Regisztráció Elfelejtett jelszó

Solarcapital

Re: Április 1.

#363467 Kissherceg Előzmény: #221188

Demján: újra nagy aranyexportőr lehet Magyarország

Demján Sándor erősíti jelenlétét a fizikai arany üzletben, a Solar Capital Gold társaságon keresztül jelentős külföldi terjeszkedést tervez a befektetési arany területén még fejletlen kelet-európai területeken.

Németországban a befektetések 15 százaléka van befektetési aranyban, Magyarországon ez néhány tízezrelékben mérhető. Egy bizonytalan gazdasági környezetben fontos a több lábon állás, a kockázatok megosztása, ebben kaphat szerepet az arany, mint befektetés. Ha egy öt éves periódusban havonta vásásrol aranyat, azzal a befektető ki tudja szűrni az áringadozásban rejlő kockázatokat - hangzott el a Solar Capital Gold keddi sajtótájékoztatóján.

A ma ismert bányakapacitások 15-20 éven belül ki fognak apadni, így a Solar Capital Gold véleménye szerint hosszú távon áremelkedés következhet be. Az arany befektetésnek is van - főleg rövid távú - befektetési kockázata, ám ez eltörpül az egyéb árupiaci termékek kockázatához képest - hangzott el a tájékoztatón.

A társaság regionális üzletfejlesztésben gondolkodik, magyarországi, budapesti központtal. A Solar Capital Gold ugyanakkor itthon egy befektetési arany szegmens felépítésében szeretne közreműködni. Fontos, hogy látszódjanak az arcok egy cég mögött, ezért vásárolt Demján Sándor közvetlenül 25 százalékos részesedést a Solar Capital Goldban.

Demján elmondta, magánszemélyként döntött a befektetés mellett, ennek nincs köze a Trigránithoz. A Solar Capitalban jelenleg Szabó Zsolt 75 százalékos tulajdonos, de dinamikusan bővülni fog a befektetői kör. Demján bizalmát jelzi a fiatalok felé a befektetés, hiszen ő maga is sok segítséget kapott tevékenysége kezdetén a tapasztalt idősebb nemzetközi szakemberektől.

"Szabó Zsolt két évig ingyen dolgozott mellettem, igaz én sem kértem pénzt az oktatásért" - mondta tréfásan. Ebben az időben merült föl a partnerek részéről az igény egy olyan értékálló befektetés iránt, amely elindította a befektetési arany forgalmazásának útján Szabó Zsoltot és csapatát - fogalmazott az üzletember.

A kelet-európai térség nagyon el van maradva

Demján Sándor a kelet-európai terjeszkedési tervekkel kapcsolatban elmondta, ez a terület jelenleg nagyon le van maradva a befektetési arany tekintetében, s aki először elkezdi, az nagyon jó helyzetbe kerülhet ezeken a piacokon.

Kelet-Európán belül érti Oroszországot, Ukrajnát, a balti- és balkáni térséget. Ebből óriási exportot, márkatermékeket lehet csinálni, tette hozzá Magyarország leggazdagabb üzletembere.

A bankok ki vannak tiltva az aranyforgalmazásból, aminek oka nem ismert, mindenesetre további lehetőségeket jelent - tette hozzá.

Nem mindegy, hogy egy országban az emberek vagyona mennyire van sabil befektetési termékekben. A magyar befektetőket is kisebb veszteség érte volna a válságban, ha korábban aranyba is fektettek volna - mondta Demján.

"Arc nélkülivé váltak a nemzetközi vállalatok, ezért vannak a krízisek. Én ehhez a tevékyenséghez szívesen adom az arcomat, remélem, hogy fiatal kollégáim nagy sikert érnek el, illetve a tulajdonosi kör majd bővülni fog." - fogalmazott, hozzátéve, "mindig olyan üzletbe szállok be, amiben van növekedés".

Jól jár, aki aranyba fektet

Magyarországon probléma, hogy nem társulnak a kisebb tőkével rendelkező személyek, a vállalkozási kultúrából ez hiányzik, ami hozzájárul a tőkehiányhoz. "Én szövetkezeti talajon nőttem fel, és helyesnek tartom, ha valaki az üzleti életpálya végefelé támogatja a fiatalokat életképes vállakozási ötletekben.

Amikor a világon krízis van, akkor az arany az, ami helytáll, márpedig a világ olyan lesz, hogy sok krízis fogja megrázni - vélekedett Demján. Akinek arany befektetése van, az csökkenti a krítikus időszakban keletkező veszteségeit.

Emellett egy országnak is jobb likviditást jelent, ha polgárai aranyban is takarékoskodnak. Nem kell ugyanakkor mindent eladni és aranyat venni, a befektetési aranyba a megtakarított pénznek csak egy részét kell fektetni - hangsúlyozta.

Április 1.

