Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

cumi cumi hátán

#1494939 TrendMan Előzmény: #1494938

Nem mondtam, hogy elítélik de, hogy elnökként ezek után már nem tér vissza, az tuti.

Viszonylag kevés idővel a választások előtt nem kockáztatnák meg ennek a korrupciós témának a felvetését, ha őt még indítani szeretnék.

cumi cumi hátán

#1494938 Spade Előzmény: #1494930

Nemtom, sztem Bidét soribá ügyészi meg bírói kara majd kimossa, a blacklifesmatteri erőszakolásokért meg fosztogatásokért sem itéltek el senkit max rendőröket akik intézkedni akartak. Szal nem hiszem h baja lesz, ha megéli simán behúzza a 24-es választást legalább is ez van a demokrta tervekben, míg lehet h trump kap 20 évet mert egyszer, 15 éve fingott a zútcán

cumi cumi hátán

#1494930 TrendMan Előzmény: #1494928

Én azt olvastam valahol, hogy Bidé-bácsi is terítékre kerül korrupciós vádakkal, ergo nem hiszem, hogy elnöki minőségben égeti magát majd a gyerekeke a továbbiakban.

cumi cumi hátán

#1494928 Spade Előzmény: #1494787

Nemvok egy orosz fan, de úgy látom h az amik afganisztán után az ukriknál rövid időn belül már . a második nagy cumit készülnek elszenvedni. Ha még a kinaiak is elfenekelik őket akkor mint szuperhatalom mennek a levesbe. Bidének sikerül e nélkül is "eredményes" ciklust zárnia, de hátha meglesz neki a duplázás után a triplázás is

Hirtelen azt hittem, hogy a Stallone féle Szupercella a valóságban

#1494909 TrendMan Előzmény: #1494873

Ez olyan szitu, mintha kiprovokálják, hogy valaki elsőként üssön, akkor ő lesz a fekete bárány.

Ruszkik támadtak, ők és a csatlósok a fekete bárány.

Hirtelen azt hittem, hogy a Stallone féle Szupercella a valóságban

#1494873 matgab Előzmény: #1494813

https://www.portfolio.hu/global/20230726/hivatalos...

Ez érdekes, hogy Belorussziát is bojkottálják az olimpián...

Tudomásom szerint Belorusszia nem áll hadban semelyik országgal, minden katonája belföldön tartózkodik -legalábbis nem harcolnak.

Akkor milyen alapon tiltják ki őket?

És miért nem tiltják ki az USA sportolóit, a briteket, az azerieket, a törököket stb stb?

Klíma

#1494742 TrendMan Előzmény: #1494678

1) Ez ugye azt jelentené, hogy még mindig nagy a jólét, nem kell a holnapért aggódniuk, hát aggodnak azért, hogy mi lesz majd holnap-után-után.

2) Biztos van ilyen mesterterv az emberiség létszámának csökkentéséért - statisztikai alapon - bár a középtávú trendek alapján már Ázsia is csökkenni fog, csak Afrika nő.

Pozsár Zoltán interjú

#1494681 Koffein

https://forbes.hu/interju/pozsar-zoltan-kina-usa-h...

"Vannak olyan országok, ahol a hit elveszett a régi rendszerben, és vannak, akiknek nincs más opciójuk – például Oroszország. Amit a brazilok mondanak, az áthatja retorika szintjén egész Dél-Amerikát! A legnagyobb kőolajtartalékkal rendelkező országok szankció alatt vannak: az oroszok mellett Venezuela vagy Irán is például. És ők üzletelnek, ezt nem árt észben tartani.

Eddig az volt az egyetlen opciód, hogyha nyersanyag, például olaj kellett, hogy azt dollárban számlázzák. Az senkit sem érdekelt, hogy te szegény ország vagy és nincs devizatartalékod.

Vannak olyan országok, ahol a hit elveszett a régi rendszerben, és vannak, akiknek nincs más opciójuk – például Oroszország. Amit a brazilok mondanak, az áthatja retorika szintjén egész Dél-Amerikát! A legnagyobb kőolajtartalékkal rendelkező országok szankció alatt vannak: az oroszok mellett Venezuela vagy Irán is például. És ők üzletelnek, ezt nem árt észben tartani.

Eddig az volt az egyetlen opciód, hogyha nyersanyag, például olaj kellett, hogy azt dollárban számlázzák. Az senkit sem érdekelt, hogy te szegény ország vagy és nincs devizatartalékod.

Ezzel a felállással ráadásul rengeteg barátot is lehet venni.

Van számos ország, aki a Nyugat-Kelet konfliktusból ki akar maradni, de ők nem lesznek a saját pénztárcájuk ellenségei.

És van egy harmadik opció. Ghána. Sok devizatartaléka nincs, de termelnek aranyat. Kötöttek egy megállapodást az oroszokkal, hogy aranyat olajra cserélnek. Nyersanyag kell? Itt ez a három opció, válassz, melyik a legolcsóbb. Az ügyfeleimnek is mindig azt mondom, a pénzpiacokon az árrés a lényeg."


Klíma

#1494678 Koffein Előzmény: #1494676

hihi :)))

ma volt a rádióban egy klíma szaki, azt mondja, hogy ezek a klíma szorongások abból adódnak, hogy ezek a fiatalok félnek a haláltól és nem tudják elfogadni, hogy egyszer meghalnak... mindent megfog az emberiség oldani, nem egyszerre, hanem lassacskán, már most több szár oldalról támadják a témát, amivel majd a jövőben jobb lesz...

a másik, a hétvégén beszélt kamala harris, valami klíma témában és azt mondta, hogy rajta vannak az emberiség csökkentésén, hogy a jövő generációjának legyen friss levegője, friss vize... freudi elszólás, vagy csak véletlenül kicsusszant a lepcses kis száján a terv?

Klíma

#1494676 TrendMan Előzmény: #1494672

A végén a sok kis McGyver még csinál valami hasznosat.

Na nem most, hanem amikor már befejezték a vegyészmérnöki tanulmányokat.