Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

Menekülnek

#1511425 matgab Előzmény: #1511421

Én ezt el sem tudom képzelni, hogy ennyire különböző komplex tevékenységet végző cégcsoportot , amit ennyire rövid idő alatt tákoltak össze, azt hogyan lehet hatékonyan működtetni. Vagy bárhogyan működtetni. Még akkor is ha egy jól struktúrált vállalat lenne, amiben önálló diviziók vannak ott is mire integrálják a folyamatokat, kontrollokat, a pénzügyi adatszolgáltatásokat az operatív döntési ügyeket stb stb. Arról nem is szólva, hogy ezek (védelmi és telekommunikációs meg az űripar) a szektorok mindnek önálló és bonyolult szabályozási környezetben, ráadásul minden országban ez a szabályozási környezet más és más.

És még az is más lenne, ha lenne egy külföldi anyavállalat, ami ilyen esetben egy terjeszkedő magyar vállalatot tudna támogatni a maga HQ-jával és évtizedek alatt megszerzett tapasztalatával, de ilyen nincs. Az, hogy ez innen van iránytva -azért Magyarországon nem sok vállalatnak van nemzetközi irányítási tapsztalata, emiatt kevés is az ilyen szakember- az meg külön nehézséget okoz.

És nyilván amíg kap hitelt korlátlanul addig sok problémát el lehet fedni, ki lehet nőni, ki lehet kupálni a dolgokat főleg ha nem is hiteleket, hanem állami megrendelésekkel tömik ki, de ha ez eltűnik , akkor könnyen kiderül, hogy van-e ruha a királyon.

Menekülnek

#1511421 Ddavid Előzmény: #1511418

+ Ha piaci alapon kellene megélniük az nem menne, mert process és struktúra szinten egy gányolt katyvasz az egész ami nem hatékony :\

Menekülnek

#1511418 matgab Előzmény: #1511344

Kemény vagy...
Én elég régóta tőzsdén vagyok.

Nekem az a meglátásom, hogy nagyon csábító egy olyan papírba belevásárolni, ami sokat esett, de általában nem éri meg. Vagy vegyen az ember olyan papírokat , amik mennek felfelé a világba, vagy az olyan papírik jók, amik korábban nagyon sokat értek, aztán nagyot zuhantak, stabil alapot találtak alul elég sokáig egy lapos tányért formáz a grafikon, ami elkezd szépen lassan felfelé görbülni.

És főleg nem szokott jó ómen lenni olyan papírokba fektetni a pénzt ahol a nagy esés fundamentumokkal is alá van támasztva. Márpedig a 4IG-nél ez az esés egyelőre igen komoly fundákkal van megtámogatva.
Ráadásul mint a magyar papírok többségénél itt is a belső infokkal rendelkező tulajdonosi -management kör igen erősen profitál a nem nyilvános infok megjátszásával (Lásd anno a T-sys felvásárlási kísérlete,vagy annak meghiúsulása előtti árfolyam mozgások).

Amire még rájön az a faktor, hogy Gellértünk mindig falig tolja a talicskát és ez egy külső gazdasági helyzet romlása esetén könnyen meg tudja borítani a cégcsoportot. (CSD- vagy mi volt az általa menedzselt cég neve a 2008-as válság előtt?). Ezzel a mentalitással persze azt éri el, hogy ha nyer, akkor Gellért a fő nyertes, ha bukik , akkor a hitelezők bukják el a pénzüket.

Nyilván most a too big to fail üzemméretet próbálták itt közép európában elérni, de sztem ezt még egyáltalán nem érték fel, még könnyen szétszedhető darabjaira a cégcsoport egy esetleges kudarc esetén.

Menekülnek

#1511417 Koffein Előzmény: #1511416

én se piszkálom, csak figyelem, tanulmányozom.. azért durva, hogy pár perc alatt 1600ra esett, pánikolnak a 4ig fanok..

Menekülnek

#1511416 Ddavid Előzmény: #1511415

Ilyen politikai trágyákat nem piszkálok. OTT1-el is megszívtam, utána megfogadtam többet rájuk sem nézek, mert ez speka és széljárás változásával beomlanak oyan gyorsna mint ahogy felemelkedtek. :\

Menekülnek

#1511415 Koffein Előzmény: #1511404

ááúúúúú -13,66%... ha rá lennék izgulva, itt tennék egy kezdő tétet 1700 magasságában, innen lefele 1400, majd 1000...

Menekülnek

#1511364 Koffein Előzmény: #1511344

Lehet ez korai lépés volt. Még csak most alakult a kormány, egy huszárvágással leválaszthatnak róla cégrészeket, amit a piac nem feltétlenül szeret..

Menekülnek

#1511344 speka Előzmény: #1511258

Nem volt beton de bízom, hogy innét fordul. Ma a feleségem pénzét is betettem és 2000 alatt 2000db, csak a rímek kedvéért. Azt ígértem neki, hogy az adót majd én fizetem.

Távközlési szuperholdingot hoznak létre - Többségi tulajdont szerezhet a 4iG az Antenna Hungáriában

#1511273 matgab Előzmény: #876914

ez a poszt azért elég jól öregedett.

Ha én, mint államháztartáson kívüli ember számára ismert volt a módszer, akkor nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy erről az aktuális hatóságok nem tudtak. Ha meg tudtak és nem tettek semmit, akkor nem olyan nehéz megállapítani, hogy ez kinek volt a felelőssége.

Menekülnek

#1510725 prfecó Előzmény: #1510691

félév alatt megfelelezödött az árfolyam. Ez nem fog ismét 5xxx árfolyamot elérni bármilyen választási eredmény lesz.

Menekülnek

#1510707 matgab Előzmény: #1510691

Ez azért eléggé risk on approach...

Ha nyer a Tisza, akkor a 4IG-nek simán az árfolyama mehet vissza oda ahonnan indult 2017-2018-ban.

Ha meg nyer a Fidesz, akkor meg nyilván lesz egy gyors felpatt, de ha utána az EU közbelép "el volt csalva a választás" felkiálltással, akkor megintcsak nehéz helyzetbe kerülhet a cég.

Menekülnek

#1510694 Spade Előzmény: #1510692

Igen, ha mp nyer akkor ö a 4ig-n bukja el a pénzét te meg majd a megtakarítások megadóztatásán amiből a kapitány majd megszerezheti magának MOL-t. Majdnem mind1. Egyébként nem is értem h egy tőzsdei szájton hogy a picsába merülhet fel egyáltalán a tiszára szavazás ???

Menekülnek

#1510691 speka Előzmény: #1510614

Ma betoltam az összes tartalékom. Komoly bukóban vagyok, de minden hónapban a fizumból is fogok betenni.1 évig építem a befektetést. Nem nézem az árfolyamot. 1 év lemondás.

Menekülnek

#1510614 matgab Előzmény: #1510611

A csúcson azért rohadtul túl volt árazva, egy hisztéria volt.

Most meg árazza a piac egyre jobban a választási bizonytalanságot.

Mi lesz ezzel a céggel , ha a Tisza nyer és kifarolnak mögüle?
Mi lesz a gigasztikus hitelekkel, főleg, ha az infláció elszabadul és emelkedni kezdenek a kamatok vagy ha a HUF árfolyama felugrik 500-ig??

Régen is azt írtam, hogy Jászai Gellért korábbi SCD birodalmára is igaz volt, hogy hihetetlen nagyot nőtt , mindent hitelekből finanszírozott és mikor jött a 2009-es hitelválság, akkor tönkrement a cégcsoport. Persze mivel nem Jászai pénze volt benne, nem a saját hanem a hitelezők pénzét bukta el.

Most egy még sokkal nagyobb vállalat birodalmat épített fel, amit segített az erős állami politikai hátszél is erősen.

Viszont ha a Tisza nyer, akkor itt hirtelen szélcsend vagy inkább erős ellenszél lesz. Másrészt a balliberális globalisták soha nem létrehozni , dolgozni , alkotni szerettek és nem ebből a "munkából" gazdagodtak meg, hanem a meglévő vagyonokat szerették zabrálni.

Itt ez a cég, nehéz helyzetbe fog kerülni, ellenőrzik vele a kommunikációs csatornák nagy részét, még magát a választási rendszert is üzemeltetik.

Nagyon csodálkoznék ha nem az lenne erre a globalisták reakciója, hogy ezt a céget fel kell darabolni, ki kell vonni az állami biztosítékokat mögüle, az űriparra meg a védelmi iparra amúgy is felesleges állami pénzeket költeni...

Tehát ha ez így lenne, akkor a 4IG nagyon nehéz helyzetbe kerülhetne és visszaesne egy egykori Freesoft kategóriába kb.

Verseny nulla

#1509656 Koffein Előzmény: #1505082

Lefog járni az előfizetés, 8990 ft-ról ugrana 12990 ft-ra, ha nem újítok.. mondom wtf?? felhívom az onet, még fél évig 8990, júliustól 10990 ft, ez átlag 9990 ft-ra jön ki, ha az egy évet nézem...

Számolok egy Telekomot 9890 ft ugyanaz a szolgáltatás egy évig...

Csoportos beszedés

#1509025 Koffein

Az azért vicc, hogy már többedik hete csoportos beszedési hibájuk van s nem tudják beszedni a zsét az ügyfelektől... :))