Ez 1500 lépés kb per nap. Nagyon kevés. Anno a dietetikusom azt mondta, hogy napi 10e lépéssel csak szinten tartás van, e felett fordulunk át pozitívba..
Ez 1500 lépés kb per nap. Nagyon kevés. Anno a dietetikusom azt mondta, hogy napi 10e lépéssel csak szinten tartás van, e felett fordulunk át pozitívba..
Ez a szám hangzott el, valóban nem sok, de ha valaki mondjuk a karosszék és a hűtőszekrény között éli az életét, akkor azért ez nincsen meg.
Ez kb. 2x4 km futás vagy intenzív gyaloglás hetente.
Nem sok.
Heti 10e lépés? Az nekem kevésnek tűnik egy hétre.
Partizán doktor úr nyilatkozik:
Azt hiszem, ha nálunk a TB heti 50 eurót visszatérítene, ha okos telefonnal igazolod, hogy megtettél legalább heti 10.000 lépést, sok embernek kilőne az életszínvonala.
Ergo ez biztos nem lesz.
https://telex.hu/direkt36/2023/10/24/szornyu-ferto...
"Miközben a probléma nyilvánvaló, a kormány és az állami szervek nem tesznek komoly erőfeszítéseket a megoldására. Sőt, mindent elkövetnek azért, hogy eltitkolják a betegek és valójában még az egészségügyben dolgozók elől is, hogy mennyire súlyos a helyzet, és hogy mely kórházakban kellene különösen odafigyelni a fertőzések visszaszorítására."
Hogy azért a jót is mondjuk el:
Július elején szunyogháló szerelés közben rámnyomta a szél az egyik ablaktáblát és vágási sérülésekkel, előbb a Szt.Imre sürgősségire kerültem, majd a János Kórház traumatológián varrták össze a két sebet - ráadásul vasárnap.
Lehet, csak szerencsém volt, mert éppen nem volt az országban nagy baleset, de mindenhol gyorsan és nagyon profin/hozzáértőn jártak el.
Amiket a János Kórházról is hallottam korábban, azok alapján a várakozásaim sokkal rosszabbak voltak.
Az is igaz, hogy főleg fiatal orvosokkal, rezidensekkel találkoztam és az is, hogy szerencsére csak 3-4 órát töltöttem ott.
Nagyon durva, de a szegény ember koráról nincs info.
Ebben a történetben mindenki vesztes.
Ez nagyon durva :-/ hány éves lehetett ez a ct vizsgáló, ha már időközben meghalt??
A mondandó lényege szerintem az arany középút megtalálása.
más
Ez alapján a hajléktalanoknak nagyon jó a bőrflórájuk :)
A fordulatokra értettem, hogy egyik pillanatban idegben van a család, sírsz, a másik pillanatban meg boldogság van, mert kiderült, hogy nem kell műteni. Ennek egyáltalán nem így kellene működnie.
A kaja az borzalmas, meg kevés... szappan? :) wc papír sincs, azt vinni kell...
Mint mondtam, szappan nuku:
https://telex.hu/tudomany/2023/06/23/zuhanyzas-bor...
"Szimbiózisban élünk: mi hagyjuk, hogy szaporodjanak és sokasodjanak rajtunk, magunkkal visszük őket moziba, állatkertbe, ők cserébe kint tartják a rossz baktériumokat és kórokozókat."
Ha ez neked olyan, mint egy szappanopera, akkor jól bírod idegekkel.
Egyébként szerintem szappan sincs, kenyér is csak penészes.
A csavar a történetben, hogy kiderült, hogy mégsem kell műteni, kemoterápiára kell mennie, meg pár vizsgálatra. e sem jó hír, de egy leheletnyivel jobb, mintha műteni kellene, meg kemozni és még pár vizsgálat...
A magyar egészségügy, annyira izgi mint egy szappanopera..
Nehéz ezt szavakkal illetni.
Talán inkább szavazattal kellene.
Apóst ma vittem varratszedésre, volt időpont, csak doki nem volt. Kiderült, hogy a doki úgy döntött, hogy ma nem megy dolgozni, de holnap szívesen kiszedi, ha visszamegyünk.. oké, vidékről hoztam fel, holnap meló, átszervezés, mégis ne kelljen ilyen melegbe a csütörtöki dugóba szívni holnap is.. oké, oké, érthető, gyorsban sikerült egy helyettesítőt leakasztani 2óra alatt...
Ezután kezébe nyomták a zárójelentést és útnak indították, hogy meg kell műteni mégegyszer, ezért foglaljon időpontot 2 vizsgálatra és a műtésre...wtf???
Hazaérünk, elkezdenek telefonálni, azt mondják a szakik, hogy hóóóóhóhóóó álljunk meg egy pillanatra, ez nem úgy megy. A doki egyezteti le ezzel és azzal, meg hogy mit vizsgáljanak, mert nem mindegy... kérdik, miét nem a doki hívja? mondjuk, azért mert varratszedés megvolt, egy másik doki a kezébe nyomta a jelentést, és mondta, hogy telefonáljon ide, ide és ide... fasza.. egyszerűen a bal kéz nem tudja, hogy mit csinál a jobb kéz... :-/
Ezt elvileg nem úgy kéne, hogy egy szakorvos fogja elküldi ilyen olyan vizsgálatokra, látja a rendszerbe, hogy hogy milyen időpont berakja? vagy ha nem is a doki, akkor az asszisztense... azt se tudja a szerencsétlen, hogy mit kell vizsgálni, de jelentkezzen be, teszik fel a keresztkérdéseket és pislogsz, hogy micsoda???
Száz szónak is egy a vége, megyünk fizetősbe, hogy tisztuljon a kép...