Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

jó vs rossz munkahely

#1496899 matgab Előzmény: #1496897

Igen. Az innovatív üzletágakban gyors és nagy változások vannak, hirtelen irányváltások, új stratégiák.

Emiatt gyakran vannak átszervezések, elbocsátások, nagy a stressz és ebben az iparágban a kulcs szakembereket gyakran átcsábítják magasabb fizetésekkel a konkurenciához, vagy saját business-t alapítanak.

Míg egy olajvállalatnál megy minden nyugisan, jó fizetések vannak, de nem olyan éles a verseny a vállalatok között, a stratégia kiforrott. Ráadásul mivel egy csökkenő vagy stagnáló iparágról van szó elég sok szakember van a piacon, tehát aki egy cégnél van, az megbecsüli, hogy van munkája, a másik cégektől kevésbé agresszívan akarják nagy fizukkal elszívni az alkalmazottakat.

Ráadásul az olajipar elég speciális szaktudást igényel, nehéz onnan szakmát iparágat váltani.

jó vs rossz munkahely

#1496897 TrendMan Előzmény: #1496895

Szerintem logikus:

Ha innovatív, akkor sokkal nagyobb a bizonytalanság, nehezebb belátni a jövőt, nehezen tervezhető.

Adott esetben azonban érdekesebb és a fizetések többnyire nagyobbak.

Az energetikai szektorban több a 'business as usual' jellegű munkakör van, ahol kevesebb a napi stressz és amire hosszabb távon lehet alapozni.

kb. ezt gondolom

Exxon

#1496731 Koffein

Nocsak:

"Lítiumbányászatba kezd Arkansas államban az ExxonMobil. Ez az olajipari vállalat első, nem szénhidrogénhez köthető kitermelési befektetése. A cég elmondása szerint a kitermelés 2027-ben kezdődhet meg, és 2030-ra az elektromos autók fő lítium szállítójává válhat az Exxon. Ez segítséget nyújthat a robbanómotorokról történő átállás miatt várhatóan veszteségeket elszenvedő olajipari óriás számára."

Oatly

#1496458 matgab Előzmény: #1496452

én most csak 3 fosban vagyok (SBSW (ATL-en) + Viaplay (ATL-en) RIG (ez még nincs ATL-en, de majd lesz, ha így megy tovább) + cash

Oatly

#1496452 Koffein Előzmény: #1496446

Tudom, én is ültem, és még ülök olyan cégbe, ami jónak tűnik, de már a béka segge alatt van...

Kamatemelésekre vezethető vissza, kitáraztak a nagyon, shortolják, refinanszírozási problémák, a cégek újabb részvényeket bocsájtanak ki, amivel nyakon öntik a piacot, így ha akarna sem tud emelkedni...