#221188 Robag

Tetszett az április elseji összefoglaló kommentjük. :D

Az előző napon zárva tartottak az amerikai tőzsdék a hirtelen jött New York-i havazás miatt. A váratlanul jött hűvös idő komolyan igénybe vette az amerikai kőolajkészleteket, így a koraesti órákban már 100 dollár felett jegyezték a fekete arany árfolyamát. Európában is hamar abbamaradt a kereskedés, miután kiderült, a görög államadósság az athéni székhelyű statisztikai hivatal szerint mégsem akkora, mint a korábbi hónapok adatai mutatták. Samitas Tistaross pénzügyminiszter ugyanis egy nullával elírta a költségvetési hiány adatát, így görög államadósság kiszámításához használt adatok is elrontott számításon alapultak. A hírre az európai indexek 10%-os emelkedést produkáltak néhány perc alatt, így az Európai Tőzsdefelügyeleti Hivatal felfüggesztette a kereskedést a parketteken.

A Google bejelentette, hogy részesedést vásárol a Microsoft-ban, hogy közösen készítsék el az új mobil operációs rendszert, amelyet várhatóan Wingle névre keresztelnek majd. A két vállalat az után döntött a fúzió mellett, hogy az Apple 2009-es és 2010-es iPhone, iMac, Macbook, illetve Machintos eladásai kezdik kiszorítani a PC használatát a két vállalat legfontosabb piacain, az USA-ban és Kínában. A közös operációs rendszer válasz az Apple iPad projektjére, amellyel elemzők szerint az Apple további híveket hódíthat el a „szilikon völgyi” etalontól, a PC-től.

Ismét Warren Buffett a világ leggazdagabb embere! A válság alatt visszaszerezte elvesztett 1. helyét Bill Gates-től, amelyet a technikai kereskedés kifejlesztőjeként számon tartott Buffett tavaly nyáron vesztett el néhány elszállt pozíciót követően.

A havazás miatt az amerikai tőzsdék várhatóan ma sem nyitnak ki és a görög tiszta rossz számítási hiba miatt az európai tőzsdéken is korlátozott kereskedés várható.

Boldog április elsejét.

Re: akkor nézzük az oljat április 1 csütörtök

#220364 Sumér harcos Előzmény: #220346

egyébként nem jártam náluk,de többen ajánlgatták őket,mikor tavaly hónapokig napiszinten csak olajoztam.......

arra mint ha vélnék olajnál,hogy 50alatt 70 fölé jósoltak akkoriban.....amely valljuk be megvalósult......

akkor nézzük az oljat április 1 csütörtök

#220342 Sumér harcos

Olaj (Árupiac) – heti grafikon

Az olaj árfolyama a többi instrumentumnál sokkal előbb tért magához, azonban tavaly nyáron a lendület megállt és jelentős előrelépés nem történt az indexben.

Pozitív:

Az utolsó héten erő jele.

Negatív:

Trend nélküli, oldalazó mozgás csaknem egy éve.

Összegzés:

Az utolsó héten egy lendületes gyertyával ismét 82 dollár fölé jutott, de a 85 dolláros árfolyam még hátra van. Bár szerdán már több mint a hét fele eltelt, a forgalom nem tűnik átlagnál magasabbnak, így továbbra sem várjuk, hogy egykönnyen új csúcsra emelkedik az energiahordozó árfolyama.

Re: kérdezzetek

#220287 Sumér harcos Előzmény: #176196

na meg is van:)

nyersanyag oldal....

ugyan tavaly augusztustól nem nyúltam az olajhoz...

de akkor olajról itt lehet kérdezni,ahogy látom:)

#176196 Kissherceg Előzmény: #176185

Én kúrtam el, mert újra rakta a gépet, csak a email szerverhez a jelszot elfelejtettem... Mostantól újra lesznek, sorry.

#176185 Robag Előzmény: #176176

Engem továbbra is nagyon érdekelnek az olaj és az arany kilátásai.

Amióta eltűntek a Solar elemzések, kénytelen vagyok a profitline-ról vadászni őket.

#154619 Hathor Előzmény: #154616

A solaros srác a solar vezetője Szűcs Örkény volt, és azt mondta, hogy technikailag elértünk egy olyan szintre, ahol a piacoknak le kell fordulnia.

Én is ezt várom, de technika alapon is mehet fel :)) egy ellenállás addig ellenállás amíg nem visszük át, ez így megy március óta, és sok minent átvittünk.

USA-t, magyar piacot a végére visszadták, ázsia nem fényes, reméljük ma megtorpan a piac.

USA-ban ma már minima egy nullás nap jöhetne

#154617 Amatoregy Előzmény: #149573

gáz és olaj.

Főleg gáz. Ha ránézel a csartra, akkor idén télen szinte ingyen fogják adni...

#154616 Zabás Előzmény: #149824

Solaros ember a rádió kaffén /ma ő a vendég/ nagyon a fordulót hangoztatta!

Egyet kell, hogy értsek vele :)

#149594 Robag Előzmény: #149573

Szuper!

Engem elsősorban az olaj érdekel. Milyenek a kilátások közép távon? Ha jól emlékszem, korábban szóba került az is, hogy megindulhat 100 felé. Van erre még reális esély?

kérdezzetek

#149573 Kissherceg

Sziasztok,

Solarcapital volt olyan szives, hogy felajánlott lehetőséget, hogy az árupiacokról kérdezzük őket. Akinek ez érdekkörébe tartozik, ide írhat kérdéseket.