Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

49:15 ilyen a magyar társadalom, ilyen a magyar ember ?!

#1495866 Spade Előzmény: #1495863

neked nem jött át amit írtam teljesen mind1, aki nem tud csak egyénileg egyéni stratégiákban gondolkodni az elsők között szívja meg jó példa erre a böri, aki le tud csatlakozni egy csoporthoz még ha nem is a legerősebb azt a csoport védi, aki meg nem az lesz a böri csicskája és a végén az egész böri megköcsögeli, a zélet hamar feloldja a zantagonisztikus ellentétedet

Igen ez az akkugyáras kö…

#1495865 matgab Előzmény: #1495835

Igen ez az akkugyáras környezetvédelmi sztori az nagyon ütős. Hogy a francba lehet ilyet csinálni??

Persze a németeknél és nyugaton is próbálnak akku gyárakat telepíteni, csak ott pont a szigorú környezetvédelmi előírások és azok betartatása miatt az ilyen gyárak felhúzása elhúzódik ellehetetlenül vagy nagyon költséges lesz.

De nem baj, mert mi adunk nekik lehetőséget és gyakorlatilag úgy feláldozzuk Magyarország utolsó természeti kincseinek egyikét (a tiszta vizet), hogy cserébe nem kapunk szinte semmit. Már ha egyáltalán a tiszta víz tönkretételét meg lehetne váltani valamivel.

De ez jellemző az egész NER-re így szemléletügyileg egy hír a napokból: https://merce.hu/2023/09/22/a-helyszinen-mutattak-...

Vagy említhetném az egész Balaton lebetonozását , nádasok kiírtását, a kikötő építéseket. Addig nem nyugszanak amíg nem az övék az egész Balaton, akár annak árán is , hogy tönkreteszik az egészet.

Na az ilyen politikusok miatt félek nagyon attól, hogy az ázsiai kézben lévő akkugyárak szabad kezet kapjanak a környezetrombolásra.

Persze tavasszal is környezetvédelmi tendert nyertek Mészáros cégei https://hvg.hu/gazdasag/20230404_25_milliardos_kor...
majd ők szolgáltatnak olyan adatokat , tanulmányokat amiknek az eredménye a megrendelő érdekeihez igazodik.
Érdekes ezen a tenderen is ugyanúgy elkaszálták a Mészároson kivüli indulót, mint a mostani mentő autó karbantartási tenderen, ahol érdekes módon szintén Mészáros cége nyert másik 4 milliárd forintot...
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/4-milli...

Basszus, tényleg mi folyik már ebben az országban!?!

Ez így van. Szerintem ak…

#1495864 amix Előzmény: #1495860

Ez így van. Szerintem aki ma 5-10 éves, az nagyon csúnya életet fog élni 40-50 év múlva.

Az is lehet, hogy a ma 50 évesek is már belekóstolhatnak gyerekeik unokáik hátralévő életébe.

Ez a világ ami most van össze fog omlani. Kidurrant a növekedés eszméje. Vége van.

#1495863 TrendMan Előzmény: #1495855

Az átjött, hogy milyen szövegösszefüggésben használja ez az úr ezt a kifejezést?

Látod az antagonisztikus ellentétet?

A --> kapucnis fülű z…

#1495861 TrendMan Előzmény: #1495856

A --> kapucnis fülű zene emberek a vonat elé is simán kilépnek, ez inkább egy életérzés, amit nagyon jó lenne beazonosítani, hogy honnan jön.

A rendőrség meg lassan már csak egy kommunikációs részleg, amely videókat tölt fel, ezzel leplezve, hogy nem tudja betölteni a feladatát.

Érdekes lesz, amikor majd a Zorbán kormány megbukik és a társadalom ráébred, hogy egyetlen szervezeti egysége sem működik már, jön az anarchia vagy mindent nulláról újra kell szervezni.

Rájött a politika, hogy …

#1495860 matgab Előzmény: #1495843

Rájött a politika, hogy szalámi taktikával a mai társadalmat tökéletesen lehet manipulálni.

Ennek a nagy tesztje a covid volt, amikor nézték, hogy ezt tiltják meg, aztán azt is meg amazt is. Illetve ezeknek , meg azoknak. Aztán jött az oltás kötelezővé tétele (gyakorlatilag tömegek orvosi és társadalomtudományi emberkísérletekbe vonása), ahol az egészségügyi dolgozóknak tették kötelezővé, aztán közalkalmazottak részére és már épp a piaci szférában is elkezdték ennek az előkészítését, amikor szerencsére jött Putyin a háborújával és végett vetett 1 hét alatt ennek az egész covid hisztériának.

Ez működik kicsiben nagyban. Mindenki látja, hogy a világ kezd kicsi lenni az emberiségnek, ahhoz meg hogy mindenki jómódú kényelmes fogyasztói életet éljen, ahhoz meg főleg kicsi.

Ezért az emberek, mint a patkányok a kísérletben elkezdenek önmaguk túléléséért küzdeni. Amit természetesen elősegít a technika is. Hiszen ma már az emberek közötti érintkezések nagy része már csak virtuális. Eltűnnek a valós kapcsolatok, az igaz barátságok, a családi kötődések, a holtomiglan holtodiglan fogadalmak. Az eszmék, vallások kiüresednek, helyüket átveszi a pénz imádata. Mindenki egóvá válik , többet akar megkapni a közösből és kevesebbet beadni.
Mindenről a pénz dönt, a fociról , a politikai választásokról, a politikai folyamatokról, a környezetvédelemről, az emberek ön és én tudatáról. Annyit ér mindenki amennyi pénzt össze tudott harácsolni. A világ leggazdagabb 1%-nak nem elég már a világ vagyonának a 30-50%-a , ők ezt 80-90%-ra akarják növelni.

Mitől lenne összefogás és kivel? Mindenki azt nézi, hogy kit hogyan tud lehúzni, megszerezni, dominálni. A szomszéd országot, a másik megyét, a másik várost, a másik falut, a szomszédot, a családból a másikat.

Engem meg úgy tanítottak…

#1495859 Koffein Előzmény: #1495856

Engem meg úgy tanítottak anno, hogy a gyalogosnak mindig elsőbbsége van. Ha látod, hogy le akar lépni, akkor megállsz, ezt a fejembe verte az oktató. Igaz azt is, hogy körforgalomba aki behajtott annak elsőbbsége van (kivételt képez, ha a körforgalmon belül megjelenik egy macisajt tábla, na már most, ebből a fajta körforgalomból qrva kevés van), de manapság ezt is leszarják kurva sokan, körbe se néznek, lassítás nélkül behajtanak, hadd fékezzen, aki oldalról jón, vagy basszon telibe, akkor legalább meglepődőm arcot vágok és anyázhatok egyet gondolat világ van a bucikban.. visszatérve a témára, többségében én inkább olyan gyalogosokat látok, akik félnek lelépni a zebrára, meglepődnek, ha átengedem és nem a kapucnis fülükbe zene emberkéket látok.. van ilyen is, de jóval kevesebb..

Mondjuk engem még úgy ta…

#1495856 Tapasz Előzmény: #1495854

Mondjuk engem még úgy tanítottak, hogy nézzek körül, mielőtt a zebrán áthaladnék. Hiába van elsőbbségem, neki a kocsija (motorja) behorpad, nekem meg annyi. Mostanában annyira belenevelték ezt az Elsőbbségem van tudatot, hogy szabályosan eléd lépnek, a fejükön kapucni, a fülükben meg szól a zene. Ráadásul, ha 30-al mész akkor sem fogsz tudni megállni.

#1495855 Spade Előzmény: #1495853

"Csak az egyén túlélése a fontos... csoportokba nem tudunk gondolkodni, küzdeni..."

hat ez sztem ritka nagy faszság. A zemberiseg tobb mint 2 millió éves története azt mutatja h csak csoportban tud túlélni. Aki magára maradt arra rövid távon halál vár ha fordul a kocka és éghajlat változás jön vagy valami természeti katasztrofa történik (pl senki nem tudja magát a rászakadt romok alól kihúzni) és felerősödik az erőforrásokért folyó küzdelem.. Az egyéni hedonista életmód csak bőség idején életképes, de történelmi tapasztalat szerint ez soha nem tartott sokáig egy emberéletet szinte sohanem spannol át.

#1495853 Koffein Előzmény: #1495849

Igen, egyetértek amit mond ez az Orbán. Csak az egyén túlélése a fontos... csoportokba nem tudunk gondolkodni, küzdeni...

#1495849 TrendMan Előzmény: #1495843

Hallgasd meg itt mit mond Orbán Krisztián 49:15 és 50:20 között és ez magyarázza az egyik oldalról, hogy miért működik ez így nálunk:

Az elején kellett volna,…

#1495848 Koffein Előzmény: #1495847

Az elején kellett volna, nem 3évvel később... ha akkor lemond, visszajön 1-2 ciklussal később, akár mszp, akár új párttal, bizton állítom, hogy nincs 4x kétharmad.. és ahogy haladunk még min. 2szer jönni fog kétharmad (ne legyen igazam)...

és az erkölcsi oldalról nem is beszéltünk, hogy mit látott több generáció is, hogy tét nélkül lehet hazudni, mert az menő, kifizetődő, hisz semmilyen következménye nincs...

"mekkora kárt okozott Gy…

#1495847 Illuzio Előzmény: #1495843
"mekkora kárt okozott Gyurcsány" hát igen. A jelenlegi "szellemi vezető" vajon, miért nem mond le? Messzebbről nézve, emlékeim szerint Gyurcsány lemondott vagy tévedek.?

azabaj

#1495846 Koffein Előzmény: #1495844

Apáti aztán hiteles válasz :)

Semmi olyat nem állítottam, ami az első 15mp-ben felsorolásra került...

2:51-nél nagyon ott van, ez egy klasszikus videó, szalacsihoz mérhető XD

azabaj

#1495845 Spade Előzmény: #1495844

Azabaj h nem szabad hagyni a zembereket szabadon választani hiszen a végén még populistát választanak meg (pl AFD) mondja a washington post,a neten a facsén a véleményeket fel lehet dolgozni és a BIG datából kijön h a zemberek kit preferálnak és akkor ö lesz a győztes, és pont. Ez az igazi demokrácia és nem a ma már idejét múlt szavazósdi...és a tulajdonlás egyenlősége is kell a társadalmi igazsághoz, ami úgy valósulhat meg h mindenkinek (kivéve pár kiváltságos de errtől nem is muszáj tudni senkinek) nulla tulajdona lesz, amit majd használat közben visszabérelehet és így megvalósul a zegyenlőség

"Ami nagyon aggasztó, ho…

#1495843 Koffein Előzmény: #1495836

"Ami nagyon aggasztó, hogy a kormány teljesen önjáró lett, minden demokratikus vagy társadalmi kontroll nélkül működik."

Lehet belefásultunk, belefáradtunk ebbe a sok szarba.. érzéketlennek lettünk mindenre, és mindenkire, addig leszarunk mindent és mindenkit, amíg nem minket baszogatnak. Amikor a mi, azaz egyén érdeke csorbul, akkor kimegy tüntikézni, gőzt kiereszteni, majd belefárad, hazamegy és újratervez...

Egy sztori, emlékszünk a nyáron volt egy hír, hogy egy hajléktalan mentett ki egy embert valamelyik tóból, ha jól rémlik Te linkelted.. a héten, az Adria partján ültem, olvasgatok, napozok, egyszercsak egy gyerek elkezd fuldokolni, a közelében 3an ugrottak, futottak hogy kimentsék, plusz a szülei, akik jóval messzebb voltak... és ezen elgondolkodtam, hogy jutottunk el oda, hogy ennyire leszarjuk egymást, és más nemzetek ugranak, ha bajba látja embertársát...

Mindenhol ezt látni, hogy nincs összetartás, nem állunk ki a másikért, de az igények megvannak... ha a szar felcsap hozzánk, akkor visítunk, há hogy van ez? amúgy semmi... nincs térlását, nem látjuk, hogy minden összefügg mindennel... milyen hatása van az oktatásnak a jövőre, ha jó, akkor 10-15 év múlva jobb életünk lesz, ha szar, akkor rosszabb, ha nincs rendőr az utakon, sok a gyorshajtó, több a betörés, erőszak az utcákon, ha szar az egészségügy, kevés az orvos, akkor fáradtak, idegesek, belefásulnak, leszarják, hogy mi lesz veled, kapsz egy átlag szolgáltatást, nem proaktívak, nem vizsgálnak meg mindent alaposan, beledöglesz, ha nincs elég tűzoltó, akkor leég a házad, ha baleset ért, lehet azaz 5 perc hiányzik és ott vérzel el az útszélén mert másik városból kell indítani őket...

Ezerszer leírtam, amíg nem értik meg az emberek, hogy mekkora kárt okozott Gyurcsány azzal, hogy nem mondott le anno, ezzel milyen precedenst teremtett, amire folyamatosan lehet hivatkozni, és amíg nem lesz önkorrekció, addig szerintem egyre lentebb és lentebb fogunk csúszni minden téren...

Lehet tévedek, de most valahogy így látom...