Szerintem a puccs az oroszoknál mindig benne van a pakliban, emlékezzünk csak a Gorbacsov érában visszatámadó keményvonalasokra.
Ahhoz viszont innen nem annyira átlátható a helyzet, hogy meg lehessen tippelni, ki puccsol majd, kivel szövetségben és mikor.
ki gondolta volna, hogy a wagner csoport putlerrel szembe fordul?
https://www.portfolio.hu/global/20230624/fellazadt...
ha már veszekszenek, akkor nemsokára széteshet a rendszer...
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/06/21/ujabb-ba...
Maci Laci és Bubu úgy döntöttek ezen a szép napon, hogy visszamennek a barlangjukba, és inkább megkezdik a téli álmot.
„A kibaszott Montecitóban élsz, nem csinálsz semmit, csak dokumentumfilmeket és podcastokat árulsz, miközben senkit nem érdekel, hogy mit mondasz bármiről, kivéve, ha a királyi családról beszélsz, és panaszkodsz rájuk.”
jó kis összefoglaló :)
Igen, covid körül gyorsult fel, ha jól emlékszem, azt csinálták akkoriban a nagyobb városok NY, Chicago stb, hogy ingyen repjegyet vettek a hajléktalanjaiknak.. csak oda út.. amúgy is meleg van, télen nincs gond velük, és ha már ott vannak, akkor már úgysem tudnak vissza szivárogni...
Azért gondolj bele, milyen lehet a kormányzó személyisége, aki ezt engedi... hosszú távon szerintem a középosztály nagy része, és a csilliárodosok otthagyják, már a kovid óta menekül aki teheti... s ki fogja pénzelni az államot, és meddig? mert adót behajtani nem nagyon fognak tudni a hajléktalanokon... max a googlen, fb.n, almán, disneyn, s azon a pár multin akik még ott vannak, de ahogy ismerjük őket, adózni nem nagyon akarnak, max kampányra kiszórnak pár millát, barterbe megjelenést adnak, algokat átprogramozzák, hogy az általuk támogatott arc kapjon több megjelenést...
Állítólag 4-5 éve kezdődött és a Covid idején súlyosodott el a helyzet idáig.
Így érhető honnan jönnek a szupermarketek kirablói.
Mondjuk el tudom képzelni, hogy az egész országból minden hontalan lemegy Kaliforniába, mert ott egy sátorban is el lehet lenni.
Gondolnád, hogy a világ ötödik legnagyobb gazdasága?
Rendőrség meg szarik bele mindenbe https://twitter.com/Hebro_Steele/status/1669049428...
habár ők főzték, amit most meg is esznek... csak ne akarják exportálni az elcseszett világukat kalin kívül...
Érdekes:
"Nepálban az emberek a hét napjai után vannak elnevezve. Amelyik napon születtél, az az első neved. És amelyik napon az édesapád született, az a második neved. Nem tudom pontosan, melyik napokat jelölik, de úgy kell elképzelni, hogy Paszang Dava azt jelenti, hogy hétfő csütörtök. Emiatt nagyon sok serpának ugyanaz a neve, ami nehezíti a megkülönböztetésüket, ezért ő a becenevéről, Padawáról híresült el fő hegyi vezetőként, én így is hívtam őt végig. Ő az alaptábortól kísért fel, de a feljebb lévő táborokig teherhordó serpák hordták fel a felszerelést."
Ez nem vallás, ezek kvázi közösségek a megszűnt vagy megszűnőben lévő valódi közösségek helyett.
Ez a kisfilm viszonylag jól foglalja össze a modernista társadalom által kiváltott fenyegetéseket és félelmeket szembeállítva azok potenciális ellenszerével:
Annyira vallás, mint amennyire az Apple.. fanatizálják a tagjaikat, mintha harcot kéne vívniuk a nem lmbtqvégtelen emberekkel...
Nem látom egyenlőre a bizonyítékot, hogy vallás lenne, neked van ilyen? (A zászló aggatás egyenlőre egy vizuális elem, amellyel az internettel sújtott világban egy látványelemre tesznek szert).
De az is lehet, hogy igen.
Én jelenleg úgy látom, hogy amit 50 évvel ezelőtt Ámerikában a nagy olvasztó tégelynek hívtak, az próbálja meg kiterjeszteni magát még tovább globálisan.
A legerősebb fegyver ezzel szemben az lenne, ha valamilyen erős értékrendszert, emberi összetartozást tudna bármely társadalom ezzel szemben felsorakoztatni.
Nem nagyon látok ilyet, mert mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti elsősorban.
---
Mellesleg itt van Corvin Mátyás egy fiatalkori festménye, ezen gyerekként mindig fennakadtam:
https://www.google.com/search?q=Corvin+J%C3%A1nos&...
Ez is a kor egyfajta globalizációs hullámában született, Mátyás király direkt olasz művészeket foglalkoztatott, hogy a kor reneszánsz fejlődését beengedje az udvarába.