Regisztráció Elfelejtett jelszó

Történelem kibeszélő

Trianon

#1499897 TrendMan Előzmény: #1499893

Nem tudtuk megtorpedózni, ahhoz liberális gondolkodás kellett volna.

Természetesen a történelmi ismereteim korlátozottak, de annyit tudok, hogy a XX. század elején kifulladóban volt a XIX. század végén indult gazdasági fellendülés és a Monarchia összes gazdasági potentátja pánikban volt, hogy stagnálás jön és ugrik a profit.

Sőt, alighanem ugyanez volt a helyzet Nyugat-Európában is.

Ez volt az egyetlen történelmi helyzet, ahol tömegek ujjongva mentek a háborúba, legalábbis én nem ismerek másikat.

És akkor még ehhez adva volt egy vaskalapos uralkodó, akitől a megújulás olyan távol volt, mint Makó Jeruzsálemtől.

Ha mégis meg tudtuk volna torpedózni és az expanzío helyett intenzív gazdasági fejlődésre váltani, akkor ma Közép-Európai nagyhatalom lehetnénk, mint Monarchia.

Trianon

#1499896 TrendMan Előzmény: #1499895

Lehet, hogy feliratkoztál valamilyen utazás vagy túra topikba, sok magyar megy szívesen a környező országokba túrázni és aztán közreadják.

Trianon

#1499895 matgab Előzmény: #1499893

Amúgy a Facebook elég gusztustalan.

Az én pofámba állandóan különböző román, szlovák, ukrán területen található magyar várakat mutat- gyönyörű Románia, vagy csodálatos Szlovákia címeken, stb stb ahol a komment szekcióban természetesen egymásnak esnek a magyarok és a regnáló népek.

Nem írtam ilyenhez, mégis állandóan ezeket dobja fel. Mintha tudatosan provokálni akarnák a magyarokat /románokat /szlovákokat.

Persze ha megjelölök vizsgálatra rasszista kijelentéseket - akár visszakívánják a magyarokat Mongóliába, vagy megölnének minden magyart- az a facebook adminisztrátorai szerint nem merítik ki a különböző szabályokat (nem minősülnek közösség ellenesnek, gyűlölködőnek stb stb).

Nem olyan várakat mutatnak, amik Havasalföldön vagy Moldvában épültek, még csak nem is olasz francia vagy lengyel várakat, vagy akár magyar várakat- csak ezeket a külhoni magyar várakat.


Trianon

#1499893 matgab Előzmény: #1499504

Reggel azon gondolkodtam, hogy vajon hogy alakult volna a magyar történelem , ha 1914-ben megtorpedóztuk volna a hadüzenetet Szerbiának?

Mert ugye onnantól fogva kényszerpályán voltunk. A háborút mint látjuk nem tudtuk megnyerni, Trianon bekövetkezett (persze az egy más kérdés, hogy mi lett volna, ha nincs a Tanácsköztársaság sem), de onnantól fogva a revizionista politika Németország mellé rendelte a sorsunkat.

És nyilvánvaló, hogy az egyetlen logikus lépés volt , hogy a német támadáshoz csatlakozzunk (hiszen gazdaságilag is függtünk a németektől , illetve teljes Európát lenyomták fél év alatt , miközben az oroszok nem bírtak a finnekkel és ha lemaradunk, akkor a románok egy valószínűsíthető német siker esetén visszakapták volna Erdélyt és itt álltunk volna egy ellenséges német-román gyűrűben.
De mi lett volna, ha nem üzenünk hadat Szerbiának, ami a Magyar királyság szempontjából semmi pozitív kimenetellel nem kecsegtetett minket? A Habsburgokat igen, de a magyarok részaránya, súlya csak csökkent volna a Monarchiában, területi nyereség nem lehetett volna (hiszen az a Habsburgoké lett volna).

Lett volna-e akkor is európai nagy háború? Részt vettünk volna-e benne? Kialakult volna-e a kommunizmus? Lett volna-e akkor is Trianon? Vagy éltünk volna viszonylagos békében, ahol szép lassan úgy elmagyarosodtak volna az etnikumok, ahogy elszlávosodtak/elrománosodtak a XX.században?

Lennénk most egy 30 milliós nép itt Európa közepén?
Lett volna-e "második" világháború? Vagy atomháború lett volna? Egyáltalán azok a magyar tudósok, akik Amerikába mentek alkotni, kutatni ugyanúgy az USA-ba mentek volna vagy itthon alapozták volna meg a gazdasági fellendülést? Lett volna hasonló mértékű amcsi gazdasági fellendülés, mint így?

Az a több millió magyar aki meghalt a világháborúk alatt, azokból mi vált volna, ha nincs háború? Vállalkozó, gyilkos, hadvezér? Hány gyermek nem született meg azért mert az apák meghaltak vagy nyomorékok lettek (vagy lelkileg lettek nyomorékok?)

Vajon hol tartana a technológia ha nem lettek volna háborúk? Vajon túlnépesedett volna a Föld azóta?

Vajon a ma élő emberek helyett kik születtek volna?

Hogy néznének ma ki a városaink?

Megmaradtak volna az arisztokraták a nemzet vezetőinek?

..a megalitikus titok .. (​beazonosíthatatlan leletek a Kairói egyiptomi múzeumban)

#1497832 TrendMan Előzmény: #1497656

Mi célra szolgált a 10 láb (3 m) hosszú szarkofág?

Hogyan került Egyiptomba bumeráng és honnan ered a ventillátor lapátra emlékeztetó lemez?


világtörténelem zanzásítva (annyira jó, hogy hideg tűzhelyen kevergeted közben a tejbegrízt:-)

#1497825 TrendMan