Azt nem tudom mennyi fegyver van. Úgy emlékszem, hogy a régieket adják, vagy adták az ukiknak, és majd egyszercsak az újak érkeznek...
Tavaly még mintha azon ment volna a vita, hogy kb pár napra (vagy hétre?) van lőszer, ha megtámadnák az eut...
Azt nem tudom mennyi fegyver van. Úgy emlékszem, hogy a régieket adják, vagy adták az ukiknak, és majd egyszercsak az újak érkeznek...
Tavaly még mintha azon ment volna a vita, hogy kb pár napra (vagy hétre?) van lőszer, ha megtámadnák az eut...
Arra próbálok célozni, hogy ha a három évvel ezelőtti felbuzdulás valós volt, akkor most Európa már fel van fegyverezve.
Ha nem volt valós, akkor ez is lehet csupán egy szalmaláng.
Rheinmetall, azóta több mint tízszerezett...
Nem tudom hova fog menni a pénz, de hogy önteni fogják mindenhova, az is biztos...
Én emlékszem 2-3 évvel ezelőtt is volt egy nagy felbuzdulás, nagy szavazás a Bundestagban arról, hogy megháromszorozzák a védelmi kiadásokat.
Talán az orosz agresszió kezdetén.
Azzal mi lett?
Én arra emlékszem, hogy Rhein Metall alkatrészeket találtak utána még orosz fegyverekben is ...
A pf-ben is volt egy cikk, hogy a felbuzdulás szép, de fogalmuk sincs, hogyan kellene ténylegesen nekifogni.
-53% a csúcstól számítva
ránézésére oldalazik, hírre várhat a piac, hogy merre nyomja a gázpedált..
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/01/gyorsit...
Megkértem az AI-t, hogy illusztrálja, hogyan eszik meg a hedge fund menedzserek a Porsche részvényeit, és ezt alkotta XD :D
Faxán kinyitott, lehetőség se volt jól árasítva belemarkolni...
Szép kis exit, a menedzsment és az OTTO tsalád részéről, ők azaz a nagy részvényesek a részvények 73%át birtokolják... ahogy olvasom, azt is javasolják, hogy fogadják el ezt az árat...
Felvásárlási összeg 6,5€ ami 67% -al több mint a tegnapi záróárfolyam... asszem ma lesz egy kis rali...
Úgy néz ki a chart, hogy megvették a jelentést... vagyis még úgy néz ki, ha amcsi nyitás után is zöld, akkor a nehezén túl lehet...
"Bundeskanzler Olaf Scholz (SPD)
dazu sei aber klar – »nämlich, dass mögliche falsche
Managemententscheidungen aus der Vergangenheit nicht zulasten der
Arbeitnehmerinnen und Arbeitnehmer gehen dürfen«. Es gehe darum,
Arbeitsplätze zu erhalten und zu sichern."
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/volkswa...
Scholz aszondja, hogy a munkavállalók nem hibásak, a menedzsment múltbeli hibás döntései miatt... jaaaa most már a vezetés a hibás és nem az elbaszott uniós döntések a 2035-ös szabályozás miatt? minden világos, mint a borsodi világos...
Mindenesetre a chart oldalazást mutat a negatív hírekre, holnap jelent, valószínűleg nagyon szar számok jöhetnek... szerintem, ha nem ütik le 90 alá akkor az pozitív jelzés is lehet... kíváncsi leszek, hogy mi lesz a forgatókönyv...
"A Handelsblatt által ismertetett lehetséges költségcsökkentő lépések között szerepel a felsővezetői prémiumok korlátozása, a dolgozói jubileumi juttatások csökkentése, valamint egyes németországi gyártóüzemek esetleges bezárásának vizsgálata is."
hasít https://www.portfolio.hu/bank/20241023/ujra-nyeres...
és zsebre teszik a hasznot