Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Kissinger is elment

#1497056 TrendMan Előzmény: #1497054

Az embernek az az érzése, hogy az utolsó tisztánlátó is elment, de reméljük azért nem ez a helyzet.

nesztek nektek melatonin

#1497053 Koffein Előzmény: #1497052

Nincs türelem, több idő van tiktokozni, majd csodálkozik 20év múlva, hogy lett ilyen elcseszett a kölke... nagyobb képet nézve, hogy lett ilyen elcseszett az amcsi társadalom...

Friszkóba kitűzték a Kínai zászlót

#1496866 Koffein Előzmény: #1496851

Jogos :) tuti fortyog valami a mélyen, amiről nem tudunk...


A kínai delegációval vacsiztak a nagyágyúk, Tim Cook, Ray Dalio, Larry Fink és társaik...


Friszkóba kitűzték a Kínai zászlót

#1496851 matgab Előzmény: #1496840

Hát, hogyne lenne szegény feszült, amikor Biden egy ekkora idióta.

Hónapokig dolgozott a külügy azon, hogy összehozza ezt a találkozót és megpróbálják a nemzetközi kapcsolatokat egy picit helyre pofozni Kínával.

Nagy nehezen sikerült is, azt is sikerült elintézni, hogy a kínaiak menjenek az USA-ba és ne fordítva, összehoztak egy találkozót, ami kedélyes volt, felkészítették valszeg Bident, hogy milyen kérdésekre mit kell feleljen, erre a baromállat a legnagyobb udvariatlansággal azt mondja, hogy fenntartja , hogy vendége egy diktátor.

Amikor bárki aki ismer egy fél kínait is, az tudja, hogy a kínaiak nagyon érzékeny diplomaták, egy kínait, vendégségben rettentő ormótlan dolog megsérteni, megbántani, megalázni a házigazda részéről , akár háborúhoz is vezethet...

Szóval Biden egy mondatával tönkretette az USA külügyének több hónapos munkáját és háborús konfliktusba sodorhatja az országot.

Friszkóba kitűzték a Kínai zászlót

#1496840 Koffein Előzmény: #1496817

azt is, hogy milyen sajtó hírek jelennének meg manapság egy ilyen fogadtatás hatására? nemcsak mo-on, hanem úgy globál? :)

nézegetem a Ping - Biden tali videóit, Antony Blinken eléggé feszült, minden felvételen úgy viselkedi, mint Orbán amikor putlerrel pózolt kínába...

https://twitter.com/RNCResearch/status/17248732542...



A világ második legnagyobb problémája

#1496831 Koffein

Lesznek itt gondok és nem is kevés:

Afrika robban, és ez ugyan új divathullámokat - lásd afrobeat - és öntudatot, büszkeséget is hoz, nem látni, hogy lesz képes a kontinens megbirkózni a népességnövekedéssel, honnan lesz munkája fiatalok százmillióinak. Többek szerint ez a legnagyobb globális kihívás, rögtön a klímaváltozás után.

Mi történik? A legtöbb afrikai ország továbbra is a demográfiai átmenetét éli, a születésszám más régiókhoz képest kiemelkedően magas. A népességszaporulattal azonban nem tart lépést a gazdasági fejlődés. A fiatalok munkanélkülisége az egekben van, ami a migrációnak és a terrorizmus támogatásának is táptalaja.

Számokban: Afrika népessége a mai 1,5 milliárdról 2050-re 2,5 milliárdra nő az előrejelzések szerint. Egy sor ország népessége megduplázódik negyed évszázad alatt, Nigéria 370 milliós lakossággal a világ harmadik legnagyobbja lesz, de Kongó és Etiópia is 200 millió fölé kerül.

  • Ma a világ népességének 18%-a él Afrikában, 2050-re azonban már minden 4. ember afrikai lesz a világon, és öt gyermekből kettő a kontinensre születik.
  • Nigerben még mindig hét gyereke születik átlagosan egy nőnek, ami a legmagasabb a világon;
  • Az afrikai születésszám duplája a világátlagnak, a medián életkor mindössze 19 év. Összehasonlításul: az előregedett Japánban 48.

Miért probléma? A nagyszámú fiatalt nem képes felszívni a gazdaság. A Világbank adatai szerint minden hónapban egymillió afrikai lép be a munkaerőpiacra, de csak minden negyediknek lesz hivatalos állása.

  • A fiatalkori munkanélküliség 35 százalékos, de Dél-Afrikában például 61 százalék - derül ki a New York Times afrikai fiatalok helyzetével foglalkozó riportsorozatából.
  • Tíz afrikaiból négynek nincs árama, Afrika a globális kereskedelem alig három százalékát nyújtja.

Következmények: bár már Afrikában is leérettségizik a fiatalok 44 százaléka, többségüknek legfeljebb kétkezi munkára van esélye. Nigériában pedig a lakosság kétharmada napi két dollárnál kevesebből él.

  • Sokan jobb híján kivándorolnak, ezt Nigériában s joruba szlengben “yapa”-nak hívják, ami nagyjából az elhúzásnak felel meg.
  • Európába 2010 óta bő egymillióan jöttek a szubszaharai régióból, de ennél jóval többen mennek más afrikai országok nagyvárosaiba.
  • A diaszpóra hazautalásai a becslések szerint évi kb. százmilliárd dollárt tesznek ki, ezzel ők Afrika legnagyobb finanszírozói. Ez a nagyságrend háromszor akkora, mint amennyi a különféle segélyekből összesen bejön.

Igen, de: a munkanélküliség elől a válságrégiókban sokan szélsőséges milíciákba verődnek, az ideológiai vonzerőnél gyakran fontosabb szempont a havi fizetés. A Száhel egyaránt világelső a születésszámban és a szélsőséges erőszakban.

Friszkóba kitűzték a Kínai zászlót

#1496814 Koffein

képzeljük el, amikor jön putler és az egész városban orosz zászlók kerülnek ki... mindenesetre érdekes üzenet.. Kép