:)))
Rubio:
Röviden belenézve úgy látom olyan, mint egy akciófilm, mindig a végén jön a jelenet a tömény izgalommal.
Érdemes, tanulságos, ajánlom Macron talit elsőre, utána Zeli.. 2 együtt tömény 2 óra szórakozás :)
Ez most sok lesz nekem, talán majd a következő napokban belefér:-)
A felvételt nézve Zeli metakommunikációja elég zavaros... fáradt, kimerültnek tűnik, vagy valami szer hatása alatt lenne... nem tom, csak feltételezem, az alkeszok szoktak így kommunikálni az arcukkal, kezükkel, miközben mások dumálnak.. küzd rendesen a démonaival... sok érzelem van benne, érthető is a múlt miatt, de felkészíthették volna rendesen, tűrjön, kedvesen, poénokkal, ahogy Macron tette, eleinte még megvolt a hangulat 37 perc körül jött valami gondolat Zelinél, küzdött a gondolataival, démonaival, egyre jobban kezdte felszívni magát, 39 percnél jött az a pont, hogy elkezd oktatni, fact checkelni JD-t, amikor egy szinttel alattival elkezd vitatkozni, neki Donival van dolga nem JD-vel... lehet azt hitte, hogy kamalával beszél? s Doni hagyja, ahogy bidé hagyta ledominálni kamalát? fene tudja... 42percnél elzárkózás a világtól, arckifejezés, mint egy sebzett vad, 42:41nél azt mondja "szuká", azaz kurva, 43 végig méri Doni, levágta a helyzetet, várja a belépőt, 43:10 belép s megmutatja hol a helye, mint egy kemény apa.. megkövetem magam, trámpli nem így tervezte, de az egója nem hagyhatta, hogy egy alsóbb rendű, azaz aki a segítségükre van utalva, kezdje oktatni emberét... alsóbb rendűt, meg egy birodalom vezető szemszőgéből értem...
Szóval a k média megvezetett.. :-/
Kerestem tegnap a teljes műsort és csak a 10perces anyagot találtam, s azt is kommunikálták, hogy gyorsan véget ért..
itt az 50perces beszélgetés:
Ez mondjuk egy egész más nézőpont. Kicsit talán optimistább:
https://index.hu/kulfold/2025/03/01/torok-gabor-do...
A valóság több síkon zajlik, mindezek csupán modellek.
Nagyon meggyőző. És nagyon riasztó, hogy kik kerülnek hatalomra és hogyan gondolkodnak rólunk.
A pszichológiai dinamika szerintem ugyanaz volt, mint itt is, fordított szerepekkel:
jó kis elemzés.. aszondják nem volt felkészítve rendesen Z, hogy letudja reagálni Doni viselkedését...
Az közben számomra kiderült, hogy azért vették az egészet premier plánban, hogy a másik oldali média utólag ne tudja eltorzítani és félrekommunikálni, hogy mi is történt.
Ahogy én láttam Zelenszkij ott borult meg, ahol Trump a szemébe kezdte dícsérni Putint, vagy háromszor, ott egy ponton Zelenszkij szeme fennakadt, mint akinek rohama van, elborult az agya a dühtől.
én is azt látom, hogy a németeket is sokkolta, hogy Z-t kidobta trámpli..
elvileg le volt tárgyalva, a héten olvastam olyan cikket, hogy a részletekbe az ukik beleegyeztek...
az is lehet, így akarják Z-t megbuktatni, önként megy, vagy rásegítenek másként... ahogy nézem usában eléggé megy a hecc kampány...
nem tudom mennyire igaz: TRUMP MULLS ENDING ALL ONGOING MILITARY AID TO UKRAINE: WAPO
ha ez true, és meg is lépi a narancs király, akkor nagy szarban lesznek az ukik...
Ez szerintem egy jó leírás.
https://www.portfolio.hu/global/20250228/most-kove...
Vance kapcsán ma mintha már lett volna egy cikk a pf-en, miszerint már 100.000 ember vesztette el miatt a munkáját és többen el akarják tenni láb alól.
Khmmm
Hát ha bárki odamegy valahová azzal a felkiáltással, hogy ő most aláír, akkor ott már a diplomácia oldaláról minden le lett beszélve.
Ha ez még a tárgyalási fázis lenne, akkor mindkét oldalnak lenne jelen több segítője, ha az aláíró egyedül van, akkor a tárgyalási fázison már túljuthattak.
Ez így egy súlyos diplomáciai baki és a média szerepe is számomra jelenleg kérdéses.
Az összes német portálon is ez megy, még a cseh benzol-vonat robbanást is elmosta.
Elvileg Trump szakította meg a tárgyalást, már ha igaz a sajtóban olvasható pletyka..
Ez csak formális jópofizás lett volna, ezután jött volna a tárgyalás, majd ezt követően egy újabb sajtótájékoztatás.
Most őszintén,
Nem tudom megítélni, milyen ember Zelenszkij, azt meg, hogy milyen elnök végképp nem.
De ha akárkit így sarokba szorítanak kétfelől is egy tárgyaláson, az szerintem nem fog aláírni semmit.
Az is furcsa nekem, hogy egy ilyen megbeszélés ilyen nyíltan rögzítésre és közzétételre kerül.
Annak idején Kissinger megbeszélései szerintem nem a nyílt színen zajlottak.
Igen, én is úgy láttam erőből akarja lenyomni.
Ezt nem tudom, hogy fogják tudni visszahozni. Pedig a főni bejelentette, hogy ilyen a béke https://www.tiktok.com/@viktor_a_tiktokon/video/74... :))
Trump úgy látom minden helyzetet üzletemberként próbál kezelni, nem politikusként.
Elsőre ez bizonyos szemszögből lehet, hogy jól mutat, de összességében nem vagyok biztos benne, hogy előre lehet-e így mozdítani a dolgokat.
Trámp és Zeli összeveszett... őrült egy világban élünk :)
https://www.portfolio.hu/global/20250228/kiabalass...