főleg telefonokba tolják a chipeket, az almával volt valami per jó pár éve.. diverzifikálni akarnak, úgy látszik ők sem akarnak kimaradni az AI-ból, meg a robotika őrületből...
főleg telefonokba tolják a chipeket, az almával volt valami per jó pár éve.. diverzifikálni akarnak, úgy látszik ők sem akarnak kimaradni az AI-ból, meg a robotika őrületből...
de rég volt ilyen részvényem (Qcom), talán még 70 dollárért vettem és biztos veszteséggel szabadultam meg tőle.
Akkoriában mindenféle perekkel küzdött és a franc se gondolta, hogy így kinövi magát.
+18% is volt, most laza 14% arra a hírre, hogy AI chippel jönnek ki... húzza magával ARM-ot is +7%...
A spekik ki is szerettek belőle...
Ha az 50 napos ha nem tartja meg, akkor 200 napos körül egy mini pakkal érdemes lehet rápróbálni.. ha megtartja, akkor réstöltésre spekizve, oszt ha jön jó hír, bármi, irány észak, ha nem, akkor talajt foghat 20 alatt...
Aszondja a szaki, ha Larry Alison és/vagy Steve Ballmer elkezd eladni, az egy jelzés lesz a piacon, hogy el kell adni...
most leginkább Upstartom van, meg Klarnám meg SBSW-m.
Sajnos oda is b@sztak ezzel a Tricolor meg First Brand csődökkel ennek a non banking finanszírozási iparágnak, most ezek lettek a csótányok... :-(
most leginkább Upstartom van, meg Klarnám meg SBSW-m.
Sajnos oda is b@sztak ezzel a Tricolor meg First Brand csődökkel ennek a non banking finanszírozási iparágnak, most ezek lettek a csótányok... :-(
Ezeket nem full tőkével kell megtolni, én ezer dodóval szoktam kezdeni és építem fel a pozimat..
TTWO az jól elment, sokat várnak a GTA-tól :)
Nem merek belevenni ezekbe, ellenben a TTWO szépen trenddel, ha kijön a game és a mikro tranzakciókat jól méretezik akkor 10 évig fejős tehén...
Lesz még lehetőség... Trump Xi duó csinál egy kis forgalmat...
A hírek szerint 31-én találkoznak, még 2 hét... úgy gondolom, hogy lesznek jó beszállók, határozd meg, hogy hol vennél, figyeld, állíts be figyelőt, majd ha eljön az idő lépj és hosszabb távon meglesz a dupla tripla... akkor lesz szopó, ha csak taktikából lengették be, hogy kínával szembe jobb pozit fogjanak, majd elengedik a kezüket... remélem nem így lesz és a hosszú távú stratégiai szempontot fogják szem előtt tartani...
Azt sajnálom, hogy EU ilyen pozikat nem tervez felvenni..a végén lesz két nagy Kína, USA, és az EU eldöntheti kitől mit vesz csillagászati áron, s majd rácsodálkozik x+1-ik alkalommal is, hogy miért versenyképtelen...
persze , hogy nem vettem ilyen USAR UAMY meg hasonló cágeket...
JPMorgan Chase announces a "$1.5 trillion plan": Focusing on four key areas and 27 niche tracks
Additionally, it is noteworthy that JPMorgan Chase, the largest bank by assets in the United States, announced on Monday that it will provide up to $1.5 trillion in financing facilities and project support for critical industries such as rare earths, robotics, nuclear energy, and AI in the United States over the next ten years.
Investments will precisely cover multiple niche tracks across four major areas, including:

Supply Chain and Advanced Manufacturing: Functionality-enhanced materials, microchip packaging and testing materials and processes, extraction and refinement of critical industrial minerals, key chemical raw materials required for pharmaceuticals, advanced manufacturing (automation, networking), critical industrial real estate such as data centers/logistics hubs, shipbuilding, and AI-driven automated mobile robots;
Defense and Aerospace: Military command and management systems, key components of advanced defense systems, spacecraft, rocket and launch technology, drones and unmanned combat systems, hypersonic and advanced ammunition systems, 6G, encrypted communication technology, and decentralized network architecture;
Energy Independence and Resilience: Next-generation nuclear power generation, grid disturbance resistance enhancement technology, distributed energy generation systems, advanced battery energy storage technology, high-efficiency solar power technology;
Frontier and Strategic Technologies: Cybersecurity, Quantum Computing, artificial intelligence, edge computing, optical communications, and sensor hardware.
As the capital market should note, this plan is being launched at a critical juncture when the U.S. government is actively investing in key industrial enterprises. From recent moves by Morgan Stanley, JPMorgan Chase, and other institutions, the current main investment theme in the U.S. stock market still revolves around Trump policies and cutting-edge technologies like artificial intelligence. Investors should pay close attention to related concept stocks but be wary of potential speculative risks and make investment decisions cautiously.
https://www.investing.com/news/stock-market-news/o...
már csak QCOM hiányzik a sorból, meg az MU,ha jól rémlik..
matgab végül vettél USAR-t? :)
"Kína friss exportkorlátozásai felfokozták a ritkaföld-szegmens iránti érdeklődést. Az USA Rare Earth árfolyama több mint 18%-ot szárnyalt, a Critical Metals, az Energy Fuels, és az MP Materials is kétszámjegyű növekedést produkált.
Az ázsiai ország lépése kockázatot jelent a technológiai ellátási láncokra nézve, ugyanakkor az amerikai bányászati-feldolgozó kapacitások felpörgetését is ösztönzi.
A JPMorgan országos stratégiai iparágakat célzó programot jelentett be. Tíz év alatt kb. 1,5 ezer milliárd dollár finanszírozást mozgósít, és akár 10 milliárd dollár saját tőkét fektethet be, többek között a kritikus ásványok (ritkaföldfémek) területén."