Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Oatly

#1503444 Koffein

Érdekességképpen, növényi alapú italok a német Edekában.

A többi boltban is hasonló, Oatly alig fogy, saját márkás, 2€ alattiakat viszik leginkább..

Ezért sem tud az Oatly árfolyama fordulni, mert nem nagyon tud árat emelni, ha tudna, akkor nagyobb lenne a nyeresége...

Kép

Google

#1503412 Koffein

Ez azé még fájni fog... és ha trámpon múlik szét is szedik őket, ha már annyira kedvesek voltak hozzá...

"A Chrome webböngésző eladására kényszeríthetik az amerikai hivatalos szervek a Google-t, az igazságügyi minisztérium szerint ugyanis monopolisztikus helyzetbe hozta magát a cég a böngésző piacon. Még augusztusban mondta ki a bíróság, hogy a Google illegális módon monopóliumot alakított ki, és most ugyanennek a bíró elé terjesztené be az igazságügyi minisztérium a böngésző eladását. Az eljárás egyébként akár a Trump-kormányzat alatt is folytatódhat, hiszen még Trump előző elnöksége alatt kezdődött. A híreket követően az Alphabet árfolyama 1 százalékos mínuszba került a zárás utáni kereskedésben."

All in (all)

#1503395 TrendMan

Valójában annyit emelkedtek az indexek all in all, hogy most nem nagyon merek vásárolni seholl.

Trump és a válság .. Csesznek-e dolgozni?

#1503381 TrendMan

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241117/olyan-v...

"Az Egyesült Államok munkaerőpiaca bivalyerős volt az elmúlt időszakban. A következő években azonban egyre komolyabb nehézségekkel kell szembenéznie az országnak. Az ezredforduló óta ugyanis jelentősen nőtt azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik nem dolgoznak és nem is keresnek munkát. Egy friss jelentés szerint 22 év leforgása alatt 29% alatti szintről 35% fölé került a (16 évnél idősebbek körében) a munkaerőpiactól távolmaradók aránya. Rengetegen mentek nyugdíjba, sokan hosszabb ideig járnak iskolába, míg mások egészségügyi problémák miatt nem tudnak dolgozni."

Q3

#1503330 Koffein Előzmény: #1503321

A grafikon elmentésem alapján én 23 decemberében nézegettem. Tipikus, megint elfelejtettem... :)

Ahogy nézem, ha lesz résbetöltés, talán 14-15 körül lehetne egy kezdő lépést tenni..

Q3

#1503186 Fornit Előzmény: #1503164

Ha jól emlékszem Alibabát pont vettél jegyzés után. A faktor célár természetesen akkor is megvolt.

Én meg FB-t ipo napján 2 nap alatt -20%.

Q3

#1503167 Koffein Előzmény: #1503164

Nem vagy egyedül, ezzel én is így vagyok :))

Na mindegy, érdekességképpen: https://about.fb.com/news/2024/11/open-source-ai-a...

"Meta’s open source Llama models are increasingly being used by a broad community of researchers, entrepreneurs, developers and government bodies. We are pleased to confirm that we are also making Llama available to U.S. government agencies, including those that are working on defense and national security applications, and private sector partners supporting their work. We’re partnering with companies including Accenture Federal Services, Amazon Web Services, Anduril, Booz Allen, Databricks, Deloitte, IBM, Leidos, Lockheed Martin, Microsoft, Oracle, Palantir, Scale AI and Snowflake to bring Llama to government agencies."

Amikre szerintem érdemes figyelni: Leidos, Palantir, Snowflake

Q3

#1503164 matgab Előzmény: #1503156

Igen, este pont azon gondolkodtam, hogy ha sehova máshova nem tettem volna be a pénzemet, csak a hiszti részvényekbe jegyzés után (Facebook, Tesla, Alibaba, Paypal, Airbnb, Palantir, Arm, Reddit, Uber, Ferrari) akkor sokkal több pénzem lenne, mint amennyi van.