy afrikai csapat durrantson már valami nagyot és akkor lehet verni a mellett attól, hogy igenis az afrikai csapatokat nem lehet lenézni, tudnak ők nemcsak futni, de koncentrálni és képesek a taktikai elemek tartására is.
Most ne nézzük azt, hogy Dél Afrika a saját rendezésű VB-jén be lett csalva azt hiszem a 4 közé. Azon kívül talán egy vagy max kétszer voltak afrikai csapatok a 8 között. Itt Afrika alatt fekete Afrikát értem, az Észak Afrikai csapatok azok arab csapatok és mind földrajzilag mind kultúrálisan közelebb állnak Európához. De onnan is csak Marokkó tudott valami meglepő jó eredményt elérni.
Egyiptom egyszeri kijutása és első komolyabb csapattól való kiesése a 16 között az nem egy komoly teljesítmény. Egy szerencsésebb sorsolással ez még a magyaroknak is bőven sikerülhetett volna.
Én nemtom, h ki fog nyerni mert az fog dönteni h ki a szerencsésebb a helyzet-kihasználásban, vagy a bírói döntéseknél és persze az erőnlétben.
De én az argiknak drukkolok elsősorben azért, mert ott játszik az egyetlen történelmi mércével is világklasszis, Messi és megérdemli, Az eu foci meg sajnos nem érdemli meg, se az egész amerikai földrésszel, afrikával,ázsiával szemben akik nagyon feljöttek az utóbbi időben. Az eu ahogy lemaradt mint a szar az ipari gyártásban pl még a merdzso is vagy a VW-t szinte felszántják (állitolag még a győri audi is bezár), úgy vesztette el hegemoniáját a fociban is az eu. Csak nézzük meg, az eu foci nemzetek szinte színfekete/arab sorait (persze ez legkevésbvé mondható el a spanycsikról, de klub szinten már ők is nagyhálóval merítenek.És még kína be se lépett a ringbe.Egyszóval most nagyon úgy látszik, a foci jövője már nem az eu-ban van,ahogy persze más sem, sztem, de jó drukkolást
Ezeket a vb meccseket már nagyon nem érzem, szerintem bármelyik eldőlhet erre is meg arra is.
Erre példa a tegnapi Argentín-Angol, ahol rendes játékidőben 1-1-et tippeltem és a végén 10 percig jó is volt :-)
Győrnél mexikói edző elég kultúridegennek tűnik.
Arra meg, hogy egyből sikerül nekik nem továbbjutni fogadtam volna.
A magyar bajnok Győri ETO kiesett egy izlandi bajnoktól a BL első körében. Most kapaszkodhatnak a konferencia ligás szereplésért.
Ezért tényleg megérte elvenni a Fraditól a bajnokságot...
Nem értem, hogy egy mexikói edző nagy múlt nélkül mit keres Győrben, ennél azért közelebbről is találtak volna bárkit.
És azt is értem, hogy az egész magyar focira szűk esztendők várnak a TISZA kormány beköszöntésével és a Fradi sem biztos, hogy bármilyen eredményt el fog tudni érni nemzetközi szinteken ezentúl.
Igen , nem értek azzal egyet, hogy számolatlanul öntötték a fociba a pénzt az elmúlt 16 évben. És azzal sem, hogy az egész magyar bajnokságot feltöltötték külföldiekkel, az olyan tradicionálisan magyar játékosokat kinevelő csapatok, mint a Fradi vagy a Debrecen is szinte csak külföldiekre építettek. Szóval szomorú, de valószínűleg , mivel az eddigi bőséget a "profi" magyar labdarúgásért felelős szakemberek eltékozolták és a bőség most szűkösségre fog váltani, valószínű, hogy focink ismét a 2000-es évek elejének színvonalára fog esni. A Fradi sem fog innentől fogva zsinórban nemzetközi kupákban szerepelni , a többiek meg eddig sem tudtak ott szerepelni. Marad majd a gyenge teljesítmény, az egyre csökkenő nézőszám, csökkenő színvonal, csökkenő anyagi lehetőségek 22-es csapdája.
A gyerekek majd még ennyire sem fognak focizni, majd mennek plazaba, meg gyorsétterembe és ha megbetegszenek idejekorán, akkor ott lesznek majd a megígért (de amúgy nyilván soha meg nem valósuló) egészségügyi intézményrendszerek meg a csökkenő várható élettartam.
Merünk ismét kicsik lenni, aztán szép lassan elfogyunk, az utolsók meg majd elkülönített táborokból figyelhetik az elsivatagosodó Magyarországon magukat szinte otthon érző népségek leledzését/romoblását...
Megindult egy folyamat- ha nem is manapság, hanem már legalább 120 éve- de most aztán igazán lendületbe fogunk jönni a lejtőn...