Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Feri

#1500912 amix


Szerintem hamarosan megszűnik a DK MSZP P összefogás.

Egyrészt ha együtt maradnak, akkor 15% kell 2026ban, az meg most kizárt. Viszont egyedül a DK el tudja érni az 5%ot. Így ők túlélnek, az MSZP -P meg megy a lecsóba.

Másrészt Ferenc nagyon mérgesen beszélt a többi törpe párt vezetőiről. Szerintem most berágott, és minden erejével azon lesz, hogy egyedül maradjon talpon az óellenzékből.

Megint a románok

#1500833 Spade Előzmény: #1500827

'Bukarest mellett vannak egyéb növekedési központok is: Kolozsvár, Temesvár, Brassó, Jászvásár,'

Sztem meg inkább ez a lényeg.

ezek a növekedési központok a történelmi Mo-n alakultak ki ebből a román közreműködés annyi volt h a nagyvárad táblát átírták oradea-ra Kolozsvárt clujra stb. Budapest meg fejnehéz ,hát persze h az amikor trianonnál az ipari részeket elcsatolták,kezdve pozsony,komárom,kassa,ungvár, aztán végig edély Gyanítom a szerző még életében nem hallott trianonról ?.Azt gondolhatta h ooobán adta erdélyi ipari központokat a románoknak. És amúgy mit akart mondani a szerző ? h trianont megszívtuk ? Mert igen megszívtuk, nem kicsit nagyon. És velük mentek a nyersanyag bázisok is. Mo-t az antant egyszerúen agyonbaszta. Ezért mondom h elképesztő semmi történelem tudásuk szemléletük van.

Megint a románok

#1500829 TrendMan Előzmény: #1500827

Pedig én eddig úgy értettem, hogy Debrecenből is regionális központ lesz.

Bár mondjuk, ha Kósa irányítja, akkor inkább leépülést várnék.

Megint a románok

#1500827 Koffein Előzmény: #1500823

Értem én, hogy Mo része volt, de kb 80éve Románia része.

Ez a lényeg:

"Romániában például vannak régiós központok, míg Magyarország erősen fejnehéz: Budapest és környéke az egyedüli központ. Románia máshogy néz ki. Bukarest mellett vannak egyéb növekedési központok is: Kolozsvár, Temesvár, Brassó, Jászvásár, Konstanca a kikötőjével. Ezek 300 ezres lakosú városok, vonzáskörzetekkel akár félmilliósak, ez pedig már Pozsony méretének felel meg. Ez a hét legnagyobb megye a teljes GDP és a növekedés több mint 50%-át adja. Gondoljunk bele: Magyarországon Debrecen a második legnagyobb város nagyjából 200 ezres lakossággal, de ha itt kellene hirtelen 100 mérnök, nehéz lenne megtalálni. Temesváron vagy Kolozsváron ez kevésbé probléma. A nagyvárosok gravitációja nagy hatással van a fejlődésre."

Megint a románok

#1500823 Spade Előzmény: #1500822

már régen akartam mondani h erdély Mo része volt több mint ezer évig magyar és nélmet magas kultürával. Ráadásul nagyon is fejlett részekkel a történelmi M-n is belül. Semmi csodálni való nincs az erdélyi rész fejlettségén. Szal abba kellene hagyni a románozást ily módon, mert az csak történelmi tudatlanság így. sztem. A portfolio egyre hülyébb b+ már nem csak a gazdasághoz nem ért hanem a történelemhez se még a végén a magyart is törni fogja a telexxel együtt. Aki az igazi Romániáról akar írni az menjen a regátba az fullos románia

Könnyen a tepsibe végzed németbe

#1500821 Spade Előzmény: #1500809

Na Varga barnabás esetén a csoda német eü bemutatta mit tud. A legősibb gyógynódot akarták alkalmazni ha Szoboszlai hagyja: A beteg magától feltámad vagy megy a tepsibe.Nagy ívben szartak egy eszméletét vesztett emberre egy EB idején!!. Vajon mit csinálnak ahol és amikor nincs EB? meg nem figyel vagy 100 kamera a helyszinen?

Magyarország megtalálta az új diktátorát

#1500817 Koffein Előzmény: #1500815

Sajnos, sokan vannak, akik meglepődnek, ha nem is most, majd a jövőben.. :)

Magyarország megtalálta az új diktátorát

#1500815 TrendMan Előzmény: #1500813

kb. erre lehetett számítani, nem tudom ki lepődik meg?

A választás előtt, csak úgy, mint a foci EB előtt minden csak színjáték.