Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

PISA: dől a torony (Ez meg MI?)

#1500778 Spade Előzmény: #1500775

Az a baj h minden még az emberi gondolkodás is adat (észlelés,inger stb) vezérelt. Kivéve h az emberi lélek akármit is jelentsen ez, rá tud csatlakozni valami isteni networkre vagy másik univerzumra vagy valami, ami nem kizárt, de ezt most hagyjuk. Szal az MI semmivel se jár más uton mint az emberi gondolkodás csak az emberi misztikusabb és követhetetlenebb meg kb fogalmunk sincs.rola iogy működik Az MI kapcsán kivétel a kvantum számítógép, de itt is lehet h az emberi agy egy része valami kvantum számítóghép, ez nem idegen az élettől hiszen pl a fotoszintézis kvantum szinten pörög. Egyébként meg jó lenne ha olyanok nyilatkoznának meg MI-ről akik csináltak már valami működőnek értelmezhető MI-t. Mert csúcsszinten ezek a legsúlyosabb titkok

#1500775 TrendMan Előzmény: #1500774

https://www.portfolio.hu/uzlet/20240619/itt-tart-m...

"A mesterséges intelligencia jelenleg még csak mintakövető: adatalapon utánozza az emberi gondolkodást, de intuícióra nem képes. A tisztán adatalapú fejlesztés zsákutca; az emberi gondolkodás sajátosságainak, megkötéseinek a beépítésével lehetne az AI-t továbbfejleszteni – mondták a Szegedi Tudományegyetem kutatói a K&H Bank sajtóútján."

https://telex.hu/techtud/2024/06/19/mesterseges-in...

#1500774 TrendMan Előzmény: #1500770

Hát az én értelmezésem szerint ez egy hihetetlenül kreatív életpálya és fantasztikus felfedezések sora:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur

"Észrevette, hogy ha a borkősav egyik sóját melegíti, akkor az zavarossá válik, erjedni kezd. Ezek a felismerések az erjedés és bomlás felé fordították Pasteur figyelmét. 1857-ben felfedezte a tejsavas erjedés mikrobáit. 1860-ban bebizonyította, hogy az élő szervezetben szerepet játszó molekulák aszimmetrikusak, s a rothadási folyamatokat a levegőből bejutó mikroorganizmusok okozzák. Pasteur ezzel a megállapításával az ősnemzés elméletét is tagadta.

Megállapította, hogy a jól erjedő répalében „gömböcskék”, a „betegben” pedig kis „pálcikák” vannak. (Ez az alapja a mikrobiológiai kutatásainak.) Ezáltal arra a felismerésre jutott, hogy néhány mikroorganizmus az emberekben és az állatokban is nemkívánatos anyagokat és hatásokat hozhat létre. A kórokozó baktérium-elméletről korábban már másoknak is voltak hipotézisei (Girolamo Fracastoro, Friedrich Henle), de Pasteur igazolta számos kísérlettel és szemléltető előadással a teória helyességét. Innen már logikusan adódott a következtetés, hogy az ártalmas baktériumok bejutását kell megakadályozni az emberi szervezetbe. 1862-ben kidolgozott egy módszert a folyékony élelmiszerek tartósítására a bennük található mikroorganizmusok hőkezeléssel való elpusztításával, melyet később róla neveztek el pasztörizációnak. Ehhez a kiindulási pontot az adta, amikor 1864-ben rájött, hogy a sör és a bor bomlási folyamatai megállíthatók 45-65 °C-ra való melegítéssel. Pasteur ezért fontosnak tartotta, hogy az orvosok fertőtlenítő eljárásokat alkalmazzanak. Ennek hatására vezette be ezeket Joseph Lister a sebészeti gyakorlatba."

/szemelvény/

Szerintem a MI a közelében nem járt volna, mert az értelem mellett a folyamat elidegeníthetetlen része volt a törekvés valami felé, ami jobb, mint ami jelenleg (akkor) van.

Enélkül a törekvés nélkül Pasteur sehová nem jutott volna.

PISA: dől a torony

#1500771 Spade Előzmény: #1500770

A kreativitásnak több féle definíciója és megközelítése lehet én azt vettem figyelembe amiben benne van az intuíciö is. Mert ha a mester megkorongozik egy 102. köcsögöt az sztem nem az. még akkor sem ha most nem faszt ábrázol mint az eddigiek, hanem egy nagy dögös cicit És az se az ha a rajz alapján összeszereled az ikea bútort. Persze ha ezt megteszed rajz nélkül az már hajaz valamelyest rá.És ha valaki posztmodern festményen a vászon jobb felső sarkába szarik majd azt fúrógéppel szétcsapatja azt sem.És itt merül fel a kérdés h mégis mi a faszt mérnénk pisa tesztben kreativitásként? Ezért mondom h ez az egész csak fing reszelés. Miközben a kínaiak nem mérik hanem csinálják.

Én tehát a kreativitás/intuiciöröl írtam de mint írtam nem akarok nagyon belemenni és nem akarom tovább rugóztatni. csak egy gondolatsor volt, viszont az MI-t illetőn messzire vezet

#1500770 TrendMan Előzmény: #1500752

Már bocs, de ez egy ordenáré nagy butaság:

"Mert a kreativitás nem más mint ami a tudás hiányát pótolja."

???

Kreativitásnak én valami olyasmit neveznék, amely egy olyan megoldás, ami a kiindulópontból megmutatja az utat a keresett végcél eléréséhez olyan úton és módon, ami rejtett, nem egyből felismerhető (a jelenlegi tudásunk révén).

A kreativitás nem egyenlő a szabad ötleteléssel, kreativitásról akkor beszélhetünk, ha van egy értelmes célunk, ami hirtelen elérhetővé válik (olyan úton-módon, amelyhez eddig is rendelkezésre állt a szükséges információ, de azt nem sikerült megfelelő rendszerbe szervezni, a részek összefüggését felismerni vagy esetleg hirtelen elérhető lesz egy bizonyos információ és ennek segítségével a kreatív egzisztencia felismeri a rendszert magát).

Kanyarban előzünk...

#1500764 Spade Előzmény: #1500760

Te én ezt nem értem ki volt az a netto gazdasági analfabéta (értsd:barom) aki ezt a háztartások netto fogyasztását mint über mérőszámot kitalálta és legalább már fél éve űzi-hajtja sajtoban neten mindenhol? Mégis mit jelent ez a szám? ha monjuk mellette épited az aranyozott fürdőkádú kéródat borostyánkő úszómedencével?. Akkor jól kimérte neked az élet a szart ezzel a csoda alacsony mérőszámmal, mi ?. Vagy mit jelent ha qrva elöl állsz a fogyasztásodban de az eladósodottságod a gdp 140%-n áll ?? Ez a mérőszám egyet jelent h a kiskerben mekkora jövedelmezőség várható, és h ebben a vírusos,embargós,energia hiányos, hábcsis szituban a lakosság nagyon is racionálisan megtakarít/felhalmoz.

Ami viszont tényleg érdekes h Angliában egy átlag lakás 132 milla huf. Ezért Budapesten alig kapsz meg egy lakást és ebben már karogeri piko,nidimülli,baranyi stb. vastag negatív faktora is benne van

#1500754 Spade Előzmény: #1500753

Ha kvantum számítógép van akkor nincs minden lehetőség beprogramozva hanem adva van egy szuperpozíció, illetve ha azt mondjuk h köznapi értelemben a minden a kontinuum végtelen számosságú akkor igen, de ez akkor nyilvánvalóan értelmetlen.

#1500753 Koffein Előzmény: #1500752

MI is annyira kreatív, amennyire engedik, bele van oltva minden variáció, és letudja futtatni a lépéseket, hogy mi a végkimenet és az alapján dönt.

MI kreativitás, vagy hallucináció, ez a nem mindegy :)

#1500752 Spade Előzmény: #1500749

nagyon nem akarok belemenni, de sztem az MI az sokkal kreativabb/intuitivabb mint az ember különösen a big data miatt. Mert a kreativitás nem más mint ami a tudás hiányát pótolja.Márpedig minél többet tudsz mások számára annál kreativabbnak/intuitivabbnak tünsz hiszen nem tudfják a gondolkodásod kiinduló pontjait. Jó példa erre kaszparov birkózása a sakkban a számítógéppel és annak tanulságai illetve az mi "megoldások" ,amit a programozók se tudnak h honnan jött (nyilván az MI "kreativitásából").Lehetne még a kreativitás/intuitivitás másik forrása valami "isteni sugallat (megérzés)" Megjegyzem az lmbtq/gyorossuri mozgalom kb 150 évvel vetette vissza a zemberi civilizációt. , De ezt hagyjuk igazi materialista lmbtq liberális isteni sugallatban nem hihet Ezért aztán pisa tesztben se próbálja mérni.A lényeg h a jövőben az úgymond kreartivitást nyugodtan rábízhatod az MI-re ezerszer jobb lesz benne mint az ember. Az MI szimbiózisban más emberi skillek kellenek vagy az emberi agyat össze kell kötni a számítógéppel és a számítógépes networkokkel bekapcsolva a big data hatást (így iszonyatosan megnövelni a zemberi "tudásbázist", sztem

Monnyuk amit írtam az inkább az intuícióról szól, de már mind1.

#1500751 TrendMan Előzmény: #1500744

Ez egy forradalom!

Vagy ellenforradalom?

Ez nem minden esetben egyértelmű, de hasonló gondolati torzulás már a Rákosi-rendszerben is volt:

#1500750 Koffein Előzmény: #1500748

Először a hivatásosok mennek, ha szorul a hurok, akkor mint az oroszoknál, szintek lesznek... csak ez esetben menekülni sem fogsz tudni, mert ha eus szintű mozgósítás lesz, akkor tök mindegy hol vagy.. nem lesz olyan jó élet, mint az ukiknak, hogy németo-ban, meg spanyoloknál, adrián süttetik a seggüket... inkább ne reméled, mert akkor szopacs lesz mindnyájunknak..

#1500749 Koffein Előzmény: #1500747

Kína kreatív gondolkodásban a béka segge alatt van, de matek és tudományokban átlag felett teljesítenek...

#1500748 Spade Előzmény: #1500746

hát remélem h akik a zellenzékben influenszerek közt meg a neten azon röhögtek h milyen háború ?? elsőként mennek a bahmuti frontra

Ha a demokraták nyernek ás addig nem purcan ki az ukri front tuti h csattanunk