Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

putler jövője

#1495209 Spade Előzmény: #1495177

na figyuka érdekesség hátha felfogod, sztem nem

https://www.intellinews.com/russia-overtakes-germa...

The late US Senator John McCain once called Russia a “gas station
masquerading as a country” and the fact that Russia’s nominal GDP is
about the same as Italy’s has long been used to dismiss it as
unimportant.

.However, economists have long argued that considering only
Russia’s nominal GDP of around $2 trillion is to underestimate its
economic strength. Arguably, the belittling of Russia over the last
decade has led Western leaders to badly miscalculate how vulnerable the Kremlin is to sanctions.

Looking at GDP in PPP (purchasing power parity) terms removes price level differences and allows a better comparison, especially of living standards, between countries.

In these terms Russia has just overtaken Germany to become the fifth wealthiest economy in the world and the largest in Europe, worth $5.3 trillion."

The PPP valuation of the economy works because the ruble equivalent of $1 can buy a lot more than $1 can buy in the US, something the Economist captured with its famous Big Mac Index: currently a Big Mac costs $5.15 in the US and the Russian equivalent (McDonalds was taken over by a Russian analogue last year and has since become the fast food market leader) cost $2.44 in July.

Tehát putler köszöni jól van, és a kínákok már rég megelőzték a bidéket

putler jövője

#1495177 prfecó Előzmény: #1495162

az , ha nem érkeznek meg a szegény országokban sem ukrán , sem orosz gabona az felveri az árakat. Ha oroszok tönkrebombázzák az ukrán gabonaraktárokat az csak egy a sok embertelen és értelmetlen ork háborús cselekedett. Ha nyugat-európa felszívja az ukrángabonát az üzlet. Gondolom ezt nem kell elmagyaráznom. Egyébként orosz gabona export sem az éhező országokba megy és ezt sem kell elmagyarázni.

putler jövője

#1495162 Ibiza Előzmény: #1495140

Gondoltam neked el kell magyarázni és neked természetes ha hazudnak, kereskedői hazugság ez természetes. azt hazudják éheznek a szegény népek a blokád miatt.

putler jövője

#1495159 Spade Előzmény: #1495137

Azért kivi leszek mikor a zelső frissen felszerelt drag qeen ukri hadosztály vállvetve az ami drag qeen hadosztállyal együtt zenél majd Bahmutnál a wagnerrel,

túl sok víz a Zembernek is megárt

#1495158 TrendMan Előzmény: #1495143

Durva, ami szegény anyukával történt.

A túl sok intuíció ugyanúgy megárt, mint a túl sok víz.

túl sok víz a Zembernek is megárt

#1495143 amix Előzmény: #1495086

https://www.mirror.co.uk/news/us-news/mum-two-dies...


Ezt a cikket fordították magyarra, vagy maguk vagy a Google fordítóval. Hát így sikerült. :)


"Water is generally safe, but too much of it in a short time can be harmful. Excessive body water can also be caused by certain medical conditions. Drinking a very large amount of water quickly has even cause deaths in humans."

napi érdekesség

#1495136 TrendMan Előzmény: #1495133

Úgy látom lassul ..

Viszont itt érdekes vonatkozásokat említenek:

https://index.hu/kulfold/2023/08/05/kina-usa-gazda...

"A jelenség klasszikus magyarázatát Balassa Béla és Paul Samuelson közgazdászok adták meg 1964-ben. A felzárkózó gazdaságokban a termelékenység lendületesen növekszik az olyan iparágakban, mint a gyártás, amelyek határokon átnyúló áruforgalmat folytatnak.

MIVEL AZ EGY DOLGOZÓRA JUTÓ KIBOCSÁTÁS GYORSAN NÖVEKSZIK, A CÉGEK MEGENGEDHETIK MAGUKNAK, HOGY TÖBBET FIZESSENEK DOLGOZÓIKNAK ANÉLKÜL, HOGY EMELNÉK ÁRAIKAT, AMELYEKET A GLOBÁLIS VERSENY KORLÁTOZ.

Mindeközben az olyan ágazatokban, mint a szolgáltatások, amelyekkel nem nagyon kereskednek határokon átnyúlóan, a termelékenység lassabban nő. A szolgáltató cégeknek ennek ellenére versenyezniük kell a feldolgozóiparral az ország dolgozóiért. Ez arra kötelezi őket, hogy emeljék béreiket az újoncok bevonzásának érdekében.

A magasabb bérek viszont áremelésre kényszerítik ezeket a cégeket. Ezekre az áremelésekre azért van szükség, mert a termelékenység nem tartotta a lépést a bérekkel, és lehetséges, mert a szolgáltatások védve vannak a globális versenytől. Az emelések az országot is drágítják: az egyre termelékenyebb feldolgozóipari dolgozók bérének növekedésével párhuzamosan emelkedik a hajvágás ára is."

napi érdekesség

#1495133 Koffein

1 dollár vásárlóereje:

1930: $1

1960: $0.4

1990: $0.1

2023: $0.04

innen szép visszajönni :))

újabb front nyílik nigerben

#1495047 Koffein Előzmény: #1495019
  • Az afrikai országok sorsát a magyar sajtó ritkán kíséri kiemelt figyelemmel, pedig itt a mintázat miatt ez fontos lenne. Mali és a Közép-Afrikai Köztársaság (CAR) után most Nigerben is egy karakteresen nyugatellenes katonai csoport vette át a vezetést. Maliból korábban a francia katonákat utasították ki, a CAR-ban pedig a Wagner tevékenységéről már hosszan írt a nemzetközi média.
  • Ha nem is egy orosz mesterterv zajlik, de biztos, hogy az oroszok a belpolitikai instabilitást és annak kommunikálását a maguk hasznára fordítják.
  • Nigerből származik a francia uránium harmada, ráadásul a francia energiaellátásban az atomerőművek a meghatározóak.
  • Az országban francia és amerikai katonák is állomásoznak, két drónbázis pedig a Száhel-sivatagban építkező iszlamisták ellen szolgál bázisul.
  • Ez összesen a hetedik puccs 2020 óta a régióban. A radikalizációt a covid, más betegségek, az iszlamista terrorszervezetek és a hagyományos etnikai ellentétek erősítik, ezt fokozza a klímaváltozás miatt szűkülő erőforrásokért zajló verseny, és a harmadik országok opportunista nyersanyag-politikája (értsd: kínai stratégiai korrupció).

Béketárgyalás

#1495023 amix Előzmény: #1495010

Határozottan. Minden pillanatára. Összes másnapi újságot olvastam. Napokig nem tudtam aludni. :)

újabb front nyílik nigerben

#1495019 Koffein Előzmény: #1494974

a helyzet fokozódik... franciák felfüggesztették a segélyeket, erre niger válaszlépésként felfüggesztette az arany és urán exportját... a franciák az urán 15%át szerzik be nigerből, amit nem érzek kevésnek... ha így haladnak, akkor macronnak is kinéz egy líbiai pillanat, ezzel berántva a szövetségeseket egy pityputyba... ennek meg putler fog örülni, mert a figyelem megoszlik, fegyvereket oda is csatornázni kell +kiképzőket/harcosokat vonhatnak ki az ukiktól...

Béketárgyalás

#1495018 TrendMan Előzmény: #1495010

Persze.

1938 szeptember 30.

Úgy emlékszem, mintha ma lett volna.

Hazatérve Csembi elégedetten lobogtatta a Hitler által aláírt megállapodást, mint a béke zálogát.

Hogyne!

Béketárgyalás

#1495010 prfecó Előzmény: #1495000

Emlékeztek ? 1939 szeptember 30, München. Hitler , Mussolini ,Daladier és Chamberlain béketárgyalására. Csak a csehek hiányoztak.