Az iráni kisembert sajnálom:
Találgatásnak érzem.
Ha egy hónapra vannak az atombombától, akkor mi van? Mi van azzal, hogy terrorszervezeteket pénzel, hogy destabilizálja a fejlett, szabad világot? Vagy hogy az oroszokat látja el drónokkal? és még lehetne sorolni..
Milyen jó dolog is az, ha van egy klinikai szakpszichológus a családban.
Ilyen fasza helyzetelemzések születnek és az ember zokog:
Most jött szembe velem, Friedrich Merz is 70 éves. Meg nem mondtam volna, kb 60-65re tenném első blikkre.
Gyakorlatilag az USA egyértelmű, hogy a kínai háborúra, vagy annak megakadályozására készül.
Kína ugye egyre inkább szorongatja Taivant. 2027-2030 között biztos el is foglalná, legalább biztos, hogy kirobbanna egy konfliktus, ami azzal járna valszeg, hogy az USA előbb utóbb kiszorul a Dél kelet ázsiai térségből.
Ehhez megelőző csapásként az USA megpróbálja a kínaiakat elvágni az olaj készletüktől. Ugyanis hiába van 2 milliós hadserege Kínának, ha nem jut olajhoz, akkor a hadsereg nem bírja a hosszú távú háborút gazdasági összeomlás nélkül.
Ezért kaparintották meg magunknak Venezuelát , mint legkönnyebb célpontot az amerikaiak, majd másodiknak Iránt. Mert aki Iránnal a hormuzi szorost felügyeli, az ellenőrzi a közel keleti olajat is .
Ott van még Oroszország, aki el tudná látni Kínát olajjal szükség esetén, erre van az ukrán háború, hogy ha bárm gond lenne, akkor az ukránok semmisítenék meg amcsi fegyverekkel az orosz infrastruktúrát. Vagy ugye egy USA - Kína háború esetén még mindig könnyebb lenne azt az egy vezetéket valahogy ellehetetleníteni.
Igen, valszeg a 70-80 éves elnökök már kevesebb vizet zavarnak, azt teszik amit az adminisztráció akar. Adminisztrációt meg a háttérből tudják irányítani.
Amúgy most azon kívül, hogy az elmúlt kb 12 évben ez a két demens hülye volt a jelölt, előtte nem volt jellemző ez a 75+ korosztály, mint elnök. Talán a Bush volt még öreg. És az EU-ban sem feltétlenül az öregek domináltak.
Nem ismerem az amerikai választási rendszert, hogy hány körön kell átesniük... ha jól rémlik anno Michael Bloombergnek (bloomberg.com) vagy Howard Schultznak (Starbucks) sem sikerült odaérni valamiért.. mindketten demokrata színbe indultak, de Biden lett a kihívő 2020ban... pedig mindketten jobb bőrben voltak mint biden.. az is lehet a Schifferi deep state kit tart alkalmasnak az adott pillanatban a pozira.. :)
Khmmm .. Nem vagyok teljesen megelégedve ezzel az eszmefuttatással.
Max. csak részigazság, szerintem.
Szerintem nem elég karizmatikusak, közismertek, ezért egy öregebb verzió, akinek megvan a befolyása, karizmája, beszélőkéje simán befuthat..
Most az látszódik, hogy köv választáson jóval fiatalabbak versenyezhetnek.. valószínűleg Newsom és a másik oldalon még nem biztos, de JD és Rubio közt dőlhet el melyikük megy a poziért.
Egyébként arra kérdésre még nem találtam meg a választ, hogy hol és miért véreznek el mondjuk az 50-60 éves jelöltek az elnökválasztáson?
Milyen kvalitásuk nincs meg?
Ha elhúzódik, még a végén az EU ruszki gázt fog vásárolni.. na arra kiváncsi leszek hogy fogják keretezni a népnek, na meg főleg Zelinek..
A spanyolok mindig is legalább annyira a dél-amerikai világ részei voltak, mint Európáé, a legtöbb gazdasági kapcsolatuk arra irányul.
Ezért nem kicsit másképp ketyegnek és szerintem kevésbé is függenek az USA-tól, mint a többi európai ország.
Macron megadta a módját :))
Nagyon állat a hangzás, meg a tengerállatjáró a háttérben.. háborúra hangolás lvl 999..
Sori gyerek meg kikiáltotta a Spanyolokat a nyugati világ vezetőjének :))
https://x.com/AlexanderSoros/status/20285215267655...
ennek a dupla fenekű böröndnek van egy izreali és olajalapú arab zárja is
Ez számomra egyenlőre semlegességet jelent.