ez jó :D
Értjük ám a történelmet, de a siránkozás nem visz előre ;o))
'Bukarest mellett vannak egyéb növekedési központok is: Kolozsvár, Temesvár, Brassó, Jászvásár,'
Sztem meg inkább ez a lényeg.
ezek a növekedési központok a történelmi Mo-n alakultak ki ebből a román közreműködés annyi volt h a nagyvárad táblát átírták oradea-ra Kolozsvárt clujra stb. Budapest meg fejnehéz ,hát persze h az amikor trianonnál az ipari részeket elcsatolták,kezdve pozsony,komárom,kassa,ungvár, aztán végig edély Gyanítom a szerző még életében nem hallott trianonról ?.Azt gondolhatta h ooobán adta erdélyi ipari központokat a románoknak. És amúgy mit akart mondani a szerző ? h trianont megszívtuk ? Mert igen megszívtuk, nem kicsit nagyon. És velük mentek a nyersanyag bázisok is. Mo-t az antant egyszerúen agyonbaszta. Ezért mondom h elképesztő semmi történelem tudásuk szemléletük van.
Pedig én eddig úgy értettem, hogy Debrecenből is regionális központ lesz.
Bár mondjuk, ha Kósa irányítja, akkor inkább leépülést várnék.
Értem én, hogy Mo része volt, de kb 80éve Románia része.
Ez a lényeg:
"Romániában például vannak régiós központok, míg Magyarország erősen fejnehéz: Budapest és környéke az egyedüli központ. Románia máshogy néz ki. Bukarest mellett vannak egyéb növekedési központok is: Kolozsvár, Temesvár, Brassó, Jászvásár, Konstanca a kikötőjével. Ezek 300 ezres lakosú városok, vonzáskörzetekkel akár félmilliósak, ez pedig már Pozsony méretének felel meg. Ez a hét legnagyobb megye a teljes GDP és a növekedés több mint 50%-át adja. Gondoljunk bele: Magyarországon Debrecen a második legnagyobb város nagyjából 200 ezres lakossággal, de ha itt kellene hirtelen 100 mérnök, nehéz lenne megtalálni. Temesváron vagy Kolozsváron ez kevésbé probléma. A nagyvárosok gravitációja nagy hatással van a fejlődésre."
Orbán Viktor örvendezik.
Most olvastam az újságban.
már régen akartam mondani h erdély Mo része volt több mint ezer évig magyar és nélmet magas kultürával. Ráadásul nagyon is fejlett részekkel a történelmi M-n is belül. Semmi csodálni való nincs az erdélyi rész fejlettségén. Szal abba kellene hagyni a románozást ily módon, mert az csak történelmi tudatlanság így. sztem. A portfolio egyre hülyébb b+ már nem csak a gazdasághoz nem ért hanem a történelemhez se még a végén a magyart is törni fogja a telexxel együtt. Aki az igazi Romániáról akar írni az menjen a regátba az fullos románia
Na Varga barnabás esetén a csoda német eü bemutatta mit tud. A legősibb gyógynódot akarták alkalmazni ha Szoboszlai hagyja: A beteg magától feltámad vagy megy a tepsibe.Nagy ívben szartak egy eszméletét vesztett emberre egy EB idején!!. Vajon mit csinálnak ahol és amikor nincs EB? meg nem figyel vagy 100 kamera a helyszinen?
Sajnos, sokan vannak, akik meglepődnek, ha nem is most, majd a jövőben.. :)
kb. erre lehetett számítani, nem tudom ki lepődik meg?
A választás előtt, csak úgy, mint a foci EB előtt minden csak színjáték.
Naaaa, mekkora nagy király vagyok ? Egyébként meg ez teljesen triviálissss
még van remény? s ha van, akkor hová tűnt a skoda? :)
Ez igaz :)
Kérdés, hogy meddig? hagyják kifutni, vagy azt mondják lehet elvinni